Укр
Рус
Ватрушки Випічка Українська кухня

Ватрушка з сиром

( 4.9667 4 530 30 оцінок)

3838 - переглядів
120 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Ватрушка з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Готуйте разом з нами чудову домашню випічку під назвою ватрушка з сиром, і нехай ваші домочадці отримають справжнє задоволення і поласують цією смакотою. Знамениті ватрушки - відмінний варіант смачного, ароматного і ситного десерту до чаю. Являють собою круглі пиріжки з відкритою сирною начинкою. Звичайно, багато кулінарів змінювали рецепт цієї випічки і як начинку використовували повидло, ягоди, фрукти і навіть м'ясо або картоплю, але все одно справжніми ватрушки вважаються саме з сиром. Тому, ми з вами теж не будемо відступати від класики.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ватрушка з сиром" (на 100 грам)

  • Білки6.4 гр.
  • Жири15.3 гр.
  • Вуглеводи29.2 гр.
  • Калорії287 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб ватрушки вийшли пишними, потрібно приготувати гарне тісто. Здійснюємо це завдання в такий спосіб: в глибоку ємність наливаємо молоко. Бажано, щоб воно було тепле, але не гаряче, інакше дріжджі не працюватимуть.Тепер додаємо свіжі дріжджі, які розминаємо руками на дрібні частини. Потім кидаємо цукор і сіль і все добре перемішуємо вінчиком. Далі додаємо попередньо розтоплене вершкове масло, вбиваємо яйце і знову перемішуємо вміст. Ну і в кінці просіюємо борошно. Гарненько вимісивши тісто, накриваємо миску кришкою або рушником і залишаємо тісто на годину-дві дійти. 

Крок - 1
02

Поки тісто доходить до готовності, займемося приготуванням начинки. У цьому рецепті пропонуємо вам цікавий варіант начинки, а саме додамо заварний крем. У сотейник наливаємо молоко, засипаємо цукор, також відправляємо сюди вершкове масло, яєчні жовтки, ванільний цукор, кидаємо пару столових ложок борошна. Спочатку всі ці інгредієнти добре перемішуємо разом, можна навіть скористатися міксером, і тільки потім ставимо сотейник на вогонь. Постійно помішуючи, щоб суміш не пригорала, готуємо крем на невеликому вогні, поки маса не схопиться і не загусне, зазвичай це займає близько 10 хвилин

Крок - 2
03

Готовий заварний крем залишаємо остигати до кімнатної температури, а потім пропускаємо його через сито, щоб уникнути наявності борошняних грудочок.

Крок - 3
04

Після цього половину крему відставляємо в сторону для подальшого використання, а другу половину змішуємо з сиром. Що стосується сиру, то найкраще придбати м'який, некислий сир. Попередньо його теж краще перетерти через сито або ж скористатися блендером. Поєднавши сир із заварним кремом, у нас виходить смачна, ароматна начинка, неймовірно ніжна.

Крок - 4
05

Готове тісто ділимо навпіл. Першу частину розгортаємо в корж товщиною приблизно 5 мм. Одну половину покриваємо заварним кремом і накриваємо її другою половиною.

Крок - 5
06

Тепер розрізаємо цей млинець на смужки товщиною приблизно 1,5-2 см. Другу частину тіста теж розгортаємо, а потім вирізаємо круглі коржі діаметром 9-10 см.

Крок - 6
07

Далі починаємо формувати наші ватрушки. Для цього смужку з тіста з заварним кремом трохи закручуємо по спіралі, а потім викладаємо на круглий коржик по краях. Всередині у нас повинен вийти отвір, який ми наповнюємо нашою сирно-кремовою начинкою.

Крок - 7
08

Викладаємо ватрушки відразу на деко, попередньо застелений пергаментом. Кожну ватрушку змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок - 8
09

Тісто за цей час пропечеться, підрум'яниться. Готові ватрушки дістаємо з духовки. Щоб вони виглядали ще гарніше і блищали, відразу змащуємо їх солодким сиропом, для якого потрібно просто змішати кілька ложок води з цукром. Ватрушки з сиром, приготовані за нашим рецептом - це неймовірно красива, ароматна домашня випічка, смак якої не зрівняється ні з чим. Вони миттю розлетяться за вашим столом, а домочадці або гості отримають справжню насолоду.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фрикадельки з індички - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки з індички 50 4 3 з 5 - детальніше -
Картопляні зрази з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні зрази з фаршем 70 4 3 з 5 - детальніше -
Американський салат - покроковий рецепт, фото 1 Американський салат 35 3 2 з 5 - детальніше -
Шніцель з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з телятини 20 1 2 з 5 - детальніше -