Апетитні трубочки з різними начинками - це відоме всім лакомство, адже ці вироби ми пам'ятаємо з дитинства, їх продають в будь-якому магазині, а ще це незмінний атрибут на пляжі, який пропонують відпочивальникам. Але все ж домашні вафельні трубочки - це насолода, з якою не зрівняється жоден магазинний варіант, адже крім чудового смаку і аромату, вафельні трубочки виходять ще й хрусткими, тонкими і ніжними.
Для приготування трубочок нам знадобиться в першу чергу вафельница. Цей кухонний гаджет - справжній подарунок для господинь, за допомогою якого можна творити на своїй кухні кулінарні дива. Що стосується тіста для вафельних хрустких трубочок, то його приготувати ви зможете з простих і доступних продуктів і буквально за кілька хвилин. Для цього спочатку дістанемо вершкове масло з холодильника, адже воно повинно бути дуже м'яким. Помістимо масло в глибоку ємність і трохи перемішаємо з допомогою вінчика.
Потім додаємо до нього цукор і щіпку солі і знову збиваємо вміст вінчиком до тих пір, поки цукор майже не розчиниться.
Після цього кидаємо один яєчний жовток, який акуратно відокремимо від білка. Вміст продовжуємо збивати до однорідності, після чого розбиваємо ще одне куряче яйце і знову перемішуємо.
Далі додамо ще один жовток і знову збиваємо все до отримання однорідної суміші. Тепер вже починаємо вводити борошно. Щоб трубочки вийшли більш ніжними, борошно краще просіяти.
Отже, додаємо половину борошна, перемішуємо силіконовою або дерев'яною лопаткою вміст, потім висипаємо другу половину борошна і гарненько перемішуємо тісто до однорідності.
В кінці додаємо насіння чорного кунжуту і ще раз перемішуємо. Тісто для вафель готово. За консистенцією воно повинно бути трішки нижче, ніж тісто для оладок.
Тепер приступаємо до захоплюючого процесу випікання. Для цього вмикаємо електровафельницю і чекаємо, коли вона прогріється. Якщо ж у вас звичайна вафельница, тоді ставимо її на невеликий вогонь. На гарячу вафельницу викладаємо трохи тіста. Як правило, кількість тіста залежить від розміру вафельниці, але в основному це одна столова ложка.
Тепер закриваємо наш прилад і чекаємо приблизно 20 секунд, після чого перевертаємо його і залишаємо випікатися нашу вафельку ще кілька секунд.
Після цього відкриваємо вафельницу і насолоджуємося результатом: у нас повинна вийти гарна рум'яна вафелька. Варто зазначити, що під час роботи з вафельницею краще одягати рукавички або користуватися прихваткой, тому що можна легко обпектися.
Отже, готову вафлю відразу потрібно згорнути в трубочку, поки вона ще м'яка. Для цього можна просто загорнути її руками або ж скористатися спеціальною трубочкою або будь-яким іншим предметом потрібної форми.
Готуємо таким чином всі трубочки, після чого милуємося виконаною роботою, адже на тарілці у нас вийде ціла гора смачних і дуже привабливих вафельних трубочок, які по-особливому хрусткі і ароматні. Можна наповнити їх начинкою, наприклад згущеним молоком, горіхами або кремом. Але такі хрусткі вафельні трубочки прекрасні і самі по собі. Готуйте цей десерт за нашим рецептом і радуйте своїх домочадців чудовими ласощами.
Випадкові рецепти