Приготоване таким чином варення з кульбаб дуже смачне, прекрасно пахне, має лікувальні властивості, допомагає при кашлі і ангіні. Його можна вживати в поодинці або додавати в гарячий чай, і якщо варення готувалося довше, воно загусне, і його можна буде намазати на хліб.
Для початку потрібно зібрати цю незвичайну і дуже корисну лікарську квітку. На лузі в сонячний день зберіть квіти кульбаби обов'язково без стебел, переважно збирати продукт в місцевості, яка знаходиться далеко від дороги, будинків і орних полів. Викладіть квіти кульбаби на балкон, на папір або старий рушник і залиште приблизно на 2 години. Це робиться для того, щоб витягнути всіх мурах і комах з квітів.
Потім ретельно промийте квіти холодною водою і покладіть їх у глибоку каструлю, рівномірно розподіливши по всьому дну. Потім залийте в каструлю воду і відправте ємність на плиту, варіть, помішуючи вміст, 15 хвилин під кришкою, на слабкому вогні.
Через зазначений час зніміть каструлю з вмістом з вогню і залиште приблизно на 24 години в прохолодному місці (каструлю прибирайте, накривши кришкою).
Тепер акуратно процідіть настояні квіти. На невелику каструлю помістіть дрібне сито, накрийте марлею і акуратно викладіть на неї квіти. Потім обережно відіжміть всю рідину з квітів, а саму рослину (м'якоть) викинете, вона більше не знадобиться.
У каструлю до раніше вичавленої рідини з кульбаб засипте цукор, залийте свіжовичавлений лимонний сік і ретельно все перемішайте. Надішліть каструлю з вмістом на газ і постійно помішуйте, щоб цукор повністю розчинився. Ви можете готувати утворений в каструлі сироп від 1 до 2 годин, залежно від того, наскільки щільне ми хочемо отримати майбутнє варення (я зазвичай готую близько 80 хвилин).
Готове варення з кульбаб гарячим розлийте в раніше простерилізовані банки, ретельно витираючи краї ємності, і щільно загорніть кришкою.
Потім поставте банки догори дном на тканину, накрийте другою тканиною і дайте охолонути. Варення з кульбаби готове, можна відправити страву в комору і використовувати при необхідності.
Випадкові рецепти