Тушковані свинячі нирки, як і всі інші високоякісні органи тварин, надзвичайно багаті мікроелементами і вітамінами. Вживання в їжу високоякісної свинячої нирки раз в тиждень - відмінний спосіб забезпечити організм необхідними поживними речовинами, потрібними для оптимального здоров'я.
Свинячі нирки, як субпродукт, мають різкий, не дуже добрий запах. Перед приготуванням їх необхідно замочити (в воді з оцтом, додайте його всього кілька чайних ложок або в молоці хвилин на 60). Зробіть поздовжні або поперечні надрізи на кожній нирці і помістіть в ємність з рідиною. Після вимочування сполосніть нирки ще раз під проточною водою.
Зріжте на кожній з нирок пліви, потім розріжте навпіл і всередині виріжте гострим ножем сечоводи, це щільні білі тканини, які ви обов'язково помітите. Зробити таку процедуру потрібно обов'язково. Після видалення щільних тканин, наріжте половинки нирок соломкою, невеликими кубиками або іншим зручним для вас способом (більш дрібна нарізка, дасть можливість приготувати нирки швидше).
Очистіть ріпчасту цибулю. Наріжте його середнім кубиком. Поставте на плиту сковорідку або каструлю з товстим дном. Додайте в нього оливкову олію і розігрійте на середньому вогні. В масло висипаючи нарізану цибулю і готуйте, поки цибуля не стане рум'яним.
Коли цибуля зарум'яниться, видавіть, до нього, через прес зубки часнику (відповідно очищені від лушпиння), додайте куркуму, каррі, білий мелений перець. Перемішайте, продовжуйте готувати на повільному вогні.
Сполосніть солодкий болгарський перець, його колір в страві не має значення. Зріжте плодоніжки, наріжте соковиту м'якоть не надто широкою соломкою, а потім на кубики. Надішліть нарізаний перець до цибулі і іншим приправ. Готуйте, помішуючи ще 5 хвилин.
Через 5 хвилин викладіть в каструлю нарізані нирки, періодично перемішуючи, готуйте їх разом з овочами ще 5 хвилин на середньому вогні, поки нирки не дадуть власний сік.
Приправте свинячі нирки сіллю на свій смак, перемішайте. Прикрийте каструлю кришкою, залишивши отвір, щоб виходив пар, тушкуйте їх протягом 15 хвилин на середньому вогні. Смачного.
Випадкові рецепти