Укр
Рус
Варення Консервування Російська кухня

Варення з абрикосів

( 4.8889 4 59 9 оцінок)
646 - переглядів
95 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Варення з абрикосів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

У кожної господині в літню пору клопоту не в проворот. Адже так необхідно заготовити на зиму консервацію, соління та варення. А вже знайти людину, яка відмовилася б від смачного варення до чаю, навряд чи легко знайти. Варення бувають різні, але, мабуть, одним із найсмачніших є варення з абрикосів. Абрикос не просто дуже смачний фрукт, але ще і корисний, до того ж, сортів його чимало: від ананасового і персикового до чорного, і звичайно ж, варення має унікальний смак і аромат. Але, запевняю вас, нітрохи не менш смачним виходить варення з так званих абрикосів - дичок, які відрізняються не тільки медовою солодкістю, але і приємною кислинкою.

Інгредієнти

  • Лимонна кислота 1 ч.л
  • Цукор 2 кг.
  • Абрикос 2 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кожен рецепт варення з абрикосів цінується на вагу золота, так як таке запашне і тягуче лакомство з бурштиновим кольором і неповторним смаком не зможе замінити жодна інша солодкість. Тому вам просто необхідно знати як готується варення з абрикосів в домашніх умовах. Незвичайні абрикосові ласощі можуть готуватися не тільки з цілими ягодами, а й часточками або половинками, які і в готовому варенні можуть залишатися цілими шматочками. А можна уварити варення у вигляді джему.

Крок - 1
02

Якщо ви любитель саме варення з часточками, то придивіться до нашого рецепту. Відразу хочу зауважити - таке варення приготувати досить непросто, так як при неправильному процесі варіння плоди можуть розваритися і перетворитися в однорідну масу. Так ось для того, щоб абрикосове варення вийшло саме з цілими часточками, плоди краще вибрати трохи недоспілі і пружні, які, можливо, доведеться різати ножем. Отже, відбираємо абрикоси, добре їх промиваємо і розрізаємо на половинки. До речі, кісточку при цьому не видаляємо.

Крок - 2
03

Складаємо їх в глибоку каструлю і засипаємо необхідною кількістю цукру. Ще додаємо ядра абрикосів, після чого накриваємо каструлю кришкою і залишаємо абрикос під цукром на ніч.

Крок - 3
04

Після цього ставимо каструлю на плиту і на середньому вогні доводимо до кипіння. Готуємо варення протягом 35 хвилин, час від часу знімаючи піну.

Крок - 4
05

За 10 хвилин до готовності кидаємо в каструлю з варивом лимонну кислоту і перемішуємо. Готуємо до бажаної консистенції, але обов'язково стежачи за тим, щоб не підгоріло, інакше варення буде гірким і з неприємним запахом.

Крок - 5
06

Каструлю з готовим варенням знімаємо з плити і відразу ж гарячим варення розливаємо в скляні банки, які щільно закриваємо кришками. Ароматне, прозоро-бурштинове варення з абрикосів стане незамінним лакомством для ваших сімейних чаювань.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пончики - покроковий рецепт, фото 1 Пончики 60 5 3 з 5 - детальніше -
Армянский хаш - покроковий рецепт, фото 1 Армянский хаш 85 6 3 з 5 - детальніше -
Рассольник с томатной пастой - покроковий рецепт, фото 1 Рассольник с томатной пастой 50 6 4 з 5 - детальніше -
Песто паста - покроковий рецепт, фото 1 Песто паста 50 1 2 з 5 - детальніше -