Приготуйте смачну і дуже корисну страву і побалуйте сім'ю справжнім делікатесом. Соковитий і апетитний тунець і картопля з ароматною і хрусткою скоринкою сподобаються всім без винятку дегустаторам.
У невеликій щільно закриваючийся пакет налийте оливкову олію, свіжовичавлений сік половини лимона, сіль, чорний мелений перець, орегано, чебрець, базилік і часниковий порошок.
Філе тунця без кісточок і шкірки наріжте невеликими шматочками і покладіть в пакет зі спеціями і прянощами. Щільно закрийте пакет, ретельно перемішайте і покладіть в холодильник на 15 хвилин.
Поки маринується риба, займіться приготуванням картоплі. Якщо використовуєте молоді бульби, можна готувати в шкірці. Старі овочі краще почистити.
Картоплю ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Маленькі бульби розділіть навпіл. Якщо овочі крупніше, розріжте на 4 частини.
Викладіть овочі в глибоку миску, влийте оливкову олію і переміксуйте. Посоліть, поперчіть, додайте орегано, кмин, базилік і часниковий порошок. Ретельно перемішайте до рівномірного розподілу інгредієнтів.
Велике глибоке деко змастіть оливковою олією і на одній його половині викладіть картоплю. Поставте страву в розігріту до 220 ° С духовку і запікайте протягом 15 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу дістаньте деко, і на вільну половину викладіть рибне філе. На кожен шматочок покладіть тонкий кружечок лимона.
Картоплю посипте тертим пармезаном і запікайте ще 6 хвилин. Готову страву викладіть на порційне блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти