Укр
Рус
Плов Другі страви Турецька кухня

Турецький плов


- переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Турецький плов - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Турецький плов зазвичай готується у великих котлах чи казанах. Але не у всіх на кухні є такий посуд. Тому в цьому рецепті ми розповімо, як зробити турецький плов у звичайній товстостінній каструлі. При цьому страва вийде анітрохи не гірше за приготовлену за класичною технологією. Пропонуємо зварити плов, який у Туреччині традиційно роблять на весілля. Незважаючи на прості та доступні інгредієнти та нескладне готування, він виходить неймовірно смачним та ситним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Турецький плов" (на 100 грам)

  • Білки10.2 гр.
  • Жири1.2 гр.
  • Вуглеводи23.3 гр.
  • Калорії149 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Інгредієнти для турецького плову підготуйте заздалегідь. Нут замочіть на ніч у воді із содою, а вранці зваріть до м'якості. Телятину промийте проточною водою і відваріть у скороварці до готовності. Варене м'ясо остудіть та розберіть на волокна. Бульйон збережіть, тому що він ще знадобиться. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і відправте в каструлю.

Крок - 1
02

Поверх цибулі викладіть шар відвареної телятини та злегка утрамбуйте ложкою.

Крок - 2
03

Рис (бажано басмати) ретельно промийте під проточною водою, дайте стекти і покладіть на м'ясо. Цей шар теж утрамбуйте, а потім посоліть і поперчіть чорним та червоним меленим перцем.

Крок - 3
04

На рис викладіть варений нут та утрамбуйте. Влийте в каструлю бульйон, що залишився після варіння телятини, і чисту воду. Накрийте кастрюлю кришкою, увімкніть сильний вогонь і варіть страву10 хвилин. Потім зменшіть вогонь до слабкого та готуйте ще 25 хвилин.

Крок - 4
05

Через вказаний час вимкніть вогонь і дайте плову 15 хвилин, щоб настоятись і дійти до смаку. Після цього накрийте каструлю великою тарілкою і переверніть дном догори.

Крок - 5
06

Акуратно підніміть каструлю - і подавайте ароматний та чудово смачний турецький плов на стіл. Зовні він нагадує торт і у розрізі теж виглядає чудово.

Крок - 6
07

Щоб посилити смак, посипте турецький плов пластівцями перцю чилі. Ця страва стане вашим домашнім кулінарним фаворитом. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат Козел в городі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Козел в городі 30 6 2 з 5 - детальніше -
Картопляні крокети з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні крокети з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Манти по-узбецьки - покроковий рецепт, фото 1 Манти по-узбецьки 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сироп полуничний - покроковий рецепт, фото 1 Сироп полуничний 35 4 3 з 5 - детальніше -
Салат столичний з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний з яловичиною 50 4 3 з 5 - детальніше -
Паста з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з овочами 35 2 3 з 5 - детальніше -