Хочете дізнатися, як приготувати варення зі шкірки кавуна за допомогою простих інгредієнтів і за кілька кроків? Можливо, це не дуже поширена страва, але результат чудовий. Дуже ніжний смак природним чином посилений додаванням ванілі, кориці і цитрусових.
На самому початку вам знадобляться кавунові кірки. За допомогою ножа ретельно видаліть зелену частину. Частину, що залишилася білу частину наріжте середніми кубиками. Зважте вказану в рецепті кількість вже чистої білої частини кавунових кірок. Складіть їх в чисту каструлю.
Дістаньте велике яблуко. Помийте його під краном і витріть рушником. Очистіть від шкірки за допомогою звичайного ножа або овочечистки. Розріжте на чотири частини і видаліть серцевину. Кожну четвертинку яблука подрібніть і відправте в каструлю з шматочками кавунових кірок.
Тепер вам знадобиться лимон. Ретельно помийте його під краном і витріть насухо рушником. Візьміть дрібну тертку і з її допомогою зніміть цедру з лимона. Робити це можна прямо над каструлею.
Додати аромат даній страві також допоможе апельсин. Крупний плід ретельно помийте під проточною водою і витріть рушником. За допомогою тієї ж дрібної терки зніміть цедру з апельсина прямо над каструлею.
Лимон і апельсин, з якого ви тільки що зняли цедру, розріжте навпіл. З кожної половинки за допомогою спеціального пристосування вичавіть сік. Також це можна зробити за допомогою обох рук. Свіжовичавленим соком лимона і апельсина полийте вміст каструлі.
Засипте кавунові шматочки в каструлі необхідною кількістю білого або тростинного цукру. Візьміть стручок ванілі, надріжте його вздовж, розкрийте, а потім розріжте навпіл. Киньте шматочки ванілі і паличку кориці в каструлю. Додайте вказану в рецепті кількість води.
Ретельно перемішайте вміст каструлі і поставте на плиту на невеликий вогонь. Накрийте каструлю кришкою, залишивши невеликий отвір. Варіть варення близько години, час від часу знімаючи кришку і помішуючи.
Через годину зніміть каструлю з варенням з вогню і видаліть стручки ванілі і паличку кориці. Можна залишити варення невеликими шматочками або подрібнити блендером, в залежності від того, якій консистенції ви віддаєте перевагу.
Перекладіть варення в заздалегідь простерилізовані банки. Щільно закрийте кришками і прокип'ятіть на водяній бані протягом 20 хвилин. Готове варення з кавунових кірок може зберігатися до двох років. При бажанні виготовте етикетки з картону або паперу, на яких запишіть назву варення і дату. Смачного!
Випадкові рецепти