Укр
Рус
Варення Консервування Португальська кухня

Варення з яблук п’ятихвилинка

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1077 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Варення з яблук п’ятихвилинка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Португальська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Варення з яблук п'ятихвилинка - прискорений варіант приготування яблучного джему. На підготовку варення з даного рецепту йде зовсім небагато часу, а страва виходить смачною і запашною. З ним можна робити бутерброди до чаю, доповнювати десерти, використовувати як начинку в випічці. Це універсальний продукт, який готується за лічені хвилини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варення з яблук п’ятихвилинка" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи40.9 гр.
  • Калорії162 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування варення-п'ятихвилинки візьміть стиглі, соковиті яблука. Чим вони м'якше, тим швидше приготуються. Фрукти вимийте, просушіть і за допомогою економки очистіть від шкірки.

Крок - 1
02

Виріжте ножем хвостики. Очищені яблука розріжте на часточки, видаліть серцевину, а м'якоть наріжте великими кубиками і складіть в миску.

Крок - 2
03

Поставте на плиту сотейник з товстим дном і відправте туди шматочки яблук. Всипте цукрову пудру. Перемішайте продукти, включіть вогонь і варіть 5-10 хвилин.

Крок - 3
04

Коли яблука дадуть сік, а цукор повністю розчиниться, накрийте сотейник кришкою і варіть вміст ще 5 хвилин. Налаштуйте вогонь так, щоб суміш злегка кипіла. Регулярно помішуйте яблучні шматочки, щоб вони варилися рівномірно.

Крок - 4
05

Незабаром яблука розм'якнуть і перетворяться в пюре. Коли це трапиться, влийте в яблучну масу лимонний сік, перемішайте і вимкніть вогонь. Варення з яблук п'ятихвилинка готове. У нього густа джемова консистенція, бурштиновий колір і ніжний яблучний аромат. Ще гарячим рівномірно розподіліть варення по підготовлених скляних банках і закрийте кришками. Банки і кришки бажано вимити з содою і просушити. Зберігайте варення в холодильнику і постарайтеся з'їсти протягом місяця. А якщо збираєтеся законсервувати яблучний джем на зиму, банки і кришки потрібно простерилізувати будь-яким зручним способом, наприклад, в духовці, на пару або в каструлі з водою. Холодним зимовим днем ​​така консервація нагадає про тепле літо. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти