Природно, що чудовою літньої пори у нас є завжди можливість наповнити власний організм вітамінами, насолоджуючись дарами природи. Адже свіжих ягід і фруктів в цей час цілий достаток, тому - їж і насолоджуйся. Але потрібно ж подбати про себе і своїх домочадців, і подумати про заготовки на зиму. А що може бути краще, ніж смачне, ароматне варення до чаювання. Цю солодкість можна готувати не тільки з різних ягід, але і фруктів або асорті. Сьогодні ми хочемо запропонувати вам рецепт варення з агрусу, яке є по праву царським, завдяки своєму смаку і технології приготування.
Головна особливість варення з агрусу те, що воно має надзвичайно різноманітний зовнішній вигляд, а залежить це від способу приготування і сорту ягід. Але головна особливість такого варення полягає в утриманні великої кількості желуючої речовини, що робить його досить желеподібним. Головним правилом в приготуванні варення є підготовка сировини. Ягоди агрусу для варення підійдуть як зелені так і червоні, головне досить стиглі і неушкоджені. Отже, агрус ретельно перебираємо, обрізаємо хвостики і добре промиваємо під проточною водою.
У каструлю вливаємо воду, засипаємо туди цукор і добре розмішуємо. Розміщуємо каструлю на плиту і доводимо воду з цукром до кипіння.
У киплячий цукровий сироп викладаємо підготовлені ягоди агрусу і перемішуємо. Після цього вливаємо до ягід лимонний сік і варимо вариво протягом години, постійно помішуючи. Утворену зверху піну бажано прибирати шумівкою.
По закінченню часу, призначеного для готування, беремо ложечкою трохи варення і викладаємо в блюдце. Готове варення красивого бурштинового кольору не розтікається по тарілці.
Після цього каструлю з варенням знімаємо з плити і трохи його охолоджуємо. Потім розкладаємо в сухі, попередньо приготовані баночки і закочуємо кришками.
Далі поміщаємо баночки у велику каструлю з рушником, перекладаючи їх при цьому, щоб не торкалися одне одного, заливаємо водою і ставимо на плиту. Стерилізуємо банки з варенням протягом 15 хвилин, якщо банки більшої ємності - 30 хвилин.
Після цього банки охолоджуємо і відправляємо на зберігання. Перед смачним і ароматним варенням бурштинового кольору з агрусу не зможе встояти жоден ласун, так як це - просто смакота. Ніжне і неповторне варення можна використовувати в якості начинки для кондитерських виробів, а також як доповнення до млинців або просто до чаювання.
Випадкові рецепти