Укр
Рус
Зефір Десерти Російська кухня

Ванільний зефір

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

1452 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Ванільний зефір - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Всім відомо, що винахідниками зефіру є французи. І це саме вони зрозуміли, що яблучну суміш можна якимось чином перетворити за допомогою яєчних білків в повітряне, ніжне лакомство. Завдяки вдосконаленим технологіям з'явився такий десерт, як зефір. Звичайно, поступово до складу цієї страви почали входити всілякі додаткові інгредієнти, у вигляді шоколаду, фруктових сиропів, кави та іншого. Але класикою все ж залишається ванільний зефір. Саме його я і пропоную вам приготувати. За нашим рецептом такий зефір вийде більш ніжним і м'яким, ніж магазинний продукт, тому будь-який ласун обов'язково оцінить ваш десерт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ванільний зефір" (на 100 грам)

  • Білки18.4 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи45.9 гр.
  • Калорії266 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помістіть листи желатину у високу склянку, не розрізайте їх і залийте холодною або навіть крижаною водою. Залиште на час вказане в інструкції. Потім розмішайте поки не розчиниться повністю желатин. Звичайно ж, ви можете використовувати і звичайний порошковий желатин.

Крок - 1
02

Візьміть невелику каструлю або сотейник. Насипте туди цукор, налийте кленовий сироп і воду. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть масу до кипіння, періодично перемішуйте, щоб повністю розчинився і не прилип до дна цукор. Як тільки на поверхні маси почнуть з'являтися перші ознаки кипіння, зніміть її з вогню.

Крок - 2
03

У чашу кухонного комбайна вилийте розчинився желатин. Увімкніть комбайн спочатку на невисоку швидкість. І потроху починайте вводити, тонкою цівкою, гарячий сироп. Коли весь сироп виявився в чаші, збільште швидкість до максимальної. Також додайте в чашу ванільний порошок. Збивайте масу близько 10 хвилин. Повинна вийти щільна, тягуча маса, яка повільно стікає з віночка.

Крок - 3
04

Тим часом, поки комбайн працює, підготуйте форму, в яку будете виливати суміш. Застеліть її фольгою. Присипте рясно цукровою пудрою, використовуючи сито, щоб пудра лягала рівним шаром.

Крок - 4
05

Збиту масу вилийте в посипану пудрою форму. Рівномірно розподіліть її по всій ємності і розрівняйте лопаткою. Залиште зефір застигати на 4-6 годин.

Крок - 5
06

Потім посипте поверхню зефіру цукровою пудрою і переверніть форму на стіл або обробну поверхню. Акуратно зніміть фольгу. Розріжте дуже гострим ножем пласт зефіру на смужки. Обваляйте їх у цукровій пудрі з усіх боків. Потім смужки розріжте на кубики пріоритетним для вас розміром.

Крок - 6
07

Перекладіть зефір в миску, знову посипте цукровою пудрою, щоб кубики не прилипали один до одного. Готовий ванільний зефір перекладіть на тарілку - пробуйте і насолоджуйтеся.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -
Салат Принц - покроковий рецепт, фото 1 Салат Принц 25 4 2 з 5 - детальніше -
Обжорка - покроковий рецепт, фото 1 Обжорка 30 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ескалоп з курки - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з курки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з тунцем 45 4 3 з 5 - детальніше -
Класичний манник на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Класичний манник на молоці 95 4 3 з 5 - детальніше -
Курча тютюну на мангалі - покроковий рецепт, фото 1 Курча тютюну на мангалі 65 4 3 з 5 - детальніше -