Укр
Рус
Варення Консервування Російська кухня

Варення зі слив

( 4.8333 4 56 6 оцінок)
608 - переглядів
75 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Варення зі слив - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Природа нас настільки балує своїми щедрими дарами, що варто лише трохи постаратися і круглий рік мати на столі смачні фруктові і ягідні делікатеси. Одними з універсальних для заготовок ягід є сливи, які бувають не тільки різних сортів, а й кольору. Ці плоди відмінно підходять для компотів і маринадів, але найкраще - це варення зі слив. Таке варення зможе запросто затьмарити багато десертів, до того ж, готується воно легко, а за смаковими якостями перевершує багато інших видів варення.

Інгредієнти

  • Слива 1 кг.
  • Цукор 1.4 кг.
  • Вода 200 мл.
  • Лимон 1 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

З урахуванням того, що сортів цих чудових фруктів чимало, у вас можуть виникнути сумніви в їх виборі. Можу порекомендувати одне-краще використовувати сині або червоні сливи, і це тільки тому, що варення матиме гарний колір. Відразу хочу відзначити, що краще готувати варення зі слив без кісточок, тоді його можна не просто їсти ложкою, але і застосовувати в якості начинки для випічки. Хоча якщо немає часу на процес видалення кісточок, то можна варити і з ними, але тоді доведеться всіх попереджати їсти акуратно.

Крок - 1
02

Ну і ще один важливий факт - плоди краще вибрати не надто стиглі, інакше вони при видаленні кісточок відразу ж перетворяться в кашку. До того ж, бажано, щоб сливи були однаковими за ступенем стиглості. Отже, перед приготуванням варення відбираємо цілі, неушкоджені плоди, добре їх промиваємо кілька разів. Потім видаляємо плодоніжки, розрізаємо ягоди навпіл і акуратно виймаємо кісточки.

Крок - 2
03

Складаємо половинки слив в глибоку каструлю, бажано з товстим і антипригарним дном, і засипаємо потрібною кількістю цукру. До речі, саме цього продукту ніколи не варто шкодувати. Краще, щоб його було трохи більше, ніж слив, але ні в якому разі не менше.

Крок - 3
04

Тепер заливаємо ягоди з цукром водою і перемішуємо лопаткою, щоб цукор добре перемішався з плодами. Розміщуємо каструлю на плиту і доводимо до кипіння.

Крок - 4
05

Один лимон розрізаємо навпіл і видавлюємо сік в каструлю зі сливами, що додасть варенню неперевершений смак і аромат. Кип'ятимо варення на слабкому вогні, періодично помішуючи, поки він нагріється до 105 градусів.

Крок - 5
06

Після цього знімаємо каструлю з варенням з плити і з допомогою ополоника розливаємо в заздалегідь приготовлені баночки. Закочуємо герметично кришками і можна відправляти на зберігання, якщо звісно, ви не з'їсте його ще до зими.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти