Яка кількість шанувальників у такої італійської страви, як паста, думаю порахувати практично неможливо. І всіляких варіантів цієї страви чи не стільки ж. Які тільки макаронні вироби не готуються і з чим не вживаються: це і спагетті, і трубочки, і ріжки, до того ж, доповнюють їх як м'ясом або рибою, так і овочами з морепродуктами і навіть солодкими продуктами. Ну ось і я хочу поділитися з вами дуже смачною стравою, дуже схожою на знамениту пасту, що відноситься до середземноморської кухні, але більш наближеної до наших традицій - вермішель з оливками. Причому цей рецепт дуже добре підійде в разі, коли потрібно досить швидко нагодувати сім'ю або гостей.
Як ви вже зрозуміли, часу на приготування багато не витратите, а ось за смаком страва нітрохи не поступиться навіть ресторанній. Єдина умова для досягнення успіху - правильний вибір макаронів. Ось тут я вам рекомендую використовувати виключно продукцію з твердих сортів пшениці. Ще непогано б запастися правильними оливками. Тут теж має велике значення вид цього продукту, і краще за все, звичайно ж, гострі оливки, тобто, грецьких сортів. Непогано ще в'ялені, досить великі оливки, але це зовсім не означає, що категорично не підійдуть звичайні консервовані оливки з бляшанки.
Ну і ще, для більшої користі нашої страви, включаємо до складу інгредієнтів свіжі помідори. Спочатку підготуємо всі необхідні продукти. Тобто, невеликі помідори, а ще краще черрі, добре промиваємо і розрізаємо навпіл.
Оливки теж ріжемо на половинки або кільцями.
Тепер ставимо на плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння. Після цього відкриваємо кришку і додаємо сіль.
Викладаємо в киплячу солону воду макаронні вироби, перемішуємо і залишаємо варитися.
Тим часом відправляємо на плиту сковорідку і вливаємо в неї оливкову олію. У розігріте масло нарізаємо дрібними скибочками стручковий перець, перемішуємо і трохи пасеруємо.
Після цього кидаємо в сковорідку половинки помідорів, подсолюємо і, помішуючи, трохи підсмажуємо.
Далі додаємо до помідорів приготовані оливки, змішуємо інгредієнти і посипаємо орегано. Знову все змішуємо і ще трохи підсмажуємо.
Тепер викладаємо в сковорідку попередньо відварені і відціджені макарони і змішуємо їх з помідорами і маслинами.
Зверху нарізаємо зелень петрушки і базиліка, перемішуємо і знімаємо сковорідку з плити. Готову вермішель з оливками викладаємо на тарілку і, прикрасивши листком свіжого базиліка, подаємо до столу.
Випадкові рецепти