Укр
Рус
Цвітна капуста консервована Консервування Українська кухня

Цвітна капуста консервована

( 4.9524 4 521 21 оцінка)

3697 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Цвітна капуста консервована - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Хотілося б поговорити про прекрасний, прям аристократичний овоч, який не тільки має чудові смакові якості, але ще і виглядає красиво в своєму білосніжному вигляді. Звичайно ж, як ви вже, напевно, здогадалися - це кольорова капуста. Вона однаково смачна як у перших, так і других стравах або закусках, до того ж її можна заготовити і на зиму. Як і всі овочі, вона може піддаватися заморожуванню або соління, але найкращий варіант - кольорова капуста консервована, хоча, якщо чесно, то роблять це господині набагато рідше, ніж з традиційними овочами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Цвітна капуста консервована" (на 100 грам)

  • Білки1.3 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи8.1 гр.
  • Калорії40 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо ви любите займатися домашніми заготовками, то настійно рекомендую поповнити арсенал своїх рецептів і приготувати заготовку з цвітної капусти. До речі, її потім ви зможете використовувати для найрізноманітніших цілей. Але, як і в будь-якому процесі консервування, головний успіх консервування - це правильний вибір продуктів. У нашому випадку теж не може бути винятків, тому давайте визначимося з тим, як вибрати якісну кольорову капусту для заготовок. Думаю, вам відомо, що суцвіття капусти можуть бути різного кольору: не тільки білою, а й зеленою, і фіолетовою, і якщо взяти для консервування різнокольорову капусту, то в банці може вийти консервація з відливом веселки. Але найголовніше полягає в тому, що качан цвітної капусти повинен бути чистим, без плям, до того ж, щільним і не деформованим, з соковитими суцвіттями.

Крок - 1
02

Для консервування потрібно приготувати маринад, яким будемо заливати овочі. Для цього в каструлю або сотейник наливаємо яблучний і білий оцет, а також воду.

Крок - 2
03

Потім додаємо сіль і соус адобо. Далі кидаємо перець духмяний горошок, засипаємо цукор і насіння коріандру. Ще додаємо гірчичні зерна, мелений перець і копчену паприку.

Крок - 3
04

Все добре перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо вміст каструлі до кипіння і помішуємо, поки цукор і сіль не розчиняться.

Крок - 4
05

Поки маринована рідина кипить, очищаємо і готуємо кольорову капусту. Видаляємо листя і серцевину і розбираємо або нарізаємо головки на шматочки меншого розміру.

Крок - 5
06

Розміщуємо в сито і ретельно промиваємо. Потім складаємо підготовлену цвітну капусту в стерилізовані банки.

Крок - 6
07

Заливаємо кольорову капусту киплячою рідиною і даємо охолонути до кімнатної температури. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Цвітна капуста консервована маринується не менше 2-3 днів і можна насолоджуватися.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Віденський штрудель - покроковий рецепт, фото 1 Віденський штрудель 50 3 3 з 5 - детальніше -
Підлива з курки для пюре - покроковий рецепт, фото 1 Підлива з курки для пюре 65 3 3 з 5 - детальніше -
Канапе з виноградом і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з виноградом і сиром 25 2 2 з 5 - детальніше -
Молочна локшина - покроковий рецепт, фото 1 Молочна локшина 35 3 2 з 5 - детальніше -