Укр
Рус
thermomix thermomix
Олівє Салати Російська кухня

Вегетаріанське олів’є

40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Вегетаріанське олів’є - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Можу помилятися, але мені здається, що салат «Олів'є» є традиційною новорічною стравою в кожній родині. Та й взагалі, мало які свята обходяться без цього знаменитого салату, історія якого вже переступила століття. Звичайно ж, кожна господиня має свій улюблений рецепт приготування, додаючи свою якусь родзинку і навпаки, виключаючи будь-який продукт. Ну, а що робити тим, хто постить або просто не вживає м'ясних виробів. Не переживайте, вихід завжди є. Давайте спробуємо приготувати вегетаріанське олів'є за нашим рецептом, і повірте, цей салат стане цікавим гостем на будь-якому застіллі.

Інгредієнти

  • Картопля 3 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Огірок солоний 5 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Горошок зелений 100 г.
  • Кукурудза консервована 1/2 скл.
  • Сметана 150 г.
  • Гірчиця 1 ч.л
  • сік лимонний 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Куркума 1/2 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Не думаю, що я когось здивую своїм рецептом, і все ж деякі нюанси є. По-перше, горошок будемо використовувати не консервований, а свіжий, тобто, заморожений. Отже, розморожуємо зелений горошок і відварюємо в підсоленій воді до готовності.

    Крок - 1
  2. 02

    Картоплю і моркву добре промиваємо, складаємо в каструлю, не очищаючи від шкірки. Заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Відварюємо овочі до готовності і зливши воду, залишаємо остигати. Після цього моркву з картоплею очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, не дуже дрібно, але і не крупно, так, середнього розміру.

    Крок - 2
  3. 03

    Дістаємо мариновані огірки, бажано маленькі, розрізаємо навпіл і далі ріжемо скибочками, тобто напів кільцями.

    Крок - 3
  4. 04

    Беремо невеликі цибулини, чистимо від лушпиння і нарізаємо шматочками середнього розміру, не дрібніше, ніж інші овочі.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер переходимо до приготування заправки, в чому і буде вся оригінальність страви. Адже ми всі звикли заправляти салат звичайним майонезом, та ще щоб пожирніше, але в нашому випадку будемо використовувати сметану. У глибоку миску або салатник кладемо невелику кількість сметани і додаємо трохи гірчиці.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім вливаємо лимонний сік і добре перемішуємо. Після цього заправляємо меленим перцем, а також сиплемо куркуму, знову перемішуємо і наша заправка готова.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер викладаємо туди нарізані цибулю і огірки. Додаємо консервовану кукурудзу і відварений зелений горошок.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім викладаємо до цих інгредієнтів нарізану моркву і перемішуємо. В кінці викладаємо приготовану варену картоплю і знову все добре змішуємо, щоб всі інгредієнти просочилися сметанною заправкою.

    Крок - 8
  9. 09

    Після цього накриваємо салатник харчовою плівкою і залишаємо буквально на 10 хвилин, щоб трохи настоявся. Накладаємо вегетаріанське олів'є в святковий посуд і перед подачею на стіл прикрашаємо скибочками маринованого огірка.

    Крок - 9

Оцінити рецепт