Укр
Рус
Вареники Другі страви Українська кухня

Вареники з капустою і грибами

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

2929 - переглядів
85 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Вареники з капустою і грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Яка ж господиня не захоче побалувати своїх домочадців традиційною українською стравою - варениками? Але, як відомо, в приготуванні ці смаколики доставляють трохи клопоту і займають чимало часу. Але ми знайшли для вас підходящий варіант, який і заощадить витрати вашого часу і сил, і звичайно ж, порадує результатом.   Пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт вареників з капустою і грибами.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вареники з капустою і грибами" (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири2.1 гр.
  • Вуглеводи23 гр.
  • Калорії127 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Візьміть цибулю, очистіть її від лушпиння і сполосніть під холодною водою. Наріжте на кухонній дошці дрібними кубиками. Дістаньте сковорідку і налийте в неї невелику кількість рослинної олії. Поставте на вогонь. У розпечене масло киньте подрібнену цибулю. Помішуючи, підсмажте протягом декількох хвилин.

Крок - 1
02

У сковорідку з цибулею висипте підготовлені квашену капусту і гриби. Киньте лавровий лист, запашний перець, кмин, міні - кубик з часником, поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Все добре перемішайте. Налийте холодну воду і залиште готуватися протягом однієї години на маленькому вогні. Періодично помішуйте.

Крок - 2
03

Один з трудомістких процесів приготування вареників - замісити тісто. Поки готується начинка, займіться ім. Візьміть глибоку чисту миску і насипте в неї потрібну кількість борошна, попередньо просіяного через сито.

Крок - 3
04

Тепер вам знадобиться гаряча вода. Поступово наливайте її в миску з просіяним борошном, додайте рослинне масло. Перемішуйте спочатку ложкою або лопаткою, а потім руками. Коли утвориться зв'язкова маса, перекладіть тісто на дошку і місіть його, поки воно не стане гладким і еластичним.

Крок - 4
05

Коли тісто буде готове, покладіть його назад в миску і накрийте чистим рушником. Відставте в сторону, нехай постоїть протягом 20 хвилин.

Крок - 5
06

Тим часом поверніться до начинки. Готову капусту з грибами трохи остудіть. Висипте на кухонну дошку і подрібніть ножем, щоб в начинці не було великих шматочків. Якщо начинка дуже волога, можна додати крихти.

Крок - 6
07

Посипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна. За допомогою качалки розкачайте тонко тісто. Склянкою або будь-якою іншою формою видавіть з тіста кружечки.

Крок - 7
08

На центр кружечка з тіста покладіть начинку, залишивши вільні краї (близько 3-4 міліметрів). Змочіть вільні краї тіста водою за допомогою кондитерського пензлика. Візьміть в руки кружечок тіста з начинкою і зліпіть напівкруглі краї вареника, добре придавлюючи їх подушечками пальців. Таким чином потрібно зліпити всі вареники.

Крок - 8
09

У велику каструлю наберіть достатню кількість води і поставте на вогонь. Посоліть. Коли вода закипить, по черзі акуратно киньте в неї вареники.

Крок - 9
10

Акуратно перемішайте вареники в каструлі з киплячою водою. Коли вони спливуть на поверхню, варіть їх ще протягом 3 - 4 хвилин. Зварені вареники шумівкою витягніть з води. Вареники з капустою і грибами подавайте гарячими. Можна прикрасити страву гілочкою зелені. Так само можете посипати вареники смаженою цибулею. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фаршировані яйця з консервою - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані яйця з консервою 30 4 2 з 5 - детальніше -
Дієтична шаурма - покроковий рецепт, фото 1 Дієтична шаурма 80 4 3 з 5 - детальніше -
Гірчиця з насіння - покроковий рецепт, фото 1 Гірчиця з насіння 35 1 2 з 5 - детальніше -
Купати з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Купати з картоплею в духовці 55 4 3 з 5 - детальніше -