Уже одна назва нагадує нам чудову пору дитинства, коли ця згущена солодкість була чи не найулюбленішою. Думаю, що не всі знають про те, що варене згущене молоко - це не просто смакота, але ще і корисний десерт, так як містить в собі велику кількість кальцію, звичайно ж, це щодо мови домашнього згущеного молока, приготовленого власноруч. А ще хочу вам повідомити - згущене молоко, виявляється, придумано кондитером-французом дуже давно і нашому улюбленому лакомству вже більше 200 років.
Цей рецепт зовсім нескладний та до того ж, недорогий. Адже улюблені ласощі можна приготувати, використовуючи всього 2 інгредієнта - молоко і цукор, а в результаті вийде відмінна і смачне варене згущене молоко, яке нічим не поступиться магазинному. Головне, молоко ні в якому разі не беріть магазинне, тільки домашнє, до того ж, звичайно, свіже і досить високої жирності. Для готування такого делікатного десерту найкраще підходить мідний посуд, але якщо такого немає, можна взяти товстостінну каструлю з антипригарним дном, адже всім відомо, що молоко має властивість підгорати. Отже, ставимо каструлю на плиту і наливаємо жирне молоко. До речі, каструлю потрібно взяти трохи більше за обсягом, адже при закипанні молоко може втекти.
Тепер засипаємо цукор і акуратно ложкою перемішуємо. До речі, ложка повинна бути пластиковою, щоб не дряпати дно каструлі. Доводимо молоко з цукром до кипіння, періодично помішуючи. Стояти весь час над нашим варивом зовсім не обов'язково, але стежити постійно, звичайно ж, потрібно.
Варимо згущене молоко, поки зменшиться в обсязі на 3/4 і трохи зменшуємо температуру. Продовжуємо варити, помішуючи, і молоко у міру загустіння зменшується вже на половину. До речі, чим довше наш продукт буде варитися, тим, відповідно, менше готового десерту вийде.
Час від часу помішуючи, варимо до тих пір, поки вареного молока залишиться в каструлі 1/4 початкового об'єму. За цей час варене згущене молоко вже досить загусне, і ми переливаємо його в миску.
Смачний натуральний, ароматний десерт готовий, можна насолоджуватися. Ще ви можете використовувати свій кондитерський шедевр, як добавку до інших виробів. Адже смак любої випічки, приправленої вареним згущеним молоком, відразу ж стане набагато ніжніше і солодше, та й вигляд набуде більш апетитний.
Випадкові рецепти