Укр
Рус
Заморожені овочі Консервування Російська кухня

Тушковані заморожені овочі

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

718 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Тушковані заморожені овочі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Як бланшувати і зберегти (заморозити) свіжі овочі (морква, цвітна капуста і зелений горошок). Зберігайте ці продукти коли їх багато і вони дешеві на ринку. Подивіться наш рецепт «Як протушкувати і заморозити овочі» і зберегти моркву, цвітну капусту і зелений горошок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тушковані заморожені овочі" (на 100 грам)

  • Білки1.3 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи4.1 гр.
  • Калорії23 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно помийте зелений горох і відмовтеся від будь-якого, який зіпсувався. Вибирайте горох в розпал сезону. Так, як цей продукт на початку і кінці сезону не надто солодкий. Залиште зелений горошок трохи просохнути.

Крок - 1
02

Далі ретельно помийте проточною водою і наріжте невеликими частинами спаржу. Очистіть від шкірки і наріжте тонкими кільцями моркву і розділіть на невеликі стебла кольорову капусту.

Крок - 2
03

У велику каструлю залийте воду, засипте сіль і цукор. Доведіть воду до кипіння. Засипте в киплячу воду зелений горошок і знову доведіть до кипіння. Якщо ви заморожувати будете велику порцію гороху, краще варіть його по частинах, а не разом. Це забезпечить його рівномірне приготування. Не кип'ятіть занадто довго, інакше горох втратить колір і висохне. Бланшируйте горох приблизно 2 хвилини.

Крок - 3
04

Коли горох почне підніматися, злийте воду і тримайте його в мисці з охолодженою водою або водою з кубиками льоду.

Крок - 4
05

Далі засипте в киплячу воду кольорову капусту і таким же чином зробіть це з усіма овочами. Доведіть до кипіння, протушкуйте, витягніть і протримайте тушковані овочі в крижаній воді, щоб зупинити процес приготування.

Крок - 5
06

Злийте воду і викладіть всі тушковані овочі на кухонний рушник, залиште приблизно на 15 хвилин.

Крок - 6
07

Після охолодження всіх овочів упакуйте їх невеликими партіями в морозильні пакети для використання при необхідності. Для використання тушкованих заморожених овочів вийміть їх необхідну кількість з морозилки, промийте під струменем води і застосовуйте в міру необхідності. Або зачекайте, поки овочі не досягнуть кімнатної температури. Оскільки ці заморожені овочі вже приготовлені, додавайте їх в кінці вашого рецепта.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Щи із щавлю з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Щи із щавлю з яйцем 65 6 2 з 5 - детальніше -
Яйця фаршировані грибами - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані грибами 35 4 2 з 5 - детальніше -
Салат новорічний з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 Салат новорічний з чорносливом 40 4 2 з 5 - детальніше -