Укр
Рус
Паски Випічка Українська кухня

Великодній куліч

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

1511 - переглядів
140 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Великодній куліч - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Великодній куліч - це традиційна, святкова випічка, яку випікають в духовці, як правило з дріжджового тіста, прикрасивши білковою глазур'ю і безліччю яскравих кондитерських присипок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Великодній куліч" (на 100 грам)

  • Білки5.8 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи47.9 гр.
  • Калорії289 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У невелику миску руками розкришіть вологі дріжджі, засипте цукор, залийте трохи підігрівше молоко і за допомогою вінчика ретельно все перемішайте, до появи легкої піни.

Крок - 1
02

Потім засипте в миску трохи просіяного борошна, ще раз добре перемішайте вміст і відставте (бажано в тепле місце) в сторону приблизно на 30 хвилин.

Крок - 2
03

Далі в невелику миску засипте родзинки і залийте окріп, повністю покривши сухофрукт. Дайте родзинкам трохи постояти в окропі, а потім за допомогою сита відцідіть їх і помістіть в миску.

Крок - 3
04

Додайте так само до родзинок цедру лимона або апельсина, залийте ванільний екстракт і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 4
05

Далі в невелику миску розбийте по черзі курячі яйця, засипте цукор і ретельно перемішайте, до однорідної рідкої маси. Потім додайте в миску трохи розтанувше вершкове масло і ще раз гарненько все перемішайте.

Крок - 5
06

Потім засипте в миску просіяне борошно, перемішайте, далі додайте раніше підготовлені родзинки і, підсипаючи поступово борошно, вимісіть густе, не прилипаюче до рук тісто.

Крок - 6
07

Помістіть його в змащену маслом ємність, накрийте рушником і відправте в місце потепліше приблизно на 2-3 години.

Крок - 7
08

Після закінчення зазначеного часу, викладіть тісто на присипаний борошном стіл, трохи помісіть, а потім розділіть на кілька частин. Кожну частину тіста ще раз вимісіть, а потім покладіть в спеціальну форму з пергаментного щільного паперу (заповнивши до половини), помістіть на деко, накрийте рушником і залиште настоятися ще на годину.

Крок - 8
09

Далі змастіть верхівки кожного майбутнього куліча збитим жовтком і відправте лист з випічкою в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на пів години.

Крок - 9
10

Тепер підготуйте солодку глазур для майбутньої страви. Для цього в миску засипте цукрову пудру, залийте яєчний білок, трохи лимонного соку і збийте все, до однорідної сметаноподібної маси.

Крок - 10
11

Потім рясно змастіть поверх випечену і вже охолоджену випічку, посипте солодкою прикрасою і подавайте великодній куліч до обіднього, святкового столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тертий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Тертий пиріг 90 6 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп з курки - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з курки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Курячі лапки по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Курячі лапки по-китайськи 45 3 3 з 5 - детальніше -
Торт «Зебра» - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Зебра» 60 4 3 з 5 - детальніше -