Укр
Рус
Варення Консервування Білоруська кухня

Варення з черешні

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1574 - переглядів
85 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Варення з черешні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Варення з черешні - дивовижний і дуже смачний десерт на зиму. Воно насичене безліччю вітамінів і доброчинних для життя елементів, особливо взимку. Варення з черешні можна вживати як самостійну страву або застосовувати як добавку для кондитерських виробів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варення з черешні" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи22.3 гр.
  • Калорії94 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Черешні вимийте під холодним душем. Ягоди перекладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої води. Коли черешні трохи просохнуть, зніміть хвостики і листочки. Потім вийміть кісточки за допомогою шпильки або може у вас є свій секретний метод. Ягоди помістіть в каструлю.

Крок - 1
02

У каструлю з ягодами насипте цукровий пісок. Ви можете регулювати солодкість варення під свій смак, додавши більше або менше цукру. Перемішайте ягоди з цукром, струснувши каструлю кілька разів вгору або в сторони.

Крок - 2
03

Примніть ягоди трохи товкачем, щоб вони дали сік, накрийте кришкою і відставте каструлю на 60 хвилин.

Крок - 3
04

Через одну годину додайте до ягід свіжий лимонний сік. Лимон завжди можна купити в магазині і сік з нього буде найкращим. Звичайно, його можна замінити магазинним концентратом, але він має багато некорисних добавок. Перемішайте черешні з соком лимона і поставте на плиту, включивши невеликий вогонь.

Крок - 4
05

Тим часом в окрему ємність насипте крохмаль, влийте до нього воду і розмішайте, щоб не залишилося грудочок. Поки відставте.

Крок - 5
06

При варінні ягоди почнуть давати ще більше соку і повністю розчинитися цукор. Коли ви побачите, що рідина з ягодами почала кипіти, готуйте ще 10 хвилин. Періодично помішуючи варення, щоб черешні не прилипли до дна каструлі.

Крок - 6
07

Через 10 хвилин в киплячу ягідну масу вилийте розведений водою картопляний крохмаль. Постійно перемішуючи варення, готуйте ще протягом 1 хвилини, поки воно не почне загусати.

Крок - 7
08

Гаряче варення з черешні відразу ж перекладіть в стирильні банки і закрийте щільно закручуються кришками або закатати. Переверніть банки на рушник, кришками вниз. Дайте варенню час повністю охолонути, тільки потім поставте його в холодильник або інше прохолодне місце. Зварене варення з черешні можна використовувати як начинку для пирога, для змазування коржів торта, для приготування різних десертів, для начинки млинчиків. Приємного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Закуска з помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з помідорів 15 3 1 з 5 - детальніше -
М’ясний гуляш по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний гуляш по-домашньому 65 6 3 з 5 - детальніше -
Паелья в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Паелья в домашніх умовах 75 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня товста піца з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Домашня товста піца з грибами 50 3 3 з 5 - детальніше -