Укр
Рус
Вареники Другі страви Українська кухня

Вареники

( 4.7333 4 515 15 оцінок)

3437 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Вареники - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Вареники є частиною національної української кухні. Для багатьох українців вареники були улюбленою їжею в дитинстві, яка сьогодні приносить ностальгію і щасливі спогади. Хіба це не чудово, коли страва може повернути вас до певного періоду і місця вашого життя? Якщо так, то цей рецепт підходить. Давайте разом повернемося до юності і отримаємо задоволення смаком вареників, наповнених смачною начинкою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вареники " (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи44.8 гр.
  • Калорії273 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Засипте борошно в велику миску. Влийте воду в миску з борошном, змішуючи їх разом. Коли вода змішається з борошном, посипте борошном обидві руки і почніть замішувати тісто. Воно буде досить жорстким, і його легко можна буде підняти з миски, не прилипаючи до дну.

Крок - 1
02

Коли тісто сформується, знову протріть робочу поверхню і руки борошном. Перекладіть тісто на робочу поверхню і продовжуйте місити його, поки його поверхня не стане гладкою, близько 10 хвилин.

Крок - 2
03

Змочіть рушник для посуду водою. Посипте дно великої миски борошном і перенесіть в неї тісто. Накрийте миску вологим кухонним рушником і кришкою (або поліетиленовою плівкою). Залиште тісто на 2 години. Ви можете залишити тісто на довше, від 4 до 5 годин.

Крок - 3
04

Після відпочинку тісто буде розм'якшати і буде мати гладку текстуру. Посипте робочу поверхню і руки додатковим борошном і перенесіть тісто на поверхню. Кілька разів замісіть тісто ще 3-5 хвилин, поки воно знову не затвердіє. Залиште тісто на 30 хвилин (або довше). За цей час ви можете приготувати улюблену начинку для вареників.

Крок - 4
05

Знову присипте борошном робочу поверхню і перенесіть на неї тісто. Відріжте 1/6 тіста і помістіть інше назад у велику миску. Накрийте його вологим кухонним рушником. Розкачайте тісто в довгу паличку діаметром від 2,5 до 3 сантиметрів. Використовуючи ніж, наріжте тісто приблизно на 12 невеликих шматочків, кожен з яких важить від 12 до 14 грамів.

Крок - 5
06

Знову протріть робочу поверхню. Візьміть один шматок тіста і притисніть його до круглого диску. Поверніть кожен диск качалкою в круглий лист. Спробуйте згорнути його так, щоб край був тонше центру. Обгортка повинна мати товщину близько 1 міліметра, а діаметр повинен становити близько 7 сантиметрів.

Крок - 6
07

Починаючи з цього моменту, ви повинні працювати якомога швидше, тому що обгортки з тіста швидко висихають. І якщо вони це зроблять, вам буде дуже важко запечатати вареники пізніше. Якщо обгортки почнуть висихати, коли ви почнете складати вареники, змастіть трохи водою по краю, щоб запечатати. Зберіть близько 1 столової ложки (або менше, щоб можна було легко скласти вареник) начинки і помістіть її в центр обгортки. Утримуючи тісто однією рукою, загорніть краї іншою.

Крок - 7
08

Після складання знову затисніть край, щоб добре запечатати. Покладіть вареники на робочу поверхню і таким же чином працюйте з іншим тістом. Намагайтеся загортати і готувати вареники невеликими партіями (від 20 до 25 штук за раз). Якщо ви не збираєтеся готувати вареники незабаром після загортання їх (протягом 30 хвилин), спочатку заморозьте їх.

Крок - 8
09

Доведіть до кипіння велику каструлю з водою. Обережно покладіть вареники по одному в воду. Використовуючи великий ківш, обережно і безперервно розмішайте воду, поки вона знову не закипить, щоб вареники не прилипали до дна протягом приблизно 1 хвилини. Налаштуйте температуру так, щоб вода була в точці кипіння, але не вирувала занадто сильно.

Крок - 9
10

Коли вареники спливуть на поверхню, продовжуйте варити, поки вони не наповняться повітрям і не набухнуть, і тісто не стане прозорим, приблизно через 1 хвилину. Негайно перенесіть всі вареники на тарілку.

Крок - 10
11

Нагрійте трохи рослинного масла в неглибокій сковороді на середньому вогні. Коли масло буде гаряче, покладіть вареники в сковороду, складками вгору. Залийте зовсім небагато води в сковороду, негайно накрийте і включіть вогонь на середній. Готуйте вміст під кришкою до тих пір, поки вода не випарується, і вареники не будуть просмаженими, протягом 3-4 хвилин. Перенесіть готові вареники на тарілку.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яйця фаршировані авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані авокадо 40 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе з рибою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з рибою 35 4 2 з 5 - детальніше -
Борщ без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Борщ без м’яса 70 4 3 з 5 - детальніше -