Укр
Рус
Варення Консервування Російська кухня

Варення з малини

( 5.0000 5 53 3 оцінки)
665 - переглядів
80 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Варення з малини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Яку кількість і різноманітність варення готують господині залежить від наявності сировини, бажання, та й смаків сім'ї. Але ось, що стосується варення, рецепт якого ми вам пропонуємо, то це взагалі особливе лакомство, про яке окрема розмова. Це чудо-ліки не що інше, як варення з малини, яке не тільки шалено смачне, але ще і дуже корисне, робить його чи не найпопулярнішим. Малинове варення традиційно для нашої країни, і в арсеналі кожної господині безсумнівно повинно бути це лікувальне лакомство, яке є першим помічником при застудах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варення з малини" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи32.9 гр.
  • Калорії142 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Незважаючи на те, що ягоди малини дуже ніжні, процес готування варення зовсім нескладний, головне мати в наявності дозрілу і свіжу малину. Але, поспішаю вам повідомити, що дуже непогане вийде варення і з заморожених плодів, тому займатися цим процесом можна навіть взимку. Уявіть собі ніжний малиновий аромат на кухні зимовим ранком, що навіває ніжний запах літа. Отже, дістаємо з морозильної камери заморожену малину, вичікуємо, поки трохи розморозиться і викладаємо в каструлю з товстим дном. Ні в якому разі не використовуйте мідну або алюмінієвий посуд, це дуже не бажано.

Крок - 1
02

Засипаємо туди гранульований цукор, до речі, можна використовувати і тростинний, і ставимо каструлю на плиту.

Крок - 2
03

На сильному вогні доводимо вміст каструлі до кипіння, постійно перемішуючи лопаткою.

Крок - 3
04

Як тільки цукор розчиниться і з'явиться сироп, вогонь зменшуємо до середнього і варимо вариво, постійно помішуючи, протягом 10 хвилин. Можна, звичайно, варити і довше, все залежить від бажаної густоти.

Крок - 4
05

Як тільки варення досягне бажаної консистенції, додаємо лимонний сік і добре перемішуємо. Кип'ятимо буквально ще пару хвилин і знімаємо з плити. При бажанні можна варення протерти через сито, щоб відсіяти насіння, але це зовсім не обов'язково.

Крок - 5
06

Готове варення з малини переливаємо в скляний посуд і зберігаємо в холодильнику. Ароматне, лікувальне і дуже смачне лакомство обов'язково сподобається вам і вашій родині.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гамбургер з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер з куркою 20 2 2 з 5 - детальніше -
Запіканка з локшини - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з локшини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Холодець із зеленим горошком - покроковий рецепт, фото 1 Холодець із зеленим горошком 360 5 3 з 5 - детальніше -