Укр
Рус
Спагеті Другі страви Італійська кухня

Вермішель з оливками

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

2621 - переглядів
20 хвилин порцій - 3 складність - 1 з 5
Вермішель з оливками - покроковий рецепт, фото 1

опис

Яка кількість шанувальників у такої італійської страви, як паста, думаю порахувати практично неможливо. І всіляких варіантів цієї страви чи не стільки ж. Які тільки макаронні вироби не готуються і з чим не вживаються: це і спагетті, і трубочки, і ріжки, до того ж, доповнюють їх як м'ясом або рибою, так і овочами з морепродуктами і навіть солодкими продуктами. Ну ось і я хочу поділитися з вами дуже смачною стравою, дуже схожою на знамениту пасту, що відноситься до середземноморської кухні, але більш наближеної до наших традицій - вермішель з оливками. Причому цей рецепт дуже добре підійде в разі, коли потрібно досить швидко нагодувати сім'ю або гостей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вермішель з оливками" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири13.8 гр.
  • Вуглеводи27.4 гр.
  • Калорії254 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Як ви вже зрозуміли, часу на приготування багато не витратите, а ось за смаком страва нітрохи не поступиться навіть ресторанній. Єдина умова для досягнення успіху - правильний вибір макаронів. Ось тут я вам рекомендую використовувати виключно продукцію з твердих сортів пшениці. Ще непогано б запастися правильними оливками. Тут теж має велике значення вид цього продукту, і краще за все, звичайно ж, гострі оливки, тобто, грецьких сортів. Непогано ще в'ялені, досить великі оливки, але це зовсім не означає, що категорично не підійдуть звичайні консервовані оливки з бляшанки.

Крок - 1
02

Ну і ще, для більшої користі нашої страви, включаємо до складу інгредієнтів свіжі помідори. Спочатку підготуємо всі необхідні продукти. Тобто, невеликі помідори, а ще краще черрі, добре промиваємо і розрізаємо навпіл.

Крок - 2
03

Оливки теж ріжемо на половинки або кільцями.

Крок - 3
04

Тепер ставимо на плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння. Після цього відкриваємо кришку і додаємо сіль.

Крок - 4
05

Викладаємо в киплячу солону воду макаронні вироби, перемішуємо і залишаємо варитися.

Крок - 5
06

Тим часом відправляємо на плиту сковорідку і вливаємо в неї оливкову олію. У розігріте масло нарізаємо дрібними скибочками стручковий перець, перемішуємо і трохи пасеруємо.

Крок - 6
07

Після цього кидаємо в сковорідку половинки помідорів, подсолюємо і, помішуючи, трохи підсмажуємо.

Крок - 7
08

Далі додаємо до помідорів приготовані оливки, змішуємо інгредієнти і посипаємо орегано. Знову все змішуємо і ще трохи підсмажуємо.

Крок - 8
09

Тепер викладаємо в сковорідку попередньо відварені і відціджені макарони і змішуємо їх з помідорами і маслинами.

Крок - 9
10

Зверху нарізаємо зелень петрушки і базиліка, перемішуємо і знімаємо сковорідку з плити. Готову вермішель з оливками викладаємо на тарілку і, прикрасивши листком свіжого базиліка, подаємо до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Соус тартар до м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар до м’яса 45 1 2 з 5 - детальніше -
Вишня у власному соку - покроковий рецепт, фото 1 Вишня у власному соку 60 1 2 з 5 - детальніше -