Сьогодні ми покажемо вам, як приготувати курку по-італійськи в вершково-томатному соусі з сиром. Це один з кращих італійських рецептів курки на світі, тому що він дуже простий, готується всього за 20 хвилин і дуже смачний. Крім того, він дуже популярний серед усіх гурманів, що відмінно, якщо ви готуєте для натовпу, тому що ви не помилитеся з вибором страви.
Почніть з легкого італійського маринаду для курки. Найпростіший італійський маринад для курки складається з італійської приправи, солі і перцю і невеликої кількості хорошої оливкової олії першого холодного віджиму. Вам просто потрібно приправити курку (грудку) італійської приправою, потім добре натерти її оливковою олією і поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин. По можливості краще залишити її на ніч, так як вона стане дуже ніжною, ароматною і соковитою. Ви також можете замінити курячу грудку стегнами або стейками.
Нагрійте велику сковороду на середньому або сильному вогні і додайте трохи оливкового або рослинного масла, укладіть в нього замариновану курку. Готуйте м'ясо приблизно по 5 хвилин з кожного боку або поки воно не підрум'яниться і не перестане бути рожевим всередині. Потім відкладіть на тарілку.
В ту ж попередньо розігріту сковороду додайте масло, що залишилося і топлене масло. Додайте подрібнену цибулю і часник і обсмажте, поки вона не стане м'якою, приблизно 2-3 хвилини.
Влийте в сковорідку томатний соус (ви можете використовувати в рецепті консервований або домашній томатний соус, марінара або навіть нарізані кубиками помідори) і жирні вершки, потім додайте оливки (ви можете замінити сир, і оливки своїми улюбленими інгредієнтами) і мелений сир пекоріно (можна використовувати пармезан). Спробуйте і при необхідності відрегулюйте приправу (пам'ятайте, що пекорино досить солоний), потім тушкуйте кілька хвилин, щоб соус загус.
Поверніть курку в сковороду і залийте її соусом. Зверху посипте тертим сиром і дайте вмісту покипіти ще кілька хвилин, поки вона не стане гарячою і не почне міхуритися.
Посипте готову курку в томатному соусі з сиром свіжою подрібненою зеленню, і насолоджуйтеся. Ця італійська курка в вершково-томатному соусі ідеально поєднується зі свіжим нарізаним салатом або смаженою картоплею.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти