Приготуйте смачну і ароматну велику ватрушку, заповнену до країв кращим домашнім кремом. Завдяки крему ватрушки виходять дуже солодкими.
Візьміть глибоку і широку миску. Просійте в неї пшеничне борошно. У просіяне борошно висипте сухі дріжджі і перемішайте сухі інгредієнти ложкою.
До борошна з дріжджами додайте тепле молоко, сметану кімнатної температури. Потім розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці і також відправте його в миску, насипте цукор (за бажанням можете частину звичайного цукру замінити ванільним).
І наостанок вбийте яйце. Перемішайте інгредієнти, що знаходяться в мисці, поки тісто не вбере всю муку. Потім вимісіть тісто вручну протягом 5 хвилин, до гладкого і еластичного стану.
Залиште тісто в мисці. Накрийте його рушником і залиште приблизно на годину в теплому, без протягів місці, поки воно не збільшиться вдвічі.
Тим часом приготуйте начинку для ватрушок. Підготуйте жовтки, відокремте їх в окрему ємність. До жовтків покладіть крохмаль і цукор. Змішайте їх вінчиком до однорідності. Поки відставте.
Підігрійте на плиті в каструлі молоко. До гарячого молока додайте вміст миски. Ретельно і постійно перемішуйте вінчиком, поки маса не загусне. Коли маса придбала структуру густого крему, зніміть каструлю з плити. Дайте їй повністю охолонути.
Поверніться до тіста, воно вже має збільшитися. Присипте борошном робочу поверхню. Викладіть на борошно тісто і трохи примніть його. Скачайте тісто в ковбаску. Розділіть тісто приблизно на 8 рівних частин.
З кожної частини тіста зробіть кульку, і за допомогою качалки розкачайте її до товщини 1 сантиметр. Перекладіть розкачане тісто на деко, застелене пергаментом. Накрийте кола тіста рушником і залиште для вистоювання ще на 20 хвилин.
Після закінчення 20 хвилин, використовуючи чашку або склянку, натисніть на центр булочки, щоб зробити поглиблення. Наповніть поглиблення кожної булочки остигнулою начинкою.
Збовтайте окремо яйце. Змастіть їм вільні від начинки краї булочки, скориставшись пензликом.
Випікайте ватрушки в розігрітій духовці до температури 180 градусів до золотисто-коричневого кольору (близько 20 хвилин). Смачного.
Випадкові рецепти