Укр
Рус
Варення Консервування Російська кухня

Варення з вишні

( 4.5000 4 54 4 оцінки)

877 - переглядів
95 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Варення з вишні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

У сезон заготівлі всякої смакоти на зиму, звичайно ж, ніхто не пропускає можливості запастися смачним варенням і приготувати його найвдалішим способом. Ми приберегли для вас прекрасний рецепт варення з вишні, від якого ви будете в захваті, адже воно виходить неймовірно смачним і ароматним, а на приготування йде зовсім небагато часу. Найголовніші характеристики вишневого варення - смачне, легке, ніжне. Така вітамінна смакота відмінно підходить для використання в випічці, приготування домашнього морозива та інших десертів. Але найулюбленіший варіант для багатьох, якщо не для всіх - це насолоджуватися цим смачним вишневим варенням прямо з ложки або поливаючи їм апетитні млинчики.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варення з вишні" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи35.4 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вважається, що варення з вишні краще готувати з кісточками, оскільки в них зберігається більше корисних речовин, а також кісточки надають більш насичений аромат. Але ми запевняємо вас, що за цим рецептом варення вийде нітрохи не гірше. Отже, перш за все, миємо наші стиглі і красиві вишні і відокремлюємо від них кісточки. Ясна річ, що ягоди повинні бути свіжими, не підгнилими і не зіпсованими хробаками.

Крок - 1
02

Особливих секретів приготування смачного вишневого варення ми вам не розкриємо, але пару нюансів все ж розповімо. Отже, помиті і очищені від кісточок вишні перебиваємо за допомогою блендера в ніжне пюре неймовірно красивого кольору і з таким же просто супер ароматом.

Крок - 2
03

Тепер помістимо наше вишневе пюре в сотейник і додамо цукор. Потім кидаємо в сотейник паличку кориці. Це додасть нашому майбутньому варенню пікантності, більш насиченого аромату. Кориця - це взагалі унікальний інгредієнт, який додає оригінальності кожній страви, в якій застосовується. Отже, залишаємо вміст сотейника настоюватися протягом півгодини. За цей час цукор почне розчинятися, а вишні наситяться ароматом і смаком кориці.

Крок - 3
04

Після цього миємо лимон, натираємо трошки цедри, яку додаємо в варення, а потім розрізаємо лимон навпіл і видавлюємо також сік. Таке поєднання зробить смак нашого варення з вишні ще більш цікавим.

Крок - 4
05

Далі відправляємо сотейник на плиту і на слабкому вогні готуємо його хвилин 30, періодично помішуючи. В результаті у нас виходить чудове вишневе лакомство, красиве, ніжне, ароматне і звичайно ж, смачне.

Крок - 5
06

Такий швидкий і невигадливий, але дуже вдалий спосіб приготування варення з вишні, напевно сподобається вам простотою і одночасно, оригінальністю. Готове варення розливаємо по банках, закручуємо їх, і домашнє варення з вишні готове, за насолоду смакотою можна бути спокійними.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тарталетки з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з креветками 35 5 2 з 5 - детальніше -
Заливне з язика свинячого - покроковий рецепт, фото 1 Заливне з язика свинячого 80 4 3 з 5 - детальніше -
Сухарі з батона - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі з батона 30 3 2 з 5 - детальніше -
Соус тартар в блендері - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар в блендері 35 1 2 з 5 - детальніше -