Ватрушка з сиром - улюблена випічка багатьох з глибокого дитинства. Ця булочка може бути тільки з сирною начинкою, а може бути з додаванням родзинок, сухофруктів, і звичайно ж свіжих ягід або фруктів, в будь-якій варіації - це виграшний варіант.
В першу чергу займіться приготуванням тіста. Для цього в глибоку миску руками розкришіть свіжі дріжджі, трохи присипте цукром.
Далі засипте в миску частину просіяного борошна, залийте молоко і ретельно ложкою все перемішайте до повного розчинення дріжджів. Накрийте миску з вмістом кухонним рушником і відставте на час в сторону, щоб воно піднялося і збільшилося в обсязі.
Потім в піднявшуся масу засипте ще борошна, трохи присоліть і розбийте куряче яйце. Далі додайте в миску мед (краще, якщо він буде рідким), розтоплене вершкове масло і, додаючи по трохи борошно, перемішайте вміст ложкою, до маси густої консистенції.
Потім посипте тверду поверхню (стіл) борошном, викладіть утворений ком тіста, а потім ретельніше руками його вимісіть до більш щільної і гладкої текстури. Помістіть вимішене тісто в миску, знову накрийте рушником і залиште не менше, ніж на 40 хвилин.
А тим часом займіться підготовкою начинки для майбутніх ватрушок. Для цього в невелику миску пропустіть через сито не високої жирності сир, або просто викладіть, а потім за допомогою міксера починайте його подрібнювати в більш однорідну масу.
Далі засипте в сир цукрову пудру і знову трохи збийте міксером. Потім, продовжуючи збивати, засипте в сир ванільний цукор і додайте куряче яйце.
Потім покладіть в миску шматочки вершкового масла і продовжуйте збивати міксером, до утворення однорідної густої суміші.
Тепер вже настояне тісто розділиіть на невеликі частини, які скачайте в рівномірні кульки і покладіть на попередньо застелений пергаментним папером піднос. Накрийте кулі з тіста в листі кухонним рушником і залиште ще на нетривалий час.
Далі за допомогою склянки чи баночки (дном) утворіть на кожній кульці з тіста вм'ятину, добре притиснувши ємністю. У кожну вм'ятину ложкою акуратно укладіть раніше підготовлену сирну начинку.
Потім кожну заготовку з сиром змастіть поверх збитим жовтком, і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 25 -30 хвилин.
Готові ватрушки з сиром з красивою золотистою скоринкою викладіть на блюдо і дивуйте своїх рідних і близьких.
Випадкові рецепти