Укр
Рус
Плов Другі страви Узбецька кухня

Узбецький плов зі свининою

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

849 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Узбецький плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Плов виник з Узбекистану багато століть назад, але він також став основною стравою в Росії. Цей дуже традиційний і класичний рецепт «Узбецького плову зі свининою» чудовий і не розчарує! Ви також можете замінити свининку яловичиною або куркою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Узбецький плов зі свининою" (на 100 грам)

  • Білки8.6 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи13.4 гр.
  • Калорії163 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку добре промийте під проточною водою свинину. Потім просушіть м'ясо, викладіть на обробну дошку і наріжте невеликими кубиками. Приправте кубики свинини сіллю і чорним меленим перцем (на свій розсуд).

Крок - 1
02

Розігрійте велику сковороду з антипригарним покриттям або жаровню на сильному вогні і додайте трохи оливкового або рослинного масла. Як тільки масло в сковороді нагріється, покладіть в нього раніше підготовлену свинину. Обсмажуйте м'ясо, постійно мішаючи, поки воно не набуде темно-коричневий колір. Перекладіть обсмажену свинину в окрему миску і відставте в сторону, до подальшого використання.

Крок - 2
03

Засипте в ту ж сковороду попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю, звільнену від шкірки і подрібнену моркву і дрібно нашаткований часник. Обсмажте овочі, постійно мішаючи, до золотистого кольору.

Крок - 3
04

Поверніть раніше обсмажену свинину в сковорідку і додайте в ємність заздалегідь підготовлений бульйон, приправте вміст сіллю, спеціями на свій смак і добре перемішайте. Накрийте ємність з вмістом кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і томіть приблизно 1 годину, поки м'ясо не стане м'яким.

Крок - 4
05

Як тільки м'ясо приготується протягом 1 години або до повної готовності, додайте в сковорідку боби (гарбанзо) або нут. Засипте в сковорідку сирий рис над м'ясом. Не перемішуйте рис і м'ясо разом, просто посипте його рівномірним шаром на м'ясо і розташуйте його так, щоб він був занурений в бульйон. Приправте вміст сковорідки свіжомеленим чорним перцем, накрийте кришкою і продовжуйте готувати на середньому вогні. Не розмішуйте рис під час приготування (уникайте перемішування, щоб отримати легкий і повітряний рис).

Крок - 5
06

Змішайте рис і м'ясо, як тільки він приготується і подавайте узбецький плов зі свининою до обіднього столу.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -
Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Оладки на кефірі з фруктами - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на кефірі з фруктами 35 6 2 з 5 - детальніше -
Торт Сметанник - покроковий рецепт, фото 1 Торт Сметанник 60 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат столичний на Новий рік - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний на Новий рік 40 4 3 з 5 - детальніше -
Песто в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Песто в домашніх умовах 35 2 2 з 5 - детальніше -
Домашня шаурма в лаваші - покроковий рецепт, фото 1 Домашня шаурма в лаваші 55 2 3 з 5 - детальніше -
Картопляне рагу - покроковий рецепт, фото 1 Картопляне рагу 55 3 3 з 5 - детальніше -