Укр
Рус
Варення Консервування Російська кухня

Варення з кульбаб

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

749 - переглядів
140 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Варення з кульбаб - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Приготоване таким чином варення з кульбаб дуже смачне, прекрасно пахне, має лікувальні властивості, допомагає при кашлі і ангіні. Його можна вживати в поодинці або додавати в гарячий чай, і якщо варення готувалося довше, воно загусне, і його можна буде намазати на хліб.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варення з кульбаб" (на 100 грам)

  • Білки0.4 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи37.5 гр.
  • Калорії155 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку потрібно зібрати цю незвичайну і дуже корисну лікарську квітку. На лузі в сонячний день зберіть квіти кульбаби обов'язково без стебел, переважно збирати продукт в місцевості, яка знаходиться далеко від дороги, будинків і орних полів. Викладіть квіти кульбаби на балкон, на папір або старий рушник і залиште приблизно на 2 години. Це робиться для того, щоб витягнути всіх мурах і комах з квітів.

Крок - 1
02

Потім ретельно промийте квіти холодною водою і покладіть їх у глибоку каструлю, рівномірно розподіливши по всьому дну. Потім залийте в каструлю воду і відправте ємність на плиту, варіть, помішуючи вміст, 15 хвилин під кришкою, на слабкому вогні.

Крок - 2
03

Через зазначений час зніміть каструлю з вмістом з вогню і залиште приблизно на 24 години в прохолодному місці (каструлю прибирайте, накривши кришкою).

Крок - 3
04

Тепер акуратно процідіть настояні квіти. На невелику каструлю помістіть дрібне сито, накрийте марлею і акуратно викладіть на неї квіти. Потім обережно відіжміть всю рідину з квітів, а саму рослину (м'якоть) викинете, вона більше не знадобиться.

Крок - 4
05

У каструлю до раніше вичавленої рідини з кульбаб засипте цукор, залийте свіжовичавлений лимонний сік і ретельно все перемішайте. Надішліть каструлю з вмістом на газ і постійно помішуйте, щоб цукор повністю розчинився. Ви можете готувати утворений в каструлі сироп від 1 до 2 годин, залежно від того, наскільки щільне ми хочемо отримати майбутнє варення (я зазвичай готую близько 80 хвилин).

Крок - 5
06

Готове варення з кульбаб гарячим розлийте в раніше простерилізовані банки, ретельно витираючи краї ємності, і щільно загорніть кришкою.

Крок - 6
07

Потім поставте банки догори дном на тканину, накрийте другою тканиною і дайте охолонути. Варення з кульбаби готове, можна відправити страву в комору і використовувати при необхідності.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Салат нісуаз зі свіжого тунця - покроковий рецепт, фото 1 Салат нісуаз зі свіжого тунця 45 5 3 з 5 - детальніше -
Салат столичний з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний з яловичиною 50 4 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з курки по-мадярськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з курки по-мадярськи 45 3 3 з 5 - детальніше -