Укр
Рус
Швидкі салати Салати Російська кухня

Вегетаріанське олів’є

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

2087 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Вегетаріанське олів’є - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Можу помилятися, але мені здається, що салат «Олів'є» є традиційною новорічною стравою в кожній родині. Та й взагалі, мало які свята обходяться без цього знаменитого салату, історія якого вже переступила століття. Звичайно ж, кожна господиня має свій улюблений рецепт приготування, додаючи свою якусь родзинку і навпаки, виключаючи будь-який продукт. Ну, а що робити тим, хто постить або просто не вживає м'ясних виробів. Не переживайте, вихід завжди є. Давайте спробуємо приготувати вегетаріанське олів'є за нашим рецептом, і повірте, цей салат стане цікавим гостем на будь-якому застіллі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вегетаріанське олів’є" (на 100 грам)

  • Білки1.3 гр.
  • Жири1.3 гр.
  • Вуглеводи8.2 гр.
  • Калорії54 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Не думаю, що я когось здивую своїм рецептом, і все ж деякі нюанси є. По-перше, горошок будемо використовувати не консервований, а свіжий, тобто, заморожений. Отже, розморожуємо зелений горошок і відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Крок - 1
02

Картоплю і моркву добре промиваємо, складаємо в каструлю, не очищаючи від шкірки. Заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Відварюємо овочі до готовності і зливши воду, залишаємо остигати. Після цього моркву з картоплею очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, не дуже дрібно, але і не крупно, так, середнього розміру.

Крок - 2
03

Дістаємо мариновані огірки, бажано маленькі, розрізаємо навпіл і далі ріжемо скибочками, тобто напів кільцями.

Крок - 3
04

Беремо невеликі цибулини, чистимо від лушпиння і нарізаємо шматочками середнього розміру, не дрібніше, ніж інші овочі.

Крок - 4
05

Тепер переходимо до приготування заправки, в чому і буде вся оригінальність страви. Адже ми всі звикли заправляти салат звичайним майонезом, та ще щоб пожирніше, але в нашому випадку будемо використовувати сметану. У глибоку миску або салатник кладемо невелику кількість сметани і додаємо трохи гірчиці.

Крок - 5
06

Потім вливаємо лимонний сік і добре перемішуємо. Після цього заправляємо меленим перцем, а також сиплемо куркуму, знову перемішуємо і наша заправка готова.

Крок - 6
07

Тепер викладаємо туди нарізані цибулю і огірки. Додаємо консервовану кукурудзу і відварений зелений горошок.

Крок - 7
08

Потім викладаємо до цих інгредієнтів нарізану моркву і перемішуємо. В кінці викладаємо приготовану варену картоплю і знову все добре змішуємо, щоб всі інгредієнти просочилися сметанною заправкою.

Крок - 8
09

Після цього накриваємо салатник харчовою плівкою і залишаємо буквально на 10 хвилин, щоб трохи настоявся. Накладаємо вегетаріанське олів'є в святковий посуд і перед подачею на стіл прикрашаємо скибочками маринованого огірка.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Салат з копченої курки - покроковий рецепт, фото 1 Салат з копченої курки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Пудинг з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг з гарбуза 50 3 3 з 5 - детальніше -
Шоколадний торт "Захер" - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний торт "Захер" 100 6 4 з 5 - детальніше -