Ватрушки з сиром з дріжджового тіста - смачна випічка, популярна не тільки у нас, але і у всьому світі. Такі ватрушки легко приготувати своїми руками. Всі подробиці про те, як в домашніх умовах зробити апетитну дріжджову випічку з сиром, читайте в рецепті.
Спочатку приготуйте дріжджове тісто. Просійте борошно, щоб збагатити її киснем. Завдяки цьому тісто вийде більш легким і пишним.
В окрему ємність влийте тепле молоко (близько 35-40 градусів), всипте цукор, дріжджі і трохи борошна. Перемішайте інгредієнти вінчиком, закрийте ємність харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Коли це станеться, вбийте в опару яйце, влийте рослинне масло і перемішайте до однорідності. Додайте в просіяне борошно сіль, перемішайте, зробіть в центрі поглиблення і влийте опару.
Перемішайте тісто ложкою і додайте розм'якшене вершкове масло. Вимісіть тісто для ватрушок спочатку ложкою, а потім руками. Місіть до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук і поверхні.
Налийте в миску трохи рослинного масла, обваляйте в ньому тісто, накрийте харчовою плівкою і тканиною і залиште в теплому місці на 1,5 години.
Тим часом зробіть начинку. Змішайте сир з цукром. Сир беріть однорідний пастоообразний. Якщо такого немає, перетріть звичайний через сито. Вбийте яйце і перемішайте інгредієнти виделкою до однорідності.
Апельсин вимийте, просушіть і натріть в начинку трохи цедри. Родзинки вимийте, просушіть і теж додайте в начинку. Перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.
За 1,5 години тісто повинно було вдвічі збільшитися в обсязі. Присипте робочу поверхню борошном, перекладіть туди тісто і скачайте в товсту ковбаску. Розріжте її на частини за кількістю ватрушок. 77 З кожної сформуйте колобок. Розкачайте колобки в коржі і надріжте краї навскіс, як на фото.
У центр покладіть сирну начинку. Попарно загорніть краї тіста навколо начинки і защіпніть бока.Такі ж защипи зробіть по всьому тісту.
Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього ватрушки з сиром, накрийте харчовою плівкою і дайте постояти 30 хвилин, щоб дріжджове тісто ще підійшло.
В окремій піалі збийте жовток з молоком. Вийшовшою сумішшю змастіть ватрушки. Надішліть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Вийміть рум'яну випічку з духовки і за бажанням змастіть ватрушки з сиром з дріжджового тіста кленовим сиропом, щоб вони стали більш солодкими і глянсовими. Смачного!
Випадкові рецепти