Укр
Рус
Згущене молоко Десерти Европейская кухня

Варене згущене молоко

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

1332 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Варене згущене молоко - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Уже одна назва нагадує нам чудову пору дитинства, коли ця згущена солодкість була чи не найулюбленішою. Думаю, що не всі знають про те, що варене згущене молоко - це не просто смакота, але ще і корисний десерт, так як містить в собі велику кількість кальцію, звичайно ж, це щодо мови домашнього згущеного молока, приготовленого власноруч. А ще хочу вам повідомити - згущене молоко, виявляється, придумано кондитером-французом дуже давно і нашому улюбленому лакомству вже більше 200 років.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Варене згущене молоко" (на 100 грам)

  • Білки2.5 гр.
  • Жири2.5 гр.
  • Вуглеводи19.8 гр.
  • Калорії120 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Цей рецепт зовсім нескладний та до того ж, недорогий. Адже улюблені ласощі можна приготувати, використовуючи всього 2 інгредієнта - молоко і цукор, а в результаті вийде відмінна і смачне варене згущене молоко, яке нічим не поступиться магазинному. Головне, молоко ні в якому разі не беріть магазинне, тільки домашнє, до того ж, звичайно, свіже і досить високої жирності. Для готування такого делікатного десерту найкраще підходить мідний посуд, але якщо такого немає, можна взяти товстостінну каструлю з антипригарним дном, адже всім відомо, що молоко має властивість підгорати. Отже, ставимо каструлю на плиту і наливаємо жирне молоко. До речі, каструлю потрібно взяти трохи більше за обсягом, адже при закипанні молоко може втекти.

Крок - 1
02

Тепер засипаємо цукор і акуратно ложкою перемішуємо. До речі, ложка повинна бути пластиковою, щоб не дряпати дно каструлі. Доводимо молоко з цукром до кипіння, періодично помішуючи. Стояти весь час над нашим варивом зовсім не обов'язково, але стежити постійно, звичайно ж, потрібно.

Крок - 2
03

Варимо згущене молоко, поки зменшиться в обсязі на 3/4 і трохи зменшуємо температуру. Продовжуємо варити, помішуючи, і молоко у міру загустіння зменшується вже на половину. До речі, чим довше наш продукт буде варитися, тим, відповідно, менше готового десерту вийде.

Крок - 3
04

Час від часу помішуючи, варимо до тих пір, поки вареного молока залишиться в каструлі 1/4 початкового об'єму. За цей час варене згущене молоко вже досить загусне, і ми переливаємо його в миску.

Крок - 4
05

Смачний натуральний, ароматний десерт готовий, можна насолоджуватися. Ще ви можете використовувати свій кондитерський шедевр, як добавку до інших виробів. Адже смак любої випічки, приправленої вареним згущеним молоком, відразу ж стане набагато ніжніше і солодше, та й вигляд набуде більш апетитний.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Профітролі закусочні - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі закусочні 50 3 3 з 5 - детальніше -
Лосось, запечений по-фінськи - покроковий рецепт, фото 1 Лосось, запечений по-фінськи 35 2 2 з 5 - детальніше -
Мінтай в клярі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Мінтай в клярі на сковороді 45 3 3 з 5 - детальніше -