Укр
Рус
Паски Випічка Французька кухня

Великодня заварна паска

( 5.0000 5 522 22 оцінки)

3485 - переглядів
80 хвилин порцій - 1 складність - 4 з 5
Великодня заварна паска - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: Формочка

опис

Великодній заварний куліч, миттєво заквашений, без глютену і без дріжджів. Швидкий і простий рецепт, що служить альтернативою класичній пасці. Після швидкого солоного куліча в рецепт цього тіста необхідно просто додати цукор, шоколадну крихту і цукати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Великодня заварна паска" (на 100 грам)

  • Білки4.7 гр.
  • Жири12 гр.
  • Вуглеводи36.1 гр.
  • Калорії277 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У миску по черзі розбийте курячі яйця, додайте до них цукор і за допомогою міксера або кухонного вінчика збивайте протягом 5 хвилин, до однорідної маси.

Крок - 1
02

Ретельно збиваючи, повільно додайте в утворену яєчну суміш розтоплене вершкове масло (можна використовувати оливкове), воду, тепле молоко і свіжо натерту цедру лимона. Добре все перемішайте, до об'єднання продуктів між собою.

Крок - 2
03

Додайте поступово в миску просіяне борошно потроху, крохмаль і, нарешті, розпушувач для тіста. Знову добре все перемішайте, до утворення рідкого тіста.

Крок - 3
04

Потім додайте в утворене тісто зовсім небагато рисової муки, зверху засипте подрібнений шоколад або використовуйте шоколадні чіпси (кульки) і підготовлені заздалегідь цукати, нарізані дрібними кубиками. Змішайте вміст миски ретельно лопаткою, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 4
05

Вилийте підготовлене рідке тісто в 750 г форми (це може бути силіконова формочка, бляшана або навіть паперова) для запікання пасок. Встановіть форму з тістом на деко і відправте в попередньо розігріту духовку. Запікайте паску в розігрітій духовці близько 45 хвилин при 180 градусах.

Крок - 5
06

Через 45 хвилин зробіть тест, проткнув паску зубочисткою, щоб перевірити підготовку. Якщо паска всередині суха, вимкніть плиту і дайте їй охолонути в духовці при закритих дверцятах приблизно 5 хвилин. Випікання залежить від індивідуальності духовки. Великодній заварний куліч можна подавати до святкового столу.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Компот яблучний - покроковий рецепт, фото 1 Компот яблучний 45 1 2 з 5 - детальніше -
Карпаччо з восьминога - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з восьминога 55 4 3 з 5 - детальніше -
Брюссельська капуста «гунбао» - покроковий рецепт, фото 1 Брюссельська капуста «гунбао» 30 2 2 з 5 - детальніше -