Тушонка з реберець - популярна заготовка, на основі якої можна приготувати безліч страв - від супу до каш і макаронів. У цьому рецепті реберця спочатку смажаться на плиті в сковороді, а потім тушкуються в духовій шафі. Таке поетапне приготування робить тушонку смачніше і ароматніше.
Реберця вимийте, просушіть і складіть в миску. Додайте сіль, мелену паприку, сушений часник, майоран і чорний перець. Перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно розподілилися між реберцями.
Розтопіть на сковороді смалець. Окремо розігрійте бульйон. Коли смалець повністю розійдеться, відправте на сковороду замариновані в спеціях реберця і підсмажте до золотистого і появи приємного аромату (близько 2 хвилин). Зарум'янені реберця перекладіть в миску.
Вимийте і просушіть банки для тушонки. На дно кожної покладіть лавровий лист, а зверху сторч розташуйте підсмажені реберця.
Рівномірно розподіліть між банками підігрітий бульйон. Він повинен заповнити їх приблизно наполовину. Накрийте банки кришками, поставте на покритий сіллю деко і відправте в холодну духовку. Виставте температуру 150 градусів і томіть реберця в духовці близько 4 годин.
Через зазначений час вийміть банки з духової шафи, остудіть вміст - і можете пробувати на смак. Тушонка з реберець виходить надзвичайно ніжною, соковитою і ароматною. Якщо хочете її законсервувати, відразу після томління в духовці закатайте банки кришками, переверніть догори дном, накрийте тканиною і дайте в такому вигляді охолонути. Потім відправте консервовану тушонку з реберець на зберігання в комору або холодильник. Смачного!
Випадкові рецепти