Можу помилятися, але мені здається, що салат «Олів'є» є традиційною новорічною стравою в кожній родині. Та й взагалі, мало які свята обходяться без цього знаменитого салату, історія якого вже переступила століття. Звичайно ж, кожна господиня має свій улюблений рецепт приготування, додаючи свою якусь родзинку і навпаки, виключаючи будь-який продукт. Ну, а що робити тим, хто постить або просто не вживає м'ясних виробів. Не переживайте, вихід завжди є. Давайте спробуємо приготувати вегетаріанське олів'є за нашим рецептом, і повірте, цей салат стане цікавим гостем на будь-якому застіллі.
Не думаю, що я когось здивую своїм рецептом, і все ж деякі нюанси є. По-перше, горошок будемо використовувати не консервований, а свіжий, тобто, заморожений. Отже, розморожуємо зелений горошок і відварюємо в підсоленій воді до готовності.
Картоплю і моркву добре промиваємо, складаємо в каструлю, не очищаючи від шкірки. Заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Відварюємо овочі до готовності і зливши воду, залишаємо остигати. Після цього моркву з картоплею очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, не дуже дрібно, але і не крупно, так, середнього розміру.
Дістаємо мариновані огірки, бажано маленькі, розрізаємо навпіл і далі ріжемо скибочками, тобто напів кільцями.
Беремо невеликі цибулини, чистимо від лушпиння і нарізаємо шматочками середнього розміру, не дрібніше, ніж інші овочі.
Тепер переходимо до приготування заправки, в чому і буде вся оригінальність страви. Адже ми всі звикли заправляти салат звичайним майонезом, та ще щоб пожирніше, але в нашому випадку будемо використовувати сметану. У глибоку миску або салатник кладемо невелику кількість сметани і додаємо трохи гірчиці.
Потім вливаємо лимонний сік і добре перемішуємо. Після цього заправляємо меленим перцем, а також сиплемо куркуму, знову перемішуємо і наша заправка готова.
Тепер викладаємо туди нарізані цибулю і огірки. Додаємо консервовану кукурудзу і відварений зелений горошок.
Потім викладаємо до цих інгредієнтів нарізану моркву і перемішуємо. В кінці викладаємо приготовану варену картоплю і знову все добре змішуємо, щоб всі інгредієнти просочилися сметанною заправкою.
Після цього накриваємо салатник харчовою плівкою і залишаємо буквально на 10 хвилин, щоб трохи настоявся. Накладаємо вегетаріанське олів'є в святковий посуд і перед подачею на стіл прикрашаємо скибочками маринованого огірка.
Випадкові рецепти