Приготуємо вареники з сиром нашим улюбленим за рецептом наших бабусь.
Приступайте до приготування тіста. Просійте пшеничну муку в глибоку миску кілька разів, щоб в ній не виявилося випадково потрапившого сміття, а також вона насититься киснем і стане більш пухкою.
У склянку з водою насипте сіль і розмішайте ложкою, поки воно повністю не розчиниться.
У гірці з борошна зробіть рукою поглиблення і вилийте в нього солону воду в кілька підходів. Перемішайте борошно з водою кімнатної температури. Потім вручну замісіть тісто.
Коли в мисці вже стало незручно вимішувати, перекладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню. Продовжуйте вимішувати тісто, поки воно не стане однорідним і гладким. Сформуйте тісто в кулю. Поки відкладіть, можете накрити рушником, щоб воно не обвітрилося.
А зараз приготуйте сирну начинку. У миску покладіть сир, який повинен бути сухуватим (для вареників вибирайте сир жирний, а краще взяти домашній).
Посипте сир цукром і вбийте в нього яйце. Ретельно перемішайте інгредієнти ложкою до однорідного стану або скористайтеся товкачем. Начинка готова.
Поверніться до тіста. Обмішайте його ще раз. Розріжте на дві частини. Одну частину тіста поки відкладіть. Посипте робочу поверхню борошном, покладіть другу частину тіста і розкачайте качалкою в тонкий пласт, періодично перевертаючи і повертаючи тісто в різні боки.
Візьміть склянку або чашку. Придавлюючи бортиками склянки тісто, зробіть кружечки, по всьому периметру пласта. (Виконайте також з відкладеним тістом - розкачайте і виріжте кружечки).
Сирну начинку скачайте в невеликі кульки. Потім на кожне розкочане коло покладіть начинку. З'єднайте два краї тіста, сильно притисніть по центру, а потім защипніть краї, починаючи знизу до центру, поправляючи начинку. Зліпіть всі вареники аналогічним способом.
Поки ви ліпите вареники, поставте на плиту велику каструлю з водою і доведіть її до кипіння. У киплячу воду покладіть вареники, але не у великій кількості, щоб вони не злиплися під час варіння. Після занурення в воду перемішайте вареники лопаткою.
Коли почнуть спливати вареники, готуйте їх ще близько 3-5 хвилин. Потім використовуючи шумовку, вийміть їх на тарілку, або ж покладіть в контейнер.
Поки вареники ще гарячі, змастіть їх вершковим маслом, наколов невеликий його шматочок на вилку. Також ви можете розтопити вершкове масло і полити їм вареники. Подавайте вареники з сиром зі сметаною. Смачного.
Випадкові рецепти