Укр
Рус
Шаурма Другі страви Азербайджанська кухня

Вегетаріанська шаурма

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1722 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Вегетаріанська шаурма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Ми всі чомусь дуже любимо вуличну їжу. Є щось приємне в їжі руками, будь то буріто, піца або просто солодкий десерт. А давайте спробуємо приготувати вегетаріанську шаурму, і з задоволенням з'їмо руками.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вегетаріанська шаурма" (на 100 грам)

  • Білки2.9 гр.
  • Жири1.5 гр.
  • Вуглеводи10.6 гр.
  • Калорії69 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Помийте холодною водою червону капусту, потім викладіть овоч на обробну дошку, наріжте досить крупно і відправте в глибоку миску.

Крок - 1
02

Далі полийте нарізану капусту в мисці свіжовичавленим соком лимона і невеликою кількістю яблучного оцту. Посоліть і гарненько руками перемішайте.

Крок - 2
03

Помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Потім покладіть в розпечене масло заздалегідь очищений від лушпиння і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю.

Крок - 3
04

Потім помийте під проточною водою печериці, наріжте їх великими півкільцями і так же відправте в сковорідку до цибулі. Смажте вміст сковороди, періодично помішуючи, до розм'якшення овочів і випаровування всієї зайвої рідини.

Крок - 4
05

Тепер приправте гриби з цибулею сухою паприкою і меленою корицею, додайте трохи зерна кмину, посипте чебрецем. Ретельно все перемішайте і продовжуйте обсмажувати ще близько 2 хвилин.

Крок - 5
06

Далі залийте в сковорідку соєвий соус, додайте гострий соус чилі. Підлийте до цибулево-грибної зажарки яблучний оцет, оливкову олію і, перемішуючи, продовжуйте томити вміст сковороди ще приблизно 10 хвилин. Потім зніміть сковорідку з вогню і відставте охолодитися.

Крок - 6
07

Можна приступати до формування самої страви. Для цього на обробну дошку викладіть лист тортилья. Потім по центру аркуша покладіть заздалегідь вимиті і крупно нарізані листя салату (можна використовувати пекінську капусту).

Крок - 7
08

Далі на листя салату розмістіть раніше нашатковану червону капусту, додайте цибулево-грибну зажарку, а поверх красиво укладіть попередньо вимиті і нарізані тонкими кільцями помідори.

Крок - 8
09

Тепер рясно полийте все раніше приготовленим соусом. Приготуйте його, змішавши в ємності низької жирності йогурт і видавлений через чеснокодавку часник.

Крок - 9
10

Потім посипте зверху заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою зеленню петрушки і скрутіть лист тортильи, акуратно розмістивши начинку всередині. Для зручності загорніть приготовлену вегетаріанську шаурму в спеціальний папір і пригощайте близьких.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Азу з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Азу з баранини 65 6 4 з 5 - детальніше -
Жульєн з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн з печінки 50 4 3 з 5 - детальніше -