Яку кількість і різноманітність варення готують господині залежить від наявності сировини, бажання, та й смаків сім'ї. Але ось, що стосується варення, рецепт якого ми вам пропонуємо, то це взагалі особливе лакомство, про яке окрема розмова. Це чудо-ліки не що інше, як варення з малини, яке не тільки шалено смачне, але ще і дуже корисне, робить його чи не найпопулярнішим. Малинове варення традиційно для нашої країни, і в арсеналі кожної господині безсумнівно повинно бути це лікувальне лакомство, яке є першим помічником при застудах.
Незважаючи на те, що ягоди малини дуже ніжні, процес готування варення зовсім нескладний, головне мати в наявності дозрілу і свіжу малину. Але, поспішаю вам повідомити, що дуже непогане вийде варення і з заморожених плодів, тому займатися цим процесом можна навіть взимку. Уявіть собі ніжний малиновий аромат на кухні зимовим ранком, що навіває ніжний запах літа. Отже, дістаємо з морозильної камери заморожену малину, вичікуємо, поки трохи розморозиться і викладаємо в каструлю з товстим дном. Ні в якому разі не використовуйте мідну або алюмінієвий посуд, це дуже не бажано.
Засипаємо туди гранульований цукор, до речі, можна використовувати і тростинний, і ставимо каструлю на плиту.
На сильному вогні доводимо вміст каструлі до кипіння, постійно перемішуючи лопаткою.
Як тільки цукор розчиниться і з'явиться сироп, вогонь зменшуємо до середнього і варимо вариво, постійно помішуючи, протягом 10 хвилин. Можна, звичайно, варити і довше, все залежить від бажаної густоти.
Як тільки варення досягне бажаної консистенції, додаємо лимонний сік і добре перемішуємо. Кип'ятимо буквально ще пару хвилин і знімаємо з плити. При бажанні можна варення протерти через сито, щоб відсіяти насіння, але це зовсім не обов'язково.
Готове варення з малини переливаємо в скляний посуд і зберігаємо в холодильнику. Ароматне, лікувальне і дуже смачне лакомство обов'язково сподобається вам і вашій родині.
Випадкові рецепти