Укр
Рус
thermomix thermomix
Ватрушки Випічка Російська кухня

Велика ватрушка

829 - переглядів
85 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Велика ватрушка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Приготуйте смачну і ароматну велику ватрушку, заповнену до країв кращим домашнім кремом. Завдяки крему ватрушки виходять дуже солодкими.

Інгредієнти

  • Крохмаль 40 г.
  • Жовток 4 шт.
  • Сіль 1 щіп.
  • Вершкове масло 40 г.
  • Сметана 30 г.
  • Молоко 630 мл.
  • Яйце 2 шт.
  • Цукор 90 г.
  • Дріжджі сухі 8 г.
  • Борошно 330 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Візьміть глибоку і широку миску. Просійте в неї пшеничне борошно. У просіяне борошно висипте сухі дріжджі і перемішайте сухі інгредієнти ложкою.

    Крок - 1
  2. 02

    До борошна з дріжджами додайте тепле молоко, сметану кімнатної температури. Потім розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці і також відправте його в миску, насипте цукор (за бажанням можете частину звичайного цукру замінити ванільним).

    Крок - 2
  3. 03

    І наостанок вбийте яйце. Перемішайте інгредієнти, що знаходяться в мисці, поки тісто не вбере всю муку. Потім вимісіть тісто вручну протягом 5 хвилин, до гладкого і еластичного стану.

    Крок - 3
  4. 04

    Залиште тісто в мисці. Накрийте його рушником і залиште приблизно на годину в теплому, без протягів місці, поки воно не збільшиться вдвічі.

    Крок - 4
  5. 05

    Тим часом приготуйте начинку для ватрушок. Підготуйте жовтки, відокремте їх в окрему ємність. До жовтків покладіть крохмаль і цукор. Змішайте їх вінчиком до однорідності. Поки відставте.

    Крок - 5
  6. 06

    Підігрійте на плиті в каструлі молоко. До гарячого молока додайте вміст миски. Ретельно і постійно перемішуйте вінчиком, поки маса не загусне. Коли маса придбала структуру густого крему, зніміть каструлю з плити. Дайте їй повністю охолонути.

    Крок - 6
  7. 07

    Поверніться до тіста, воно вже має збільшитися. Присипте борошном робочу поверхню. Викладіть на борошно тісто і трохи примніть його. Скачайте тісто в ковбаску. Розділіть тісто приблизно на 8 рівних частин.

    Крок - 7
  8. 08

    З кожної частини тіста зробіть кульку, і за допомогою качалки розкачайте її до товщини 1 сантиметр. Перекладіть розкачане тісто на деко, застелене пергаментом. Накрийте кола тіста рушником і залиште для вистоювання ще на 20 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Після закінчення 20 хвилин, використовуючи чашку або склянку, натисніть на центр булочки, щоб зробити поглиблення. Наповніть поглиблення кожної булочки остигнулою начинкою.

    Крок - 9
  10. 10

    Збовтайте окремо яйце. Змастіть їм вільні від начинки краї булочки, скориставшись пензликом.

    Крок - 10
  11. 11

    Випікайте ватрушки в розігрітій духовці до температури 180 градусів до золотисто-коричневого кольору (близько 20 хвилин). Смачного.

    Крок - 11

Оцінити рецепт