Укр
Рус
thermomix thermomix
Варення Консервування Російська кухня

Варення з мандаринів

80 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Варення з мандаринів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Кисло-солодкий смак варення з мандаринів доповнить ранковий тост з тонким шаром масла, щоб зробити ваш день щасливим.

Інгредієнти

  • Вода 3 л.
  • Цукор 1 кг.
  • Лимон 3 шт.
  • Мандарин 1 кг.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для варення візьміть мандарини не переспілі, з щільною шкіркою, щоб після приготування вона тримала свою структуру. Зробіть чотири надрізу на шкірці кожного мандарина, починаючи від хвостика до низу. Зніміть шкірку.

    Крок - 1
  2. 02

    М'якоть мандаринів розріжте на кілька частин або розділіть на часточки. Покладіть в окрему ємність.

    Крок - 2
  3. 03

    Шкірку мандаринів перекладіть в глибоку каструлю. Залийте водою. Доведіть рідину до кипіння і варіть все разом близько 2 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Після варіння злийте воду. Встановіть друшляк на глибоку миску і висипте в нього шкірку. Залиште шкірку на деякий час, щоб вона охолола.

    Крок - 4
  5. 05

    Коли шкірка охолола, беріть її по одному шматочку і акуратно, за допомогою чайної ложки зіскребіть білу частину. Проробіть таку процедуру з усією шкіркою. Очищену від білої частини шкірку, наріжте тонкою соломкою. Для швидкості нарізування складіть шкірку стопкою по 5-6 штук і наріжте.

    Крок - 5
  6. 06

    М'якоть мандаринів перекладіть в блендер. Додайте трохи води, для легкості збивання і подрібніть м'якоть до пюреобразного стану протягом 2-3 хвилин. На глибоку миску покладіть кілька шарів марлі. Закріпіть її і вилийте подрібнену мандаринову м'якоть.

    Крок - 6
  7. 07

    Зберіть краї марлі в пучок. Перенесіть в каструлю. Вилийте сік з миски туди ж. Хвостики марлі прив'яжіть до ручки каструлі, щоб під час варіння вони не падали. Поки відставте.

    Крок - 7
  8. 08

    Сполосніть лимони. Зріжте з них хвостик. Дуже гострим ножем зніміть шкірку з лимонів або ж скористайтеся овочечисткою. Лимонну шкірку наріжте тоненькою соломкою.

    Крок - 8
  9. 09

    Лимони розріжте навпіл, використовуючи ручний прес для цитрусових, вичавіть сік з лимонів відразу в каструлю, де знаходиться марля з м'якоттю мандаринів.

    Крок - 9
  10. 10

    В ту ж каструлю перекладіть нарізану соломкою шкірку мандаринів і лимонів. Також додайте воду. Залиште каструлю на 8 годин або на ніч, це дасть можливість досить пом'якшити шкірку і витягти максимальну кількість пектину.

    Крок - 10
  11. 11

    Через 8 годин, поставте каструлю з шкіркою і м'якоттю мандаринів на сильний вогонь. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Після зменшіть вогонь і варіть при невеликому кипінні. Під час приготування час від часу натискайте лопаткою на марлевий мішок, щоб вивільнити більше пектину.

    Крок - 11
  12. 12

    Через 1 годину вийміть марлевий мішок, покладіть в сито або друшляк. Притискаючи лопаткою, видавіть з нього якомога більше соку. Відставте остигати.

    Крок - 12
  13. 13

    У каструлю з ароматною помаранчевою рідиною висипте цукор. Така кількість цукру призначена не тільки для смаку, але і для тривалого зберігання варення. Перемішайте рідку суміш. Після того як охолов мішок з відвареними мандаринами, продовжіть видавлювати з нього сік і м'якоть відразу в каструлю (це можна зробити в окрему ємність, а потім вилити в каструлю).

    Крок - 13
  14. 14

    Продовжуйте варити варення протягом 30 хвилин на сильному вогні або поки рідина не зменшиться не менше ніж удвічі. Тим часом простерилізуйте банки і кришки для закачування варення. Помістіть їх у велику каструлю з гарячою водою і прокип'ятіть протягом 15 хвилин. Потім вийміть банки і дайте їм просохнути.

    Крок - 14
  15. 15

    У підготовлені банки налийте варення з мандаринів і закрийте щільно кришками. А тепер їх також потрібно простерилізувати. Поставте на плиту велику каструлю з половиною від її обсягу води. Підігрійте воду. На дно покладіть вафельний кухонний рушник, щоб скло не контактувало безпосередньо з дном каструлі.

    Крок - 15
  16. 16

    Поставте банки в каструлю. Налийте ще гарячої води, щоб банки були повністю покриті. Доведіть воду до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь до середнього і варіть 15 хвилин. Через 15 хвилин вийміть акуратно банки. Для рівномірного розподілу шкірки переверніть банки і залиште остигати. Готове варення з мандаринів зберігайте в холодильнику. Смачного.

    Крок - 16

Оцінити рецепт