Я думаю, важко знайти людину, яка зможе встояти перед неймовірним шармом ватрушок, хіба що той, хто ніколи їх не пробував. Кругленький, пухкий коржик, відкритий і наповнений начинкою - це не що інше, як повітряна і соковита ватрушка. Постарайтеся наслідувати всіх наших рекомендацій і випробувати рецепт на практиці самостійно і у вас з'явиться можливість пригостити своїх гостей свіжим ласощами - ватрушки зі сметаною. Така пишна, рум'яна і м'якенька здоба, та ще й зі сметанкою, та цукровою пудрою легко може стати вашою візитною карткою.
У невелику миску руками розкришіть мокрі дріжджі, залийте їх теплим молоком і присахаріть. Потім ретельно перемішайте все, до розчинення сухих інгредієнтів і залиште на час в сторону.
Потім засипте в дріжджову суміш просіяне борошно, додайте цукор, добре посоліть і розбийте куряче яйце. Знову все перемішайте до об'єднання інгредієнтів, а потім руками ретельно вимісіть тісто негусто.
Далі додайте в тісто трохи підталі шматочки вершкового масла і продовжуйте вимішувати тісто, до однорідної пластичної маси. Вимеішене тісто покладіть в миску, накрийте харчовою плівкою або рушником і залиште приблизно на 45 хвилин, щоб настоялося.
Тепер добре посипте борошном стіл, викладіть на нього настояне тісто, трохи вимісіть ще, а потім розділіть на невеликі частини. Кожну частину скачайте в однакові кулі, а потім накрийте знову плівкою і залиште на 5 хвилин.
Далі кожну кульку з тіста руками або качалкою розкачайте в не дуже тонкий корж. Покладіть підготовлені коржики на попередньо застелений пергаментним папером деко, знову накрийте плівкою і залиште тепер уже на 20 хвилин.
А самі тим часом займіться приготуванням начинки для майбутньої випічки. Для цього в невелику миску залийте високої жирності сметану (краще ще, якщо домашня), засипте цукор і додайте трохи екстракту ванілі. Далі ретельно все перемішайте, до об'єднання продуктів і утворення однорідної маси.
Тепер займіться приготуванням безпосередньо самої страви. У кожному коржику з тіста, за допомогою дна склянки утворіть певне поглиблення. У кожне поглиблення покладіть раніше підготовлену сметанну начинку.
Далі рясно змастіть кожну ватрушку попередньо збитим курячим жовтком і відправте лист в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, на 20-25 хвилин.
Готові ватрушки зі сметаною викладіть на велике блюдо, посипте цукровою пудрою і приступайте смакувати.
Випадкові рецепти