Укр
Рус
Олівє Салати Російська кухня

Вегетаріанське олів’є

( 4.8000 4 510 10 оцінок)
1576 - переглядів
40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Вегетаріанське олів’є - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Можу помилятися, але мені здається, що салат «Олів'є» є традиційною новорічною стравою в кожній родині. Та й взагалі, мало які свята обходяться без цього знаменитого салату, історія якого вже переступила століття. Звичайно ж, кожна господиня має свій улюблений рецепт приготування, додаючи свою якусь родзинку і навпаки, виключаючи будь-який продукт. Ну, а що робити тим, хто постить або просто не вживає м'ясних виробів. Не переживайте, вихід завжди є. Давайте спробуємо приготувати вегетаріанське олів'є за нашим рецептом, і повірте, цей салат стане цікавим гостем на будь-якому застіллі.

Інгредієнти

  • Картопля 3 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Огірок солоний 5 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Горошок зелений 100 г.
  • Кукурудза консервована 1/2 скл.
  • Сметана 150 г.
  • Гірчиця 1 ч.л
  • сік лимонний 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Куркума 1/2 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Не думаю, що я когось здивую своїм рецептом, і все ж деякі нюанси є. По-перше, горошок будемо використовувати не консервований, а свіжий, тобто, заморожений. Отже, розморожуємо зелений горошок і відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Крок - 1
02

Картоплю і моркву добре промиваємо, складаємо в каструлю, не очищаючи від шкірки. Заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Відварюємо овочі до готовності і зливши воду, залишаємо остигати. Після цього моркву з картоплею очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, не дуже дрібно, але і не крупно, так, середнього розміру.

Крок - 2
03

Дістаємо мариновані огірки, бажано маленькі, розрізаємо навпіл і далі ріжемо скибочками, тобто напів кільцями.

Крок - 3
04

Беремо невеликі цибулини, чистимо від лушпиння і нарізаємо шматочками середнього розміру, не дрібніше, ніж інші овочі.

Крок - 4
05

Тепер переходимо до приготування заправки, в чому і буде вся оригінальність страви. Адже ми всі звикли заправляти салат звичайним майонезом, та ще щоб пожирніше, але в нашому випадку будемо використовувати сметану. У глибоку миску або салатник кладемо невелику кількість сметани і додаємо трохи гірчиці.

Крок - 5
06

Потім вливаємо лимонний сік і добре перемішуємо. Після цього заправляємо меленим перцем, а також сиплемо куркуму, знову перемішуємо і наша заправка готова.

Крок - 6
07

Тепер викладаємо туди нарізані цибулю і огірки. Додаємо консервовану кукурудзу і відварений зелений горошок.

Крок - 7
08

Потім викладаємо до цих інгредієнтів нарізану моркву і перемішуємо. В кінці викладаємо приготовану варену картоплю і знову все добре змішуємо, щоб всі інгредієнти просочилися сметанною заправкою.

Крок - 8
09

Після цього накриваємо салатник харчовою плівкою і залишаємо буквально на 10 хвилин, щоб трохи настоявся. Накладаємо вегетаріанське олів'є в святковий посуд і перед подачею на стіл прикрашаємо скибочками маринованого огірка.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Оливье без колбасы - покроковий рецепт, фото 1 Оливье без колбасы 35 5 3 з 5 - детальніше -
Оливье с говядиной - покроковий рецепт, фото 1 Оливье с говядиной 35 3 3 з 5 - детальніше -
Настоящий оливье - покроковий рецепт, фото 1 Настоящий оливье 45 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тропический смузи - покроковий рецепт, фото 1 Тропический смузи 35 1 2 з 5 - детальніше -
Кетчуп из томатного сока - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп из томатного сока 45 1 2 з 5 - детальніше -
Бутерброд с ветчиной - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд с ветчиной 30 1 2 з 5 - детальніше -
Фондю простой - покроковий рецепт, фото 1 Фондю простой 45 3 3 з 5 - детальніше -