Укр
Рус
Варення Консервування Російська кухня

Варення з мандаринів

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1406 - переглядів
80 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Варення з мандаринів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Кисло-солодкий смак варення з мандаринів доповнить ранковий тост з тонким шаром масла, щоб зробити ваш день щасливим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варення з мандаринів" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи20 гр.
  • Калорії81 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для варення візьміть мандарини не переспілі, з щільною шкіркою, щоб після приготування вона тримала свою структуру. Зробіть чотири надрізу на шкірці кожного мандарина, починаючи від хвостика до низу. Зніміть шкірку.

Крок - 1
02

М'якоть мандаринів розріжте на кілька частин або розділіть на часточки. Покладіть в окрему ємність.

Крок - 2
03

Шкірку мандаринів перекладіть в глибоку каструлю. Залийте водою. Доведіть рідину до кипіння і варіть все разом близько 2 хвилин.

Крок - 3
04

Після варіння злийте воду. Встановіть друшляк на глибоку миску і висипте в нього шкірку. Залиште шкірку на деякий час, щоб вона охолола.

Крок - 4
05

Коли шкірка охолола, беріть її по одному шматочку і акуратно, за допомогою чайної ложки зіскребіть білу частину. Проробіть таку процедуру з усією шкіркою. Очищену від білої частини шкірку, наріжте тонкою соломкою. Для швидкості нарізування складіть шкірку стопкою по 5-6 штук і наріжте.

Крок - 5
06

М'якоть мандаринів перекладіть в блендер. Додайте трохи води, для легкості збивання і подрібніть м'якоть до пюреобразного стану протягом 2-3 хвилин. На глибоку миску покладіть кілька шарів марлі. Закріпіть її і вилийте подрібнену мандаринову м'якоть.

Крок - 6
07

Зберіть краї марлі в пучок. Перенесіть в каструлю. Вилийте сік з миски туди ж. Хвостики марлі прив'яжіть до ручки каструлі, щоб під час варіння вони не падали. Поки відставте.

Крок - 7
08

Сполосніть лимони. Зріжте з них хвостик. Дуже гострим ножем зніміть шкірку з лимонів або ж скористайтеся овочечисткою. Лимонну шкірку наріжте тоненькою соломкою.

Крок - 8
09

Лимони розріжте навпіл, використовуючи ручний прес для цитрусових, вичавіть сік з лимонів відразу в каструлю, де знаходиться марля з м'якоттю мандаринів.

Крок - 9
10

В ту ж каструлю перекладіть нарізану соломкою шкірку мандаринів і лимонів. Також додайте воду. Залиште каструлю на 8 годин або на ніч, це дасть можливість досить пом'якшити шкірку і витягти максимальну кількість пектину.

Крок - 10
11

Через 8 годин, поставте каструлю з шкіркою і м'якоттю мандаринів на сильний вогонь. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Після зменшіть вогонь і варіть при невеликому кипінні. Під час приготування час від часу натискайте лопаткою на марлевий мішок, щоб вивільнити більше пектину.

Крок - 11
12

Через 1 годину вийміть марлевий мішок, покладіть в сито або друшляк. Притискаючи лопаткою, видавіть з нього якомога більше соку. Відставте остигати.

Крок - 12
13

У каструлю з ароматною помаранчевою рідиною висипте цукор. Така кількість цукру призначена не тільки для смаку, але і для тривалого зберігання варення. Перемішайте рідку суміш. Після того як охолов мішок з відвареними мандаринами, продовжіть видавлювати з нього сік і м'якоть відразу в каструлю (це можна зробити в окрему ємність, а потім вилити в каструлю).

Крок - 13
14

Продовжуйте варити варення протягом 30 хвилин на сильному вогні або поки рідина не зменшиться не менше ніж удвічі. Тим часом простерилізуйте банки і кришки для закачування варення. Помістіть їх у велику каструлю з гарячою водою і прокип'ятіть протягом 15 хвилин. Потім вийміть банки і дайте їм просохнути.

Крок - 14
15

У підготовлені банки налийте варення з мандаринів і закрийте щільно кришками. А тепер їх також потрібно простерилізувати. Поставте на плиту велику каструлю з половиною від її обсягу води. Підігрійте воду. На дно покладіть вафельний кухонний рушник, щоб скло не контактувало безпосередньо з дном каструлі.

Крок - 15
16

Поставте банки в каструлю. Налийте ще гарячої води, щоб банки були повністю покриті. Доведіть воду до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь до середнього і варіть 15 хвилин. Через 15 хвилин вийміть акуратно банки. Для рівномірного розподілу шкірки переверніть банки і залиште остигати. Готове варення з мандаринів зберігайте в холодильнику. Смачного.

Крок - 16

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Баурсаки - покроковий рецепт, фото 1 Баурсаки 140 6 4 з 5 - детальніше -
Тріска, тушкована в сметані - покроковий рецепт, фото 1 Тріска, тушкована в сметані 50 4 3 з 5 - детальніше -
Курка, запечена в тісті - покроковий рецепт, фото 1 Курка, запечена в тісті 95 4 3 з 5 - детальніше -