У кожної господині в літню пору клопоту не в проворот. Адже так необхідно заготовити на зиму консервацію, соління та варення. А вже знайти людину, яка відмовилася б від смачного варення до чаю, навряд чи легко знайти. Варення бувають різні, але, мабуть, одним із найсмачніших є варення з абрикосів. Абрикос не просто дуже смачний фрукт, але ще і корисний, до того ж, сортів його чимало: від ананасового і персикового до чорного, і звичайно ж, варення має унікальний смак і аромат. Але, запевняю вас, нітрохи не менш смачним виходить варення з так званих абрикосів - дичок, які відрізняються не тільки медовою солодкістю, але і приємною кислинкою.
Кожен рецепт варення з абрикосів цінується на вагу золота, так як таке запашне і тягуче лакомство з бурштиновим кольором і неповторним смаком не зможе замінити жодна інша солодкість. Тому вам просто необхідно знати як готується варення з абрикосів в домашніх умовах. Незвичайні абрикосові ласощі можуть готуватися не тільки з цілими ягодами, а й часточками або половинками, які і в готовому варенні можуть залишатися цілими шматочками. А можна уварити варення у вигляді джему.
Якщо ви любитель саме варення з часточками, то придивіться до нашого рецепту. Відразу хочу зауважити - таке варення приготувати досить непросто, так як при неправильному процесі варіння плоди можуть розваритися і перетворитися в однорідну масу. Так ось для того, щоб абрикосове варення вийшло саме з цілими часточками, плоди краще вибрати трохи недоспілі і пружні, які, можливо, доведеться різати ножем. Отже, відбираємо абрикоси, добре їх промиваємо і розрізаємо на половинки. До речі, кісточку при цьому не видаляємо.
Складаємо їх в глибоку каструлю і засипаємо необхідною кількістю цукру. Ще додаємо ядра абрикосів, після чого накриваємо каструлю кришкою і залишаємо абрикос під цукром на ніч.
Після цього ставимо каструлю на плиту і на середньому вогні доводимо до кипіння. Готуємо варення протягом 35 хвилин, час від часу знімаючи піну.
За 10 хвилин до готовності кидаємо в каструлю з варивом лимонну кислоту і перемішуємо. Готуємо до бажаної консистенції, але обов'язково стежачи за тим, щоб не підгоріло, інакше варення буде гірким і з неприємним запахом.
Каструлю з готовим варенням знімаємо з плити і відразу ж гарячим варення розливаємо в скляні банки, які щільно закриваємо кришками. Ароматне, прозоро-бурштинове варення з абрикосів стане незамінним лакомством для ваших сімейних чаювань.
Випадкові рецепти