Приготування тушонки з курки може налякати, але це не обов'язково. Курячі консерви в домашніх умовах насправді простіше, ніж ви думаєте. Дізнайтеся, як легко приготувати курячу тушонку в духовці.
Для початку підготуйте головний інгредієнт - курку. Отже, ретельно помийте тушку курки під холодною водою і просушіть кухонним рушником або паперовим.
Потім викладіть курку на обробну дошку і наріжте невеликими шматками. Але попередньо відокремте від тушки куряче філе (воно повинно викладатися окремим шаром в банках). Складіть нарізані шматки курки (шкурку теж залишайте, а великі кістки відправте в окрему каструлю для приготування бульйону) в миску, а в окрему ємність покладіть нарізане невеликими скибочками філе.
Тепер помістіть невеликий кухлик з водою на плиту і доведіть до кипіння. Поверх кухлика, шийкою вниз розмістіть заздалегідь вимиту банку і таким чином простерилізуйте близько 2-3 хвилин. Простерилізуйте всі банки, які будете використовувати. Потім на дно кожної банки покладіть лавровий лист, засипте перець чорний горошком і запашний перець. Далі укладіть раніше нарізане куряче філе, заздалегідь очищену і нарізану тонкими кільцями цибулю і засипте сіль.
Потім покладіть поверх філе в банку підготовлені шматки курки (щільно утрамбовуючи в ємність) не докладаючі близько 1 сантиметра до горлечка. Далі укладіть в банку поверх м'яса попередньо перекручене через м'ясорубку (може навіть кілька разів) свиняче сало і знову засипте все сіллю.
Тепер кожну банку з вмістом накрийте шматком фольги, щільно обернувши навколо горлечка. За допомогою зубочистки створіть в кожній банці на фользі дрібні отвори, для виходу пара. Додайте банки з м'ясом на великий лист (або декілька), з невеликою відстанню одна від одної і відправте в духовку. Увімкніть температуру 200 градусів, а коли побачите, що м'ясо випустило рідину і кипить, зменшіть до 180 і томіть тушонку 2.5 години.
Тим часом помістіть раніше залишені кістки в каструлі (залиті водою) на плиту і варіть близько 1.5 години. Після закінчення 2.5 годин, вимкніть плиту і дайте банкам з готовою тушонкою з курки постояти, щоб трохи охолонути. Потім витягніть банки з духовки, залийте кожну знову закіп яченним курячим бульйоном і щільно загорніть заздалегідь простерилізованими кришками.
Випадкові рецепти