Цей рецепт для шанувальників тушкованої капусти. Дуже вишуканий смак через поєднання капусти з овочами, дуже ароматна і ситна страва. Відмінне доповнення до рибних страв або м'ясних.
Ретельно помийте під проточною водою і просушіть паперовим рушником молодий кабачок. Потім викладіть овоч на обробну дошку і за допомогою острого ножа (можна не очищаючи шкірку) наріжте його невеликими кубиками.
Далі очистіть від шкірки і на самій великій тертці натріть моркву. Помістіть невеликий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і добре прогрійте. Покладіть в сковорідку подрібнений кабачок і натерту моркву.
Ретельно все перемішайте і просмажте кілька хвилин. Тим часом добре промийте водою капусту, усуньте верхні листи з овоча, а потім за допомогою спеціальної овочерізки або гострим ножем наріжте її тонкою соломкою. Надішліть подрібнену капусту в сотейник до інших овочів.
Тепер промийте холодною водою і на кухонній дошці наріжте досить великими скибочками помідор. Надішліть нарізаний помідор так само в сотейник. Тепер ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів, накрийте ємність кришкою і залиште томитися вміст приблизно 12 хвилин.
Після закінчення цього часу відкрийте кришку сотейника рясно посоліть його вміст, приперчіть чорним меленим перцем (можете приправити улюбленими приправами до овочів), додайте лавровий лист, залийте томатним соусом або кетчупом і ретельно все перемішайте. Знову накрийте ємність кришкою і залиште страву томитися ще приблизно на 15 хвилин.
Готову тушковану капусту можна подавати до столу, як в холодному, так і в гарячому вигляді в супроводі свіжого пюре або іншого гарніру. Або ж подавайте як самостійну страву зі свіжим темним хлібом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти