Укр
Рус
Варення Консервування Американська кухня

Варення з гарбуза

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

931 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Варення з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Варення з гарбуза - цікавий спосіб заготівлі гарбуза на зиму. В даному рецепті пропонується приготувати з нього солодкий джем з імбиром і лимоном. Імбир, звичайно, можна не додавати, залишивши тільки лимон, але, на наш погляд, саме імбир робить смак гарбузового варення особливим, надаючи йому пікантну гостроту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варення з гарбуза" (на 100 грам)

  • Білки0.5 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи50.5 гр.
  • Калорії203 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Гарбуз вимийте, просушіть, розріжте навпіл і видаліть насіння.

Крок - 1
02

Наріжте гарбуз великими шматочками і видаліть кірочку, а м'якоть подрібніть невеликими кубиками (зі стороною 1-2 см). Якщо хочете прискорити процес, можете натерти гарбуз тонкою соломкою на мандоліні з відповідною насадкою.

Крок - 2
03

Пересипте нарізаний гарбуз в каструлю і засипте цукром в пропорції 1: 1. Перемішайте інгредієнти до однорідності, накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин (найкраще на ніч), щоб гарбуз дав сік.

Крок - 3
04

На наступний день вимийте і просушіть лимон. Розріжте його на часточки і видаліть насіння. Цедру знімати не потрібно. Надішліть часточки лимона в подрібнювач і перебийте до стану однорідної кашки.

Крок - 4
05

Корінь імбиру вимийте, просушіть і очистіть від шкірки. Зніміть з каструлі харчову плівку, додайте до соку гарбуза лимонну кашку і натріть на дрібній тертці імбир. Перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.

Крок - 5
06

Поставте каструлю на плиту і доведіть вміст до кипіння. Варіть 30 хвилин, часто помішуючи, щоб гарбуз не пригорів.

Крок - 6
07

Коли гарбуз стане м'яким, придушіть його товкачем для картоплі в пюре. Ступінь подрібнення і консистенцію варення регулюйте на власний смак.

Крок - 7
08

Готове варення з гарбуза розлийте по чистим сухим банкам, недоливаючи до верху близько 5 мм, і закрийте чистими кришками.

Крок - 8
09

Застеліть дно каструлі рушником, влийте воду і поставте туди банки з варенням (вода повинна доходити їм до «плічок»). Надішліть каструлю на плиту, накрийте кришкою, доведіть воду до кипіння і стерилізуйте консервацію 7-10 хвилин. Потім вийміть банки з варенням з каструлі і повністю остудіть. Зберігайте варення з гарбуза в темному прохолодному місці (коморі або холодильнику). Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1 Паштет курячий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Різотто з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з овочами 40 4 4 з 5 - детальніше -
Кимчи в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи в домашніх умовах 95 1 3 з 5 - детальніше -