Готуйте разом з нами чудову домашню випічку під назвою ватрушка з сиром, і нехай ваші домочадці отримають справжнє задоволення і поласують цією смакотою. Знамениті ватрушки - відмінний варіант смачного, ароматного і ситного десерту до чаю. Являють собою круглі пиріжки з відкритою сирною начинкою. Звичайно, багато кулінарів змінювали рецепт цієї випічки і як начинку використовували повидло, ягоди, фрукти і навіть м'ясо або картоплю, але все одно справжніми ватрушки вважаються саме з сиром. Тому, ми з вами теж не будемо відступати від класики.
Для того, щоб ватрушки вийшли пишними, потрібно приготувати гарне тісто. Здійснюємо це завдання в такий спосіб: в глибоку ємність наливаємо молоко. Бажано, щоб воно було тепле, але не гаряче, інакше дріжджі не працюватимуть.Тепер додаємо свіжі дріжджі, які розминаємо руками на дрібні частини. Потім кидаємо цукор і сіль і все добре перемішуємо вінчиком. Далі додаємо попередньо розтоплене вершкове масло, вбиваємо яйце і знову перемішуємо вміст. Ну і в кінці просіюємо борошно. Гарненько вимісивши тісто, накриваємо миску кришкою або рушником і залишаємо тісто на годину-дві дійти.
Поки тісто доходить до готовності, займемося приготуванням начинки. У цьому рецепті пропонуємо вам цікавий варіант начинки, а саме додамо заварний крем. У сотейник наливаємо молоко, засипаємо цукор, також відправляємо сюди вершкове масло, яєчні жовтки, ванільний цукор, кидаємо пару столових ложок борошна. Спочатку всі ці інгредієнти добре перемішуємо разом, можна навіть скористатися міксером, і тільки потім ставимо сотейник на вогонь. Постійно помішуючи, щоб суміш не пригорала, готуємо крем на невеликому вогні, поки маса не схопиться і не загусне, зазвичай це займає близько 10 хвилин
Готовий заварний крем залишаємо остигати до кімнатної температури, а потім пропускаємо його через сито, щоб уникнути наявності борошняних грудочок.
Після цього половину крему відставляємо в сторону для подальшого використання, а другу половину змішуємо з сиром. Що стосується сиру, то найкраще придбати м'який, некислий сир. Попередньо його теж краще перетерти через сито або ж скористатися блендером. Поєднавши сир із заварним кремом, у нас виходить смачна, ароматна начинка, неймовірно ніжна.
Готове тісто ділимо навпіл. Першу частину розгортаємо в корж товщиною приблизно 5 мм. Одну половину покриваємо заварним кремом і накриваємо її другою половиною.
Тепер розрізаємо цей млинець на смужки товщиною приблизно 1,5-2 см. Другу частину тіста теж розгортаємо, а потім вирізаємо круглі коржі діаметром 9-10 см.
Далі починаємо формувати наші ватрушки. Для цього смужку з тіста з заварним кремом трохи закручуємо по спіралі, а потім викладаємо на круглий коржик по краях. Всередині у нас повинен вийти отвір, який ми наповнюємо нашою сирно-кремовою начинкою.
Викладаємо ватрушки відразу на деко, попередньо застелений пергаментом. Кожну ватрушку змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Тісто за цей час пропечеться, підрум'яниться. Готові ватрушки дістаємо з духовки. Щоб вони виглядали ще гарніше і блищали, відразу змащуємо їх солодким сиропом, для якого потрібно просто змішати кілька ложок води з цукром. Ватрушки з сиром, приготовані за нашим рецептом - це неймовірно красива, ароматна домашня випічка, смак якої не зрівняється ні з чим. Вони миттю розлетяться за вашим столом, а домочадці або гості отримають справжню насолоду.
Випадкові рецепти