Укр
Рус
Нирки Другі страви Російська кухня

Тушковані свинячі нирки

( 5.0000 5 513 13 оцінок)

11244 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Тушковані свинячі нирки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Тушковані свинячі нирки, як і всі інші високоякісні органи тварин, надзвичайно багаті мікроелементами і вітамінами. Вживання в їжу високоякісної свинячої нирки раз в тиждень - відмінний спосіб забезпечити організм необхідними поживними речовинами, потрібними для оптимального здоров'я.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тушковані свинячі нирки" (на 100 грам)

  • Білки9.4 гр.
  • Жири6.7 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії117 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Свинячі нирки, як субпродукт, мають різкий, не дуже добрий запах. Перед приготуванням їх необхідно замочити (в воді з оцтом, додайте його всього кілька чайних ложок або в молоці хвилин на 60). Зробіть поздовжні або поперечні надрізи на кожній нирці і помістіть в ємність з рідиною. Після вимочування сполосніть нирки ще раз під проточною водою.

Крок - 1
02

Зріжте на кожній з нирок пліви, потім розріжте навпіл і всередині виріжте гострим ножем сечоводи, це щільні білі тканини, які ви обов'язково помітите. Зробити таку процедуру потрібно обов'язково. Після видалення щільних тканин, наріжте половинки нирок соломкою, невеликими кубиками або іншим зручним для вас способом (більш дрібна нарізка, дасть можливість приготувати нирки швидше).

Крок - 2
03

Очистіть ріпчасту цибулю. Наріжте його середнім кубиком. Поставте на плиту сковорідку або каструлю з товстим дном. Додайте в нього оливкову олію і розігрійте на середньому вогні. В масло висипаючи нарізану цибулю і готуйте, поки цибуля не стане рум'яним.

Крок - 3
04

Коли цибуля зарум'яниться, видавіть, до нього, через прес зубки часнику (відповідно очищені від лушпиння), додайте куркуму, каррі, білий мелений перець. Перемішайте, продовжуйте готувати на повільному вогні.

Крок - 4
05

Сполосніть солодкий болгарський перець, його колір в страві не має значення. Зріжте плодоніжки, наріжте соковиту м'якоть не надто широкою соломкою, а потім на кубики. Надішліть нарізаний перець до цибулі і іншим приправ. Готуйте, помішуючи ще 5 хвилин.

Крок - 5
06

Через 5 хвилин викладіть в каструлю нарізані нирки, періодично перемішуючи, готуйте їх разом з овочами ще 5 хвилин на середньому вогні, поки нирки не дадуть власний сік.

Крок - 6
07

Приправте свинячі нирки сіллю на свій смак, перемішайте. Прикрийте каструлю кришкою, залишивши отвір, щоб виходив пар, тушкуйте їх протягом 15 хвилин на середньому вогні. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти