Укр
Рус
Вареники Другі страви Українська кухня

Вареники з картоплею

( 5.0000 5 520 20 оцінок)

3196 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Вареники з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Вареники з картоплею - дуже смачна страва українців. Наводжу точну кількість інгредієнтів для конкретної кількості картоплі / тіста.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вареники з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки7.7 гр.
  • Жири10 гр.
  • Вуглеводи31.3 гр.
  • Калорії252 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У великій мисці замішуємо тісто, змішуючи просіяне борошно, курячі яйця, сметану (краще, якщо домашнього приготування) і воду. Повільно додаємо яйця і акуратно збиваємо, поки весь вміст не буде добре перемішано.

Крок - 1
02

Викладаємо утворене тісто на чисту злегка посипану борошном поверхню. Замішуємо руками ще від 3 до 5 хвилин. Загорнемо в харчову плівку і залишимо відпочити на 30 хвилин.

Крок - 2
03

В іншій великій мисці змішуємо в однорідну масу, попередньо відварену і потовчену в пюре картоплю, часниковий порошок, цибульний порошок, сіль, чорний мелений перець і натертий на крупній тертці твердий сир.

Крок - 3
04

Відправляємо на плиту і доводимо до кипіння велику каструлю з підсоленою водою. Тим часом невеликі шматочки вже снастояного тыста скачаємо приблизно в три десятка кульок. Потім розкачаэмо за допомогою кухонної качалки кожну кульку на злегка посипаній борошном поверхні в коржі невеликого розміру. Накриємо вологим рушником або паперовим рушником, щоб вони не висохли.

Крок - 4
05

Помістимо трохи (приблизно столова ложка) картопляної начинки в центр кожного коржика з тіста. Складемо тісто навпіл, затиснувши боки пальцями, щоб щільно запечатати краї.

Крок - 5
06

Відправляємо підготовлені начинені заготовки з тіста в каструлю і, працюючи невеликими партіями, варимо в підсоленій воді 2-3 хвилини, поки вони не спливуть. Потім акуратно за допомогою шумівки виймаємо і переносимо на паперову серветку вже відварені вареники.

Крок - 6
07

Потім розтопимо вершкове масло у великій сковороді, укладемо в нього приварені вареники і обсмажуємо, перевертаючи з боку на бік, на повільному вогні до легкого коричневого кольору.

Крок - 7
08

Подаємо готові вареники з картоплею в гарячому вигляді зі сметаною, прикрасивши попередньо вимитою і дрібно нашаткованою зеленою цибулею.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сирні палички - покроковий рецепт, фото 1 Сирні палички 30 4 2 з 5 - детальніше -
Гуляш з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з томатною пастою 110 5 3 з 5 - детальніше -
Панкейкі без розпушувача - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі без розпушувача 65 3 3 з 5 - детальніше -
Суп з тефтельками і вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Суп з тефтельками і вермішеллю 50 4 3 з 5 - детальніше -