Великодній заварний куліч, миттєво заквашений, без глютену і без дріжджів. Швидкий і простий рецепт, що служить альтернативою класичній пасці. Після швидкого солоного куліча в рецепт цього тіста необхідно просто додати цукор, шоколадну крихту і цукати.
У миску по черзі розбийте курячі яйця, додайте до них цукор і за допомогою міксера або кухонного вінчика збивайте протягом 5 хвилин, до однорідної маси.
Ретельно збиваючи, повільно додайте в утворену яєчну суміш розтоплене вершкове масло (можна використовувати оливкове), воду, тепле молоко і свіжо натерту цедру лимона. Добре все перемішайте, до об'єднання продуктів між собою.
Додайте поступово в миску просіяне борошно потроху, крохмаль і, нарешті, розпушувач для тіста. Знову добре все перемішайте, до утворення рідкого тіста.
Потім додайте в утворене тісто зовсім небагато рисової муки, зверху засипте подрібнений шоколад або використовуйте шоколадні чіпси (кульки) і підготовлені заздалегідь цукати, нарізані дрібними кубиками. Змішайте вміст миски ретельно лопаткою, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Вилийте підготовлене рідке тісто в 750 г форми (це може бути силіконова формочка, бляшана або навіть паперова) для запікання пасок. Встановіть форму з тістом на деко і відправте в попередньо розігріту духовку. Запікайте паску в розігрітій духовці близько 45 хвилин при 180 градусах.
Через 45 хвилин зробіть тест, проткнув паску зубочисткою, щоб перевірити підготовку. Якщо паска всередині суха, вимкніть плиту і дайте їй охолонути в духовці при закритих дверцятах приблизно 5 хвилин. Випікання залежить від індивідуальності духовки. Великодній заварний куліч можна подавати до святкового столу.
Випадкові рецепти