Приготуйте смачну і незвичайну альтернативу нашим голубцям. Ароматні виноградні листи і соковита м'ясна начинка ідеально поєднуються з соусом з кислого молока.
Виноградне листя викладіть у велику ємність і залийте окропом. Можна використовувати як свіжі, так і мариновані листочки.
Фарш викладіть в глибоку миску. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і розділіть на кілька частин. Подрібніть прянощі за допомогою блендера і викладіть в ємність з перемолотим м'ясом.
Свіжий кріп, петрушку і м'яту вимийте під проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Розріжте на кілька частин і подрібніть блендером. Висипте зелень до решти інгредієнтів. Додайте коріандр, базилік, червоний перець, чорний мелений перець і сіль.
Рис ретельно промийте під проточною водою кілька разів і всипте в загальну миску. Перемішайте до однорідного стану і вимісіть фарш руками. Якщо суміш виходить сухою, додайте трохи чистої води.
Виноградне листя дістаньте з води. Гострим ножем зріжте ніжку і викладіть на робочу поверхню гладкою стороною вниз.
У центрі листа розташуйте невелику кількість фаршу. Загорніть нижню частину листа всередину, загніть бічні частини і скрутіть лист з фаршем в трубочку. Повинні вийти тонкі і довгасті трубочки.
Для приготування долми приготуйте каструлю з товстим дном. Першим шаром викладіть виноградне листя. Виноградні рулетики з м'ясом викладайте щільно один до одного шар за шаром. Полийте оливковою олією і накрийте блюдом. Влийте в каструлю воду, накрийте кришкою і поставте на плиту на середній вогонь. Тушкуйте протягом 60 хвилин.
Приготуйте соус. У миску налийте кисле молоко, видавіть через прес часник і посоліть. Переміксуйте і додайте чорний мелений перець. Готову долму викладіть на порційне блюдо. Прикрасьте шматочками лимона і подавайте на стіл з соусом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти