Укр
Рус
Ватрушки Випічка Російська кухня

Ватрушка сирна в домашніх умовах

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1267 - переглядів
80 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Ватрушка сирна в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Давайте трохи обговоримо всім відому давньослов'янську випічку, яку величають «Ватрушка». В основному, цю страву готують з тіста на дріжджах, з сирною начинкою. Ось і ми підготували звичайний, але гідний рецепт приготування сирної ватрушки в домашніх умовах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ватрушка сирна в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки8 гр.
  • Жири5.2 гр.
  • Вуглеводи47.8 гр.
  • Калорії275 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску залийте заздалегідь підігріте молоко (бажано високої жирності), засипте трохи цукру і сухі дріжджі, ретельно перемішайте все і відставте в сторону, приблизно на 10-15 хвилин.

Крок - 1
02

Далі викладіть в скляну піалу шматки вершкового масла, помістіть ємність в мікрохвильовку і розтопіть молочний продукт до рідкого стану. Потім залийте розтоплене масло в миску з дріжджовиоюсумішшю.

Крок - 2
03

В окрему мисочку розбийте куряче яйце, засипте цукор, трохи посоліть і додайте ванільний порошок. Потім вилкою ретельно все перемішайте, до однорідної рідкої маси. Утворену яєчну масу залийте в миску до дріжджової маси і добре перемішайте.

Крок - 3
04

Далі засипте в миску до решти продуктів просіяне борошно і ретельно перемішайте все, до утворення не дуже густої липкої суміші. Потім додайте в миску цукрову пудру, по необхідності борошно і ще раз все гарненько вимісіть, утворивши тісто більш густої консистенції.

Крок - 4
05

Тепер змастіть глибоку миску рослинною або оливковою олією, покладіть в неї вимешенное тісто, накрийте ємність харчовою плівкою і відправте в попередньо розігріту духовку до 50 градусів, на 5-6 хвилин.

Крок - 5
06

Далі за допомогою дрібного сита перетріть сир високої жирності в однорідну масу без грудок. Помістіть сир в миску, розбийте в нього куряче яйце, засипте цукрову пудру, порошок ванілі і трохи борошна.

Крок - 6
07

Потім додайте в миску до сиру сметану або йогурт, а потім виделкою ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Далі засипте в миску родзинки і ще раз все гарненько змішайте.

Крок - 7
08

Тепер займіться приготуванням безпосередньо самої страви. Для цього трохи змоченими руками відірвіть від раніше підготовленого тіста невеликі частини і скачайте кулі. Покладіть утворені кулі з тіста в попередньо застелений пергаментним папером піднос.

Крок - 8
09

Потім за допомогою склянки (точніше його дна) утворіть, акуратно натиснувши на кулю з тіста, певні поглиблення. Тепер в кожне поглиблення ложкою покладіть раніше приготовлену сирну начинку.

Крок - 9
10

Потім кожну заготовку з тіста (ватрушку) змастіть заздалегідь збитим курячим жовтком і відправте лист з випічкою в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 25-30 хвилин.

Крок - 10
11

Готову сирну ватрушку, приготовлену в домашніх умовах, розкладіть в красиве блюдо, заварюйте чай і приступайте пробувати цю дивну випічку.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Цезар з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Салат Цезар з помідорами 35 4 3 з 5 - детальніше -
Фруктовий суп з кавуна - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий суп з кавуна 40 5 3 з 5 - детальніше -