Укр
Рус
Картопля Другі страви Іспанська кухня

Тушковані овочі в мультиварці

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

941 - переглядів
75 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Тушковані овочі в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Мультиварка - універсальна річ, в якій можна приготувати багато смачної і корисної їжі. Пропонуємо приготувати тушковані овочі, які не просто тушкуються, а так би мовити, тужать за низької температури, зберігаючи свою корисність.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тушковані овочі в мультиварці" (на 100 грам)

  • Білки1.3 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи8.5 гр.
  • Калорії68 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Особливістю мультиварки є приготування страв швидко і зі збереженням максимальної кількості корисних речовин і вітамінів в них. Зніміть лушпиння з солодкої ріпчастої цибулі. Нарізайте її досить-таки великими шматочками. Відкладіть в сторону.

Крок - 1
02

Морквину очистіть за допомогою овочечистки, щоб зняти якомога тонше шкірку і зберегти в ній більше вітамінів. Моркуа також нарізайте на великі шматки, щоб після приготування в страві було видно яскраві помаранчеві плями.

Крок - 2
03

Баклажани сполосніть. Зріжте плодоніжки. Баклажани можна не очищати, досить буде замочити в підсоленій воді на 10-15 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Розріжте баклажан уздовж на 3-4 товстих слайса, все залежить від величини баклажана. Потім слайси наріжте кубиками і замочіть.

Крок - 3
04

Картоплю очистіть. Вимийте під струменем теплої води. Нарізайте картоплю також крупно, як і всі інші овочі, щоб під час приготування вона не перетворилася в пюре. Також перед приготуванням картоплю можна замочити водою, щоб позбутися зайвого крохмалю в ній.

Крок - 4
05

Наступним візьміть вимиті помідори. Виріжте місце плодоніжки. Розріжте на дві частини, а потім на великі часточки. Також ви можете використовувати томатну пасту або перебиті в блендері помідори. Але в цьому випадку, так як в страві не багато видів овочів, помідор краще нарізати.

Крок - 5
06

Сполосніть під проточною прохолодною водою гілочки петрушки. Відріжте товсті стебла, залишаючи тільки зелені пишні листочки. Просушіть зелень рушником, а потім дрібно наріжте гострим ножем.

Крок - 6
07

Овочі для тушкування підготовлені. Відкрийте мультиварку. Налийте в неї оливкову олію. Завантажте всі нарізані овочі і зелень. Приправте інгредієнти в мультиварці сіллю, чорним меленим перцем за смаком і додайте свої улюблені спеції.

Крок - 7
08

Перемішайте овочі. Налийте в чашу мультиварки воду. Закрийте кришку. Користуйтеся програмою "STEW" або "Тушкування" на 1 годину і готуйте овочі до закінчення програми. Тушковані овочі в мультиварці подавайте як окрему страву або як гарнір. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сирні пончики - покроковий рецепт, фото 1 Сирні пончики 20 2 2 з 5 - детальніше -
Банановий смузі з вівсянкою - покроковий рецепт, фото 1 Банановий смузі з вівсянкою 35 1 2 з 5 - детальніше -