Укр
Рус
Вареники Другі страви Українська кухня

Вареники з сиром

( 4.8605 3 543 43 оцінки)

4099 - переглядів
90 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Вареники з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Приготуємо вареники з сиром нашим улюбленим за рецептом наших бабусь.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вареники з сиром" (на 100 грам)

  • Білки9.6 гр.
  • Жири2.1 гр.
  • Вуглеводи39.9 гр.
  • Калорії219 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Приступайте до приготування тіста. Просійте пшеничну муку в глибоку миску кілька разів, щоб в ній не виявилося випадково потрапившого сміття, а також вона насититься киснем і стане більш пухкою.

Крок - 1
02

У склянку з водою насипте сіль і розмішайте ложкою, поки воно повністю не розчиниться.

Крок - 2
03

У гірці з борошна зробіть рукою поглиблення і вилийте в нього солону воду в кілька підходів. Перемішайте борошно з водою кімнатної температури. Потім вручну замісіть тісто.

Крок - 3
04

Коли в мисці вже стало незручно вимішувати, перекладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню. Продовжуйте вимішувати тісто, поки воно не стане однорідним і гладким. Сформуйте тісто в кулю. Поки відкладіть, можете накрити рушником, щоб воно не обвітрилося.

Крок - 4
05

А зараз приготуйте сирну начинку. У миску покладіть сир, який повинен бути сухуватим (для вареників вибирайте сир жирний, а краще взяти домашній).

Крок - 5
06

Посипте сир цукром і вбийте в нього яйце. Ретельно перемішайте інгредієнти ложкою до однорідного стану або скористайтеся товкачем. Начинка готова.

Крок - 6
07

Поверніться до тіста. Обмішайте його ще раз. Розріжте на дві частини. Одну частину тіста поки відкладіть. Посипте робочу поверхню борошном, покладіть другу частину тіста і розкачайте качалкою в тонкий пласт, періодично перевертаючи і повертаючи тісто в різні боки.

Крок - 7
08

Візьміть склянку або чашку. Придавлюючи бортиками склянки тісто, зробіть кружечки, по всьому периметру пласта. (Виконайте також з відкладеним тістом - розкачайте і виріжте кружечки).

Крок - 8
09

Сирну начинку скачайте в невеликі кульки. Потім на кожне розкочане коло покладіть начинку. З'єднайте два краї тіста, сильно притисніть по центру, а потім защипніть краї, починаючи знизу до центру, поправляючи начинку. Зліпіть всі вареники аналогічним способом.

Крок - 9
10

Поки ви ліпите вареники, поставте на плиту велику каструлю з водою і доведіть її до кипіння. У киплячу воду покладіть вареники, але не у великій кількості, щоб вони не злиплися під час варіння. Після занурення в воду перемішайте вареники лопаткою.

Крок - 10
11

Коли почнуть спливати вареники, готуйте їх ще близько 3-5 хвилин. Потім використовуючи шумовку, вийміть їх на тарілку, або ж покладіть в контейнер.

Крок - 11
12

Поки вареники ще гарячі, змастіть їх вершковим маслом, наколов невеликий його шматочок на вилку. Також ви можете розтопити вершкове масло і полити їм вареники. Подавайте вареники з сиром зі сметаною. Смачного.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Брокколі з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі з яйцем 45 3 3 з 5 - детальніше -
Буженина з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Буженина з баранини 120 1 3 з 5 - детальніше -
Ідеальний рулет - покроковий рецепт, фото 1 Ідеальний рулет 40 3 3 з 5 - детальніше -