Укр
Рус
Варення Консервування Російська кухня

Варення з полуниці

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

795 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Варення з полуниці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Я думаю, якщо почати шукати людину, яка не любить полуницю, то це виявиться важким заняттям. Як правило, всі намагаються максимально насолоджуватися смаком цієї чудової ягоди в сезон її дозрівання, але багато хто замислюється і про той час, коли свіжої полуниці немає. Ось для такого випадку і потрібні запаси чудових ягід, щоб і в холодну пору можна було всією сім'єю насолоджуватися літнім смаком. І чи не найкращий варіант - варення з полуниці, запашне, солодке і ароматне. Будь-яка господиня, яка займається варенням, робить це по своєму, але в будь-якому випадку хороший рецепт не завадить.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варення з полуниці" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи42.4 гр.
  • Калорії178 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

З урахуванням того, що полуниця, завдяки аромату, соковитості і солодощі, вважається королевою ягід, варення з неї ну просто не може бути несмачним. До того ж, воно ще й корисне. Але потрібно обов'язково врахувати те, що ягода полуниці сама по собі дуже ніжна, тому потрібно вибирати для варення свіжезібрану і в міру стиглу, так як недоспіла - несмачна, а надто стигла сильно розварюється. Бажано ягоди вибирати в суху погоду, інакше полуниця буде занадто рідкою. Ягоди потрібно перебрати і добре промити, занурюючи її в друшляку в ємність з холодною водою. Після цього викласти на паперові рушники і просушити, а вже потім відрізати черешки.

Крок - 1
02

Краще не варити варення з полуниці великими порціями, так як час варіння великого обсягу ягід збільшується, а колір і вид варення при цьому погіршується. Для варення бажано, щоб ягоди були однакового розміру, так як час готування великих і дрібних відрізняється. Тому, щоб не ризикувати, краще ягоди нарізати дрібними шматочками.

Крок - 2
03

Перекласти нарізану полуницю на антипригарну або товсту сковороду і додати в неї цукор. Добре перемішати і тільки потім поставити на вогонь. Готувати варення слід на слабкому вогні, поки цукор повністю не розчиниться, потім додати полум'я до середнього і варити протягом 25-30 хв, постійно помішуючи.

Крок - 3
04

З'явився зверху шар піни акуратно видалити за допомогою ложки. Щоб перевірити бажану консистенцію, капнути трохи варення на тарілку і дати йому трохи охолонути. Потім нахилити тарілку і переконатися, що воно не тече.

Крок - 4
05

Після цього вимкнути вогонь і дати варенню охолонути до кімнатної температури. Воно при цьому трохи загусне, коли охолоне. Зберігати варення з полуниці в банках, закритих герметично, в холодильнику, де воно може зберігатися протягом 6 місяців, хоча, думаю, ви його з'їсте набагато раніше.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Піца - покроковий рецепт, фото 1 Піца 125 2 3 з 5 - детальніше -
Слойка з маком - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з маком 60 2 3 з 5 - детальніше -
Фалафель зі свіжою зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Фалафель зі свіжою зеленню 45 3 3 з 5 - детальніше -
Булочки з мармеладом - покроковий рецепт, фото 1 Булочки з мармеладом 50 4 3 з 5 - детальніше -