Укр
Рус
Ватрушки Випічка Російська кухня

Велика ватрушка

( 4.8182 4 511 11 оцінок)
854 - переглядів
85 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Велика ватрушка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Приготуйте смачну і ароматну велику ватрушку, заповнену до країв кращим домашнім кремом. Завдяки крему ватрушки виходять дуже солодкими.

Інгредієнти

  • Крохмаль 40 г.
  • Жовток 4 шт.
  • Сіль 1 щіп.
  • Вершкове масло 40 г.
  • Сметана 30 г.
  • Молоко 630 мл.
  • Яйце 2 шт.
  • Цукор 90 г.
  • Дріжджі сухі 8 г.
  • Борошно 330 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Візьміть глибоку і широку миску. Просійте в неї пшеничне борошно. У просіяне борошно висипте сухі дріжджі і перемішайте сухі інгредієнти ложкою.

Крок - 1
02

До борошна з дріжджами додайте тепле молоко, сметану кімнатної температури. Потім розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці і також відправте його в миску, насипте цукор (за бажанням можете частину звичайного цукру замінити ванільним).

Крок - 2
03

І наостанок вбийте яйце. Перемішайте інгредієнти, що знаходяться в мисці, поки тісто не вбере всю муку. Потім вимісіть тісто вручну протягом 5 хвилин, до гладкого і еластичного стану.

Крок - 3
04

Залиште тісто в мисці. Накрийте його рушником і залиште приблизно на годину в теплому, без протягів місці, поки воно не збільшиться вдвічі.

Крок - 4
05

Тим часом приготуйте начинку для ватрушок. Підготуйте жовтки, відокремте їх в окрему ємність. До жовтків покладіть крохмаль і цукор. Змішайте їх вінчиком до однорідності. Поки відставте.

Крок - 5
06

Підігрійте на плиті в каструлі молоко. До гарячого молока додайте вміст миски. Ретельно і постійно перемішуйте вінчиком, поки маса не загусне. Коли маса придбала структуру густого крему, зніміть каструлю з плити. Дайте їй повністю охолонути.

Крок - 6
07

Поверніться до тіста, воно вже має збільшитися. Присипте борошном робочу поверхню. Викладіть на борошно тісто і трохи примніть його. Скачайте тісто в ковбаску. Розділіть тісто приблизно на 8 рівних частин.

Крок - 7
08

З кожної частини тіста зробіть кульку, і за допомогою качалки розкачайте її до товщини 1 сантиметр. Перекладіть розкачане тісто на деко, застелене пергаментом. Накрийте кола тіста рушником і залиште для вистоювання ще на 20 хвилин.

Крок - 8
09

Після закінчення 20 хвилин, використовуючи чашку або склянку, натисніть на центр булочки, щоб зробити поглиблення. Наповніть поглиблення кожної булочки остигнулою начинкою.

Крок - 9
10

Збовтайте окремо яйце. Змастіть їм вільні від начинки краї булочки, скориставшись пензликом.

Крок - 10
11

Випікайте ватрушки в розігрітій духовці до температури 180 градусів до золотисто-коричневого кольору (близько 20 хвилин). Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Суфле шоколадное - покроковий рецепт, фото 1 Суфле шоколадное 45 2 3 з 5 - детальніше -
Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -
Кулич краффин - покроковий рецепт, фото 1 Кулич краффин 115 1 3 з 5 - детальніше -
Шашлык из курицы в майонезе - покроковий рецепт, фото 1 Шашлык из курицы в майонезе 60 4 3 з 5 - детальніше -