Укр
Рус
Варення Консервування Російська кухня

Варення з агрусу

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1601 - переглядів
70 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Варення з агрусу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Природно, що чудовою літньої пори у нас є завжди можливість наповнити власний організм вітамінами, насолоджуючись дарами природи. Адже свіжих ягід і фруктів в цей час цілий достаток, тому - їж і насолоджуйся. Але потрібно ж подбати про себе і своїх домочадців, і подумати про заготовки на зиму. А що може бути краще, ніж смачне, ароматне варення до чаювання. Цю солодкість можна готувати не тільки з різних ягід, але і фруктів або асорті. Сьогодні ми хочемо запропонувати вам рецепт варення з агрусу, яке є по праву царським, завдяки своєму смаку і технології приготування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варення з агрусу" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи35.4 гр.
  • Калорії140 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головна особливість варення з агрусу те, що воно має надзвичайно різноманітний зовнішній вигляд, а залежить це від способу приготування і сорту ягід. Але головна особливість такого варення полягає в утриманні великої кількості желуючої речовини, що робить його досить желеподібним. Головним правилом в приготуванні варення є підготовка сировини. Ягоди агрусу для варення підійдуть як зелені так і червоні, головне досить стиглі і неушкоджені. Отже, агрус ретельно перебираємо, обрізаємо хвостики і добре промиваємо під проточною водою.

Крок - 1
02

У каструлю вливаємо воду, засипаємо туди цукор і добре розмішуємо. Розміщуємо каструлю на плиту і доводимо воду з цукром до кипіння.

Крок - 2
03

У киплячий цукровий сироп викладаємо підготовлені ягоди агрусу і перемішуємо. Після цього вливаємо до ягід лимонний сік і варимо вариво протягом години, постійно помішуючи. Утворену зверху піну бажано прибирати шумівкою.

Крок - 3
04

По закінченню часу, призначеного для готування, беремо ложечкою трохи варення і викладаємо в блюдце. Готове варення красивого бурштинового кольору не розтікається по тарілці.

Крок - 4
05

Після цього каструлю з варенням знімаємо з плити і трохи його охолоджуємо. Потім розкладаємо в сухі, попередньо приготовані баночки і закочуємо кришками.

Крок - 5
06

Далі поміщаємо баночки у велику каструлю з рушником, перекладаючи їх при цьому, щоб не торкалися одне одного, заливаємо водою і ставимо на плиту. Стерилізуємо банки з варенням протягом 15 хвилин, якщо банки більшої ємності - 30 хвилин.

Крок - 6
07

Після цього банки охолоджуємо і відправляємо на зберігання. Перед смачним і ароматним варенням бурштинового кольору з агрусу не зможе встояти жоден ласун, так як це - просто смакота. Ніжне і неповторне варення можна використовувати в якості начинки для кондитерських виробів, а також як доповнення до млинців або просто до чаювання.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Улюблені рибні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Улюблені рибні котлети 45 3 3 з 5 - детальніше -
Скумбрія домашня маринована - покроковий рецепт, фото 1 Скумбрія домашня маринована 40 3 2 з 5 - детальніше -
Горбуша солона - покроковий рецепт, фото 1 Горбуша солона 40 1 2 з 5 - детальніше -
Кабачки в клярі з часником - покроковий рецепт, фото 1 Кабачки в клярі з часником 45 3 2 з 5 - детальніше -