Мультиварка - універсальна річ, в якій можна приготувати багато смачної і корисної їжі. Пропонуємо приготувати тушковані овочі, які не просто тушкуються, а так би мовити, тужать за низької температури, зберігаючи свою корисність.
Особливістю мультиварки є приготування страв швидко і зі збереженням максимальної кількості корисних речовин і вітамінів в них. Зніміть лушпиння з солодкої ріпчастої цибулі. Нарізайте її досить-таки великими шматочками. Відкладіть в сторону.
Морквину очистіть за допомогою овочечистки, щоб зняти якомога тонше шкірку і зберегти в ній більше вітамінів. Моркуа також нарізайте на великі шматки, щоб після приготування в страві було видно яскраві помаранчеві плями.
Баклажани сполосніть. Зріжте плодоніжки. Баклажани можна не очищати, досить буде замочити в підсоленій воді на 10-15 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Розріжте баклажан уздовж на 3-4 товстих слайса, все залежить від величини баклажана. Потім слайси наріжте кубиками і замочіть.
Картоплю очистіть. Вимийте під струменем теплої води. Нарізайте картоплю також крупно, як і всі інші овочі, щоб під час приготування вона не перетворилася в пюре. Також перед приготуванням картоплю можна замочити водою, щоб позбутися зайвого крохмалю в ній.
Наступним візьміть вимиті помідори. Виріжте місце плодоніжки. Розріжте на дві частини, а потім на великі часточки. Також ви можете використовувати томатну пасту або перебиті в блендері помідори. Але в цьому випадку, так як в страві не багато видів овочів, помідор краще нарізати.
Сполосніть під проточною прохолодною водою гілочки петрушки. Відріжте товсті стебла, залишаючи тільки зелені пишні листочки. Просушіть зелень рушником, а потім дрібно наріжте гострим ножем.
Овочі для тушкування підготовлені. Відкрийте мультиварку. Налийте в неї оливкову олію. Завантажте всі нарізані овочі і зелень. Приправте інгредієнти в мультиварці сіллю, чорним меленим перцем за смаком і додайте свої улюблені спеції.
Перемішайте овочі. Налийте в чашу мультиварки воду. Закрийте кришку. Користуйтеся програмою "STEW" або "Тушкування" на 1 годину і готуйте овочі до закінчення програми. Тушковані овочі в мультиварці подавайте як окрему страву або як гарнір. Смачного.
Випадкові рецепти