Отримайте максимум задоволення від сезону ягід. Продовжіть його і збережіть для своєї сім'ї, приготувавши варення з вишні без кісточок за цим рецептом.
Для приготування вишневого варення вам знадобляться стиглі ягоди. Насипте їх в друшляк, ретельно помийте під холодною проточною водою. Залиште на деякий час, щоб рідина збігла.
Перегляньте немає зіпсованих вишень і видаліть хвостики. За допомогою спеціального пристосування дістаньте з кожної ягоди кісточку. Почищені вишні складіть в чисту ємність.
Далі вам знадобиться блендер. Половину кількості підготовленої вишні киньте в чашу блендера і збийте, щоб вийшло пюре. Відставте поки в сторону.
Частину вишень без кісточки викладіть на кухонну дошку і за допомогою гострого ножа подрібніть на шматочки.
Підготуйте ємність, в якій будете готувати варення. Можна використовувати каструлю або сковорідку з товстим дном. Киньте в неї нарізані шматочками ягоди. Вилийте приготоване вишневе пюре.
Також обов'язково треба додати цукровий пісок і лимонний сік. Відміряйте потрібну кількість і киньте в ємність до ягід. Добре перемішайте всі інгредієнти. Поставте ємність на плиту на маленький вогонь. Періодично помішуючи, проваріть ягоди, поки цукор не розчиниться. Це займе близько 10 хвилин.
Тепер прийшов час додати трохи цитрусового аромату в вишневе варення. Можете натерти цедру лимона прямо в ємність, в якій воно вариться. Добре перемішайте. Залиште готуватися вишневе варення на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Продовжуйте час від часу ретельно перемішувати його, щоб не пристало до дна.
Готовність варення можна перевірити таким методом. Добре охолодіть тарілку і нанесіть на неї краплю вишневого варення. Зачекайте 5 - 10 секунд. Тепер нахиліть тарілку, варення при цьому не повинно потекти. Якщо це так, значить досить вже його варити.
Простерилізуйте скляну банку і перекладіть в неї готове варення. Дайте охолонути. Такі ласощі можна зберігати в холодильнику до 1 місяця. Вживайте вишневе варення без кісточок з білим хлібом, млинцями і т. д. Приємного апетиту!
Випадкові рецепти