Варення з черешні - дивовижний і дуже смачний десерт на зиму. Воно насичене безліччю вітамінів і доброчинних для життя елементів, особливо взимку. Варення з черешні можна вживати як самостійну страву або застосовувати як добавку для кондитерських виробів.
Черешні вимийте під холодним душем. Ягоди перекладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої води. Коли черешні трохи просохнуть, зніміть хвостики і листочки. Потім вийміть кісточки за допомогою шпильки або може у вас є свій секретний метод. Ягоди помістіть в каструлю.
У каструлю з ягодами насипте цукровий пісок. Ви можете регулювати солодкість варення під свій смак, додавши більше або менше цукру. Перемішайте ягоди з цукром, струснувши каструлю кілька разів вгору або в сторони.
Примніть ягоди трохи товкачем, щоб вони дали сік, накрийте кришкою і відставте каструлю на 60 хвилин.
Через одну годину додайте до ягід свіжий лимонний сік. Лимон завжди можна купити в магазині і сік з нього буде найкращим. Звичайно, його можна замінити магазинним концентратом, але він має багато некорисних добавок. Перемішайте черешні з соком лимона і поставте на плиту, включивши невеликий вогонь.
Тим часом в окрему ємність насипте крохмаль, влийте до нього воду і розмішайте, щоб не залишилося грудочок. Поки відставте.
При варінні ягоди почнуть давати ще більше соку і повністю розчинитися цукор. Коли ви побачите, що рідина з ягодами почала кипіти, готуйте ще 10 хвилин. Періодично помішуючи варення, щоб черешні не прилипли до дна каструлі.
Через 10 хвилин в киплячу ягідну масу вилийте розведений водою картопляний крохмаль. Постійно перемішуючи варення, готуйте ще протягом 1 хвилини, поки воно не почне загусати.
Гаряче варення з черешні відразу ж перекладіть в стирильні банки і закрийте щільно закручуються кришками або закатати. Переверніть банки на рушник, кришками вниз. Дайте варенню час повністю охолонути, тільки потім поставте його в холодильник або інше прохолодне місце. Зварене варення з черешні можна використовувати як начинку для пирога, для змазування коржів торта, для приготування різних десертів, для начинки млинчиків. Приємного.
Випадкові рецепти