Укр
Рус
Ватрушки Випічка Російська кухня

Ватрушка із сиром

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

1345 - переглядів
115 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Ватрушка із сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ватрушка з сиром - улюблена випічка багатьох з глибокого дитинства. Ця булочка може бути тільки з сирною начинкою, а може бути з додаванням родзинок, сухофруктів, і звичайно ж свіжих ягід або фруктів, в будь-якій варіації - це виграшний варіант.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ватрушка із сиром" (на 100 грам)

  • Білки8.8 гр.
  • Жири8.5 гр.
  • Вуглеводи31.7 гр.
  • Калорії242 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться приготуванням тіста. Для цього в глибоку миску руками розкришіть свіжі дріжджі, трохи присипте цукром.

Крок - 1
02

Далі засипте в миску частину просіяного борошна, залийте молоко і ретельно ложкою все перемішайте до повного розчинення дріжджів. Накрийте миску з вмістом кухонним рушником і відставте на час в сторону, щоб воно піднялося і збільшилося в обсязі.

Крок - 2
03

Потім в піднявшуся масу засипте ще борошна, трохи присоліть і розбийте куряче яйце. Далі додайте в миску мед (краще, якщо він буде рідким), розтоплене вершкове масло і, додаючи по трохи борошно, перемішайте вміст ложкою, до маси густої консистенції.

Крок - 3
04

Потім посипте тверду поверхню (стіл) борошном, викладіть утворений ком тіста, а потім ретельніше руками його вимісіть до більш щільної і гладкої текстури. Помістіть вимішене тісто в миску, знову накрийте рушником і залиште не менше, ніж на 40 хвилин.

Крок - 4
05

А тим часом займіться підготовкою начинки для майбутніх ватрушок. Для цього в невелику миску пропустіть через сито не високої жирності сир, або просто викладіть, а потім за допомогою міксера починайте його подрібнювати в більш однорідну масу.

Крок - 5
06

Далі засипте в сир цукрову пудру і знову трохи збийте міксером. Потім, продовжуючи збивати, засипте в сир ванільний цукор і додайте куряче яйце.

Крок - 6
07

Потім покладіть в миску шматочки вершкового масла і продовжуйте збивати міксером, до утворення однорідної густої суміші.

Крок - 7
08

Тепер вже настояне тісто розділиіть на невеликі частини, які скачайте в рівномірні кульки і покладіть на попередньо застелений пергаментним папером піднос. Накрийте кулі з тіста в листі кухонним рушником і залиште ще на нетривалий час.

Крок - 8
09

Далі за допомогою склянки чи баночки (дном) утворіть на кожній кульці з тіста вм'ятину, добре притиснувши ємністю. У кожну вм'ятину ложкою акуратно укладіть раніше підготовлену сирну начинку.

Крок - 9
10

Потім кожну заготовку з сиром змастіть поверх збитим жовтком, і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 25 -30 хвилин.

Крок - 10
11

Готові ватрушки з сиром з красивою золотистою скоринкою викладіть на блюдо і дивуйте своїх рідних і близьких.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лазанья в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья в домашніх умовах 60 3 3 з 5 - детальніше -
Лаваш в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш в духовці 60 1 3 з 5 - детальніше -
Хачапурі з картоплею і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Хачапурі з картоплею і сиром 95 3 3 з 5 - детальніше -