Вареники були повсякденною стравою для українських селян. Ця страва була насолодою у неділю або урочистого обіду. Вареники готували на сніданок для нової дружини на наступний день після весілля, а також для нової матері відразу після народження дитини. Служителі зазвичай говорили: «Бути таким же повним, як вареники».Це був символ продовження сімейної лінії. Вареники, фаршировані сиром і які подаються зі сметаною, були традиційною стравою для Масляної разом з млинцями. Зараз-то це тривіальна страва для більшості українців, вареники можна зробити вдома або купити заморожені в магазині. Вареники з капустою - типова страва під час Великого посту, коли люди відмовляються від їжі. Метод приготування вареників однаковий. Однак тісто і наповнення можуть бути різними. Сьогодні ми готуємо вареники, фаршировані капустою.
Нагрійте олію в глибокому сотейнику середнього розміру. Додайте подрібнену цибулю і подрібнену моркву, сюди ж киньте квашену капусту.
Добре перемішайте і тушкуйте при середній температурі. Не закривайте сотейник кришкою, інакше овочі дадуть занадто багато рідини. Додайте сіль і / чи приправу за смаком і тушкуйте до готовності. Пам'ятайте, що капуста під час приготування знежирює. Візьміть до уваги оцінку того, скільки капусти потрібно.
Поки начинка готується, підготуйте тісто. Помістіть борошно в миску і зробіть колодязь. У чаші змішайте воду і сіль. Перемесіть борошно і воду разом в грудку тіста.
При необхідності додайте борошно, але не дуже багато. Тісто не повинно бути занадто щільним (з ним буде дуже складно працювати) або занадто м'яким (вареники не матимуть форму). Загорніть готове тісто в целофан і відкладіть на півгодини.
Тим часом, нагрійте олію в сковороді, додайте нарізану цибулю і обсмажуйте до тих пір, поки цибуля не стане просто прозорою. Варені вареники будуть прикрашені нею. Коли начинка буде готова, дайте їй трохи охолонути.
Потім підготуйте робоче місце для ліплення вареників. Посипте трохи борошна і перекиньте тісто в довгий тонкий рулон. Розріжте його на маленькі кульки і прокотіть кожен з них в тонку плоску круглу форму качалкою (товщиною близько 2 мм). Тримайте їх у борошні, щоб уникнути прилипання.
У кожну розкатану кульку помістіть близько 1 чайної ложки начинки в центрі. Складіть її навпіл і почніть ущільнювати з одного боку шляхом обтискання. Повторюйте процес до тих пір, поки не закінчите все тісто.
Поставте на плиту трохи води у великій каструлі, посоліть. Киньте вареники, але не дуже багато. Якщо каструля занадто переповнена, вареники будуть прилипати один до одного і не будуть добре проварюватися. Щоб дізнатися, скільки вареників ви можете приготувати відразу, нанесіть один шар вареників на тарілку з тим же діаметром, що і дно каструлі. Якщо вам потрібно готувати більше, варіть кожну частину окремо.
Коли ви додали вареники в воду, тримайте високу температуру до тих пір, поки вода знову не почне кипіти. Ретельно перемішайте декілька разів, щоб запобігти прилипанню до ємності. Зменшіть температуру до середнього, вареники повністю готові (займає близько 1 хвилини). Витягніть з води і подавайте з готовою зажаркою з цибулі для прикраси.
Випадкові рецепти