Велика котлета по-німецьки - рецепт традиційної свинячої відбивної, м'якої і соковитої, але з хрусткою скоринкою. Додаткову пікантність страві надає гарнір у вигляді обсмажених цибулевих кілець. Така котлета - відмінний варіант смачної і ситної сімейної вечері.
Свинячу грудинку вимийте, просушіть і наріжте пластами.
Оберніть шматочки свинини харчовою плівкою і відбийте з обох сторін кухонним молоточком. Зніміть плівку і поки відставте м'ясо.
Приготуйте маринад. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, тонко наріжте і розберіть на кільця.
У миску налийте молоко і кефір і перемішайте вилкою. Надішліть в молочно-кефірну суміш половину цибулевих кілець.
У вийшовший маринад покладіть відбите м'ясо і трохи притисніть руками, щоб рідина обволокла його з усіх боків.
Зверху викладіть залишені кільця цибулі і теж злегка притисніть. Замариноване таким чином м'ясо поставте в холодильник мінімум на 1 годину.
Черству булку перебийте блендером до стану крихти або візьміть готові панірувальні сухарі.
По різним тарілкам розкладіть сухарі, борошно і сире яйце. Яйце збийте виделкою до однорідності і додайте кілька ложок молока з маринаду, а потім знову ретельно перемішайте.
Вийміть свинячу грудку з маринаду і просушіть паперовим рушником. Посоліть і поперчіть за смаком по обидва боки.
По черзі занурте відбивні спочатку в борошно, потім в яйце і нарешті в хлібні крихти або панірувальні сухарі.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і відправте котлети смажитися. Готуйте до зарум'янювання з обох сторін. Готові відбивні перекладіть на тарілку.
Мариновані з м'ясом кільця цибулі перекладіть з маринаду в борошно і обваляйте нею з усіх боків.
Збите яйце приправте сіллю і перцем, перемішайте і занурте туди запаніровану в борошні цибулю. Перекладіть кільця цибулі в панірувальні сухарі і гарненько обваляйте в них.
Знову розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажте в ньому цибулю до хрусткої золотистої скоринки з обох сторін.
Сервіруйте страву. Велика котлета по-німецьки подається в окремій тарілці разом з цибульним гарніром. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти