Укр
Рус
Варення Консервування Іспанська кухня

Варення з вишні без кісточок «Лакомка»

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

934 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Варення з вишні без кісточок «Лакомка» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Отримайте максимум задоволення від сезону ягід. Продовжіть його і збережіть для своєї сім'ї, приготувавши варення з вишні без кісточок за цим рецептом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варення з вишні без кісточок «Лакомка»" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи22.6 гр.
  • Калорії97 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування вишневого варення вам знадобляться стиглі ягоди. Насипте їх в друшляк, ретельно помийте під холодною проточною водою. Залиште на деякий час, щоб рідина збігла.

Крок - 1
02

Перегляньте немає зіпсованих вишень і видаліть хвостики. За допомогою спеціального пристосування дістаньте з кожної ягоди кісточку. Почищені вишні складіть в чисту ємність.

Крок - 2
03

Далі вам знадобиться блендер. Половину кількості підготовленої вишні киньте в чашу блендера і збийте, щоб вийшло пюре. Відставте поки в сторону.

Крок - 3
04

Частину вишень без кісточки викладіть на кухонну дошку і за допомогою гострого ножа подрібніть на шматочки.

Крок - 4
05

Підготуйте ємність, в якій будете готувати варення. Можна використовувати каструлю або сковорідку з товстим дном. Киньте в неї нарізані шматочками ягоди. Вилийте приготоване вишневе пюре.

Крок - 5
06

Також обов'язково треба додати цукровий пісок і лимонний сік. Відміряйте потрібну кількість і киньте в ємність до ягід. Добре перемішайте всі інгредієнти. Поставте ємність на плиту на маленький вогонь. Періодично помішуючи, проваріть ягоди, поки цукор не розчиниться. Це займе близько 10 хвилин.

Крок - 6
07

Тепер прийшов час додати трохи цитрусового аромату в вишневе варення. Можете натерти цедру лимона прямо в ємність, в якій воно вариться. Добре перемішайте. Залиште готуватися вишневе варення на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Продовжуйте час від часу ретельно перемішувати його, щоб не пристало до дна.

Крок - 7
08

Готовність варення можна перевірити таким методом. Добре охолодіть тарілку і нанесіть на неї краплю вишневого варення. Зачекайте 5 - 10 секунд. Тепер нахиліть тарілку, варення при цьому не повинно потекти. Якщо це так, значить досить вже його варити.

Крок - 8
09

Простерилізуйте скляну банку і перекладіть в неї готове варення. Дайте охолонути. Такі ласощі можна зберігати в холодильнику до 1 місяця. Вживайте вишневе варення без кісточок з білим хлібом, млинцями і т. д. Приємного апетиту!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Канапе на новий рік - покроковий рецепт, фото 1 Канапе на новий рік 45 4 3 з 5 - детальніше -
Гриби фаршировані сиром - покроковий рецепт, фото 1 Гриби фаршировані сиром 35 3 3 з 5 - детальніше -
Грецька мусака - покроковий рецепт, фото 1 Грецька мусака 55 3 3 з 5 - детальніше -
Лазанья проста - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья проста 35 3 3 з 5 - детальніше -