Укр
Рус
Консерви Консервування Кубинська кухня

Тушонка з курки в духовці

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

25866 - переглядів
175 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Тушонка з курки в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Приготування тушонки з курки може налякати, але це не обов'язково. Курячі консерви в домашніх умовах насправді простіше, ніж ви думаєте. Дізнайтеся, як легко приготувати курячу тушонку в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тушонка з курки в духовці" (на 100 грам)

  • Білки12 гр.
  • Жири13.9 гр.
  • Вуглеводи0.5 гр.
  • Калорії175 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте головний інгредієнт - курку. Отже, ретельно помийте тушку курки під холодною водою і просушіть кухонним рушником або паперовим.

Крок - 1
02

Потім викладіть курку на обробну дошку і наріжте невеликими шматками. Але попередньо відокремте від тушки куряче філе (воно повинно викладатися окремим шаром в банках). Складіть нарізані шматки курки (шкурку теж залишайте, а великі кістки відправте в окрему каструлю для приготування бульйону) в миску, а в окрему ємність покладіть нарізане невеликими скибочками філе.

Крок - 2
03

Тепер помістіть невеликий кухлик з водою на плиту і доведіть до кипіння. Поверх кухлика, шийкою вниз розмістіть заздалегідь вимиту банку і таким чином простерилізуйте близько 2-3 хвилин. Простерилізуйте всі банки, які будете використовувати. Потім на дно кожної банки покладіть лавровий лист, засипте перець чорний горошком і запашний перець. Далі укладіть раніше нарізане куряче філе, заздалегідь очищену і нарізану тонкими кільцями цибулю і засипте сіль.

Крок - 3
04

Потім покладіть поверх філе в банку підготовлені шматки курки (щільно утрамбовуючи в ємність) не докладаючі близько 1 сантиметра до горлечка. Далі укладіть в банку поверх м'яса попередньо перекручене через м'ясорубку (може навіть кілька разів) свиняче сало і знову засипте все сіллю.

Крок - 4
05

Тепер кожну банку з вмістом накрийте шматком фольги, щільно обернувши навколо горлечка. За допомогою зубочистки створіть в кожній банці на фользі дрібні отвори, для виходу пара. Додайте банки з м'ясом на великий лист (або декілька), з невеликою відстанню одна від одної і відправте в духовку. Увімкніть температуру 200 градусів, а коли побачите, що м'ясо випустило рідину і кипить, зменшіть до 180 і томіть  тушонку 2.5 години.

Крок - 5
06

Тим часом помістіть раніше залишені кістки в каструлі (залиті водою) на плиту і варіть близько 1.5 години. Після закінчення 2.5 годин, вимкніть плиту і дайте банкам з готовою тушонкою з курки постояти, щоб трохи охолонути. Потім витягніть банки з духовки, залийте кожну знову закіп яченним курячим бульйоном і щільно загорніть заздалегідь простерилізованими кришками.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Самса в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Самса в домашніх умовах 50 3 3 з 5 - детальніше -
Оладки на воді - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на воді 45 3 3 з 5 - детальніше -