Укр
Рус
Варення Консервування Українська кухня

Варення з яблук

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

1161 - переглядів
85 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Варення з яблук - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Чи не найпопулярнішим фруктом в нашій країні є яблука. Адже вони надзвичайно смачні, корисні і найголовніше, доступні. Більшість людей вважають за краще звичайно ж, цей фрукт в свіжому вигляді навіть взимку, але повірте, варто вам хоча б один раз приготувати красиве, бурштинового кольору, варення з яблук і ви зрозумієте, що це не тільки прикраса столу до чаювання, а й чудова начинка для домашньої випічки. Варіантів приготування варення з яблук існує чимало, але далеко не кожній господині з першого разу вдасться приготувати прозоре варення з яблучних шматочків.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варення з яблук" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи41.7 гр.
  • Калорії175 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо ви вже запаслися кислими і в міру стиглими яблуками, а саме з них найкраще і готувати варення, до речі, краще різних сортів, то можна запросто приступати до процесу готування. Повірте, якщо ви будете точно слідувати нашим рекомендаціям, в результаті отримаєте прозоре варення, в якому відмінно проглядаються часточки яблук бурштинового кольору. Тому не сумнівайтеся, а давайте займемося підготовкою до процесу приготування. І перш за все нам необхідно підготувати баночки для зберігання нашого майбутнього варення. Для цього ставимо на плиту каструлю з водою і опускаємо туди банки з кришками.

Крок - 1
02

Води необхідно таку кількість, щоб банки були покриті повністю. Доводимо до кипіння і кип'ятимо банки буквально півхвилини, після чого каструлю знімаємо з плити, а банки перевертаємо на рушник.

Крок - 2
03

Ну а тепер приступаємо до підготовки яблучних плодів. Для цього яблука ретельно миємо. Відразу хочу зауважити, якщо ви не хочете займатися тривалим процесом бланшування яблук, то шкірку з них краще зняти. Спеціальним пристосуванням для чищення овочів акуратно знімаємо тонкий шар шкірки з яблук. Потім ще одним пристосуванням видаляємо серцевину і розрізаємо плоди на часточки. Хочу зауважити, що це практично можна зробити будь-яким ножем, якщо в наявності немає такого пристрою.

Крок - 3
04

Після цього нарізаємо плоди невеликими шматочками. В кінцевому результаті чистих нарізаних яблук повинно бути досить багато.

Крок - 4
05

Складаємо нарізані яблука в каструлю, краще з антипригарним дном і засипаємо туди ж цукор. Ще кидаємо паличку кориці і дерев'яною ложкою починаємо акуратно перемішувати до тих пір, поки цукор розтане і яблука трохи пустять сік.

Крок - 5
06

Після цього поміщаємо каструлю на плиту і доводимо, помішуючи ложкою, до кипіння. Кип'ятимо протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Після цього виставляємо на плиті таймер на 5 хвилин і кип'ятимо варення протягом цього часу.

Крок - 6
07

Цього процесу варіння буде цілком достатньо для того, щоб яблука з цукром проварилися. Після цього розливаємо готове варення з яблук в заздалегідь підготовлені банки і засукавши кришками, перевертаємо баночки і залишаємо до повного охолодження. Ваше варення буде прекрасною добавкою до зимового чаювання. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Куліш - покроковий рецепт, фото 1 Куліш 45 3 2 з 5 - детальніше -
Справжній салат Цезар - покроковий рецепт, фото 1 Справжній салат Цезар 40 5 2 з 5 - детальніше -