Укр
Рус
Паски Випічка Російська кухня

Великодній куліч сирний з сиром


- переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Великодній куліч сирний з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Великодній сирний куліч традиційно готується до православної Пасхи і є центральним елементом пасхального столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Великодній куліч сирний з сиром" (на 100 грам)

  • Білки10 гр.
  • Жири10.2 гр.
  • Вуглеводи16.6 гр.
  • Калорії205 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Даний варіант приготування трохи відрізняється від класичного рецепту, але результат вас неодмінно порадує. Як правило, сирну або творожну паску роблять високою, використовуючи спеціальну форму. Але якщо у вас такої форми немає, не варто впадати у відчай, адже є й інші способи, якими можна зробити сирну паску не гірше. Отже, основою для нашої паски буде шар пісочного тіста, приготуванням якого ми зараз і займемося. Для цього в глибоку ємність викладаємо розм'якшене вершкове масло, яке потрібно попередньо дістати з холодильника і порізати на шматочки. Тепер просіюємо борошно і додаємо в ємність з маслом.

Крок - 1
02

Сюди ж кидаємо трохи цукру і яєчні жовтки, які попередньо відокремлюємо від білків. Тепер все це акуратно перемішуємо спочатку виделкою, щоб зручніше було розчавити масло, а потім перекладаємо вміст на поверхню і вимішуємо руками.

Крок - 2
03

Готове тісто, яке повинно вийти у нас досить густим, але при цьому пластичним, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на півгодини.

Крок - 3
04

Самі тим часом займемося приготуванням сирної маси для нашої паски. У глибоку ємність викладаємо вершковий сир (ідеально підійдуть рикотта або маскарпоне).

Крок - 4
05

Сюди ж викладаємо сир. Насправді це головний інгредієнт нашої страви, тому від його якість залежить результат справи. Сир для паски має бути свіжим, не перетопленим, м'яким, мати кислуватий смак. Щоб паска мала більш ніжну текстуру, сир краще пропустити через м'ясорубку або перебити блендером, або перетерти через сито.

Крок - 5
06

Отже, в миску з сиром додаємо цукор, трохи ванільного екстракту, а також яєчні жовтки. Після цього натираємо цедру одного апельсина. Цей інгредієнт додасть нашій пасці особливого аромату і смаку.

Крок - 6
07

Тепер потрібно виконати ще один процес, а саме збити яєчні білки. Дуже важливо правильно відокремити їх від жовтків, використовуючи чистий і сухий посуд. Також важливо акуратно відокремити їх, щоб навіть крапля жовтка не потрапила, інакше ризикуємо не збити їх. Отже, в яєчні білки додаємо винний камінь і збиваємо вміст міксером в густу пишну піну.

Крок - 7
08

Після цього цим же міксером збиваємо вміст ємності з сиром до отримання однорідної маси. Потім потроху додаємо збиті білки в цю масу, акуратно перемішуючи лопаткою. В результаті у нас виходить дуже ніжна, пишна і ароматна сирна маса.

Крок - 8
09

Далі збираємо нашу пасху для фінального етапу приготування. Пісочне тісто розгортаємо за допомогою качалки в тонкий корж (приблизно пів сантиметра). Форму для випікання (в даному рецепті це звичайна прямокутна форма) застилаємо пергаментним папером, після чого викладаємо наш корж.

Крок - 9
10

Добре розрівнюємо тісто, щоб воно повторило форму, а зайве тісто просто відрізаємо ножем. Тепер вливаємо в форму з пісочним тістом сирну масу. В кінці розрівнюємо за допомогою лопатки і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.

Крок - 10
11

Випікаємо сирну паску 40-50 хвилин. По закінченню цього часу вимикаємо духовку і відкриваємо дверцята. Пасху поки не дістаємо, інакше при різкому перепаді температури вона може впасти і втратити свій гарний вигляд. Коли наша страва трохи охолоне, дістаємо її з духовки. При бажанні можна зверху посипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Такий варіант сирної паски хоч і не зовсім звичний, оскільки прийнято готувати сирну паску у вигляді високої піраміди, але за смаком таке частування абсолютно не поступається, а навіть зовсім навпаки. Спробуйте приготувати таку сирну паску і подаруйте задоволення своїм близьким.  

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ростбіф - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф 40 1 3 з 5 - детальніше -
Курячі фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Курячі фрикадельки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Закусочний торт наполеон - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт наполеон 50 5 3 з 5 - детальніше -