Укр
Рус
Консерви Консервування Українська кухня

Тушонка з реберець


- переглядів
240 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Тушонка з реберець - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Тушонка з реберець - популярна заготовка, на основі якої можна приготувати безліч страв - від супу до каш і макаронів. У цьому рецепті реберця спочатку смажаться на плиті в сковороді, а потім тушкуються в духовій шафі. Таке поетапне приготування робить тушонку смачніше і ароматніше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тушонка з реберець" (на 100 грам)

  • Білки11.3 гр.
  • Жири21.9 гр.
  • Вуглеводи0.6 гр.
  • Калорії247 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Реберця вимийте, просушіть і складіть в миску. Додайте сіль, мелену паприку, сушений часник, майоран і чорний перець. Перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно розподілилися між реберцями.

Крок - 1
02

Розтопіть на сковороді смалець. Окремо розігрійте бульйон. Коли смалець повністю розійдеться, відправте на сковороду замариновані в спеціях реберця і підсмажте до золотистого і появи приємного аромату (близько 2 хвилин). Зарум'янені реберця перекладіть в миску.

Крок - 2
03

Вимийте і просушіть банки для тушонки. На дно кожної покладіть лавровий лист, а зверху сторч розташуйте підсмажені реберця.

Крок - 3
04

Рівномірно розподіліть між банками підігрітий бульйон. Він повинен заповнити їх приблизно наполовину. Накрийте банки кришками, поставте на покритий сіллю деко і відправте в холодну духовку. Виставте температуру 150 градусів і томіть реберця в духовці близько 4 годин.

Крок - 4
05

Через зазначений час вийміть банки з духової шафи, остудіть вміст - і можете пробувати на смак. Тушонка з реберець виходить надзвичайно ніжною, соковитою і ароматною. Якщо хочете її законсервувати, відразу після томління в духовці закатайте банки кришками, переверніть догори дном, накрийте тканиною і дайте в такому вигляді охолонути. Потім відправте консервовану тушонку з реберець на зберігання в комору або холодильник. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тарталетки з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з сиром 30 4 2 з 5 - детальніше -
Фрикадельки з курки - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки з курки 75 4 3 з 5 - детальніше -
Зрази з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з грибами 40 3 3 з 5 - детальніше -