Вишукане, красиве шоколадне частування, яке обов'язково змусить здивуватися навіть самого бездоганного гурмана - цукерки Ферреро. Ці шоколадно-горіхові солодощі - справжній подарунок для ласунів, хороший вибір в якості сюрпризу або презенту і просто неймовірно смачні ласощі. Ферреро користуються великою популярністю і займає найвищі щаблі у світових рейтингах. Звичайно, такі цукерки можна придбати в будь-якому супермаркеті, але приготувати їх своїми руками в домашніх умовах теж цілком допустимо, тим більше, що такий вчинок оцінять подвійно не тільки ваші рідні, а й друзі або гості.
Якщо ви думаєте, що такі вишукані цукерки дуже складно приготувати - марно, тому що насправді це завдання з розряду: немає нічого складного. Вам потрібно просто виконати кілька кроків, і ці шоколадно-горіхові кульки вже готові дарувати задоволення. Почнемо з приготування шоколадної маси (ганаша), яка послужить наповненням для самих цукерок. У глибоку ємність відправляємо шоколад, заливаємо вершками і ставимо на водяну баню. Спочатку шоколад буде трохи братися грудочками, але потім почне розходитися.
Постійно помішувати масу вінчиком або лопаткою, щоб вона не підгорала. Коли шоколад і вершки перетворяться в рідку однорідну суміш, знімаємо сотейник з вогню і даємо вмісту охолонути до 40 градусів.
Потім вводимо вершкове масло, яке повинно бути м'яким. Не можна використовувати масло відразу з холодильника, в цьому випадку ганаш просто розсиплеться.
Отже, добре перемішуємо всі інгредієнти, можна навіть скористатися міксером. Отриману масу ставимо в холодильник приблизно на пів годинки, щоб ганаш став густішим.
Тепер приготуємо шоколадну масу для формування цукерок. Для цього просто помістимо молочний і темний шоколад в глибоку ємність, попередньо поламавши їх на шматочки.
Тепер шоколад нам потрібно розтопити, для цього можна скористатися мікрохвильовкою, а ми все ж наполягаємо на варіанті з водяною банею. Отже, після того, як шоколадна суміш повністю розтане, знімаємо сотейник з вогню і переходимо до наступного етапу.
За допомогою пензлика кожну з вафельних капсул змащуємо всередині розтопленим шоколадом. Такі капсули можна придбати в будь-якому супермаркеті, вони знаходяться в асортименті на будь-який смак і розмір. В даному рецепті це невеликі полусферкі.
Шоколадний ганаш, який за цей час вже загус, помістимо в кондитерський мішок і з нього наповнюємо наші половинки.
Потім викладаємо в одну половинку фундук, а другою накриваємо. Таким чином у нас виходить вафельна кулька, всередині якої фундук в шоколаді. Щоб обидві половинки добре трималися разом, можна промазати місце їх з'єднання шоколадом.
Після цього відставим цукерки в сторону нехай шоколад застигне. Самі тим часом подрібнимо волоські горіхи і кешью за допомогою ступки або ж скористаємося блендером. Половину горіхової крихти відправляємо в залишену шоколадну масу. Якщо шоколад застиг, відправляємо його знову на водяну баню, оскільки він нам потрібен в рідкому вигляді.
Отже, перемішавши шоколад з горіхами, починаємо по одному опускати в цю суміш наші кульки. Гарненько обмочуємо їх в шоколаді, щоб кулька повністю була покрита.
Викладаємо його на пергаментний папір і зверху посипаємо подрібненими горіхами. Після цього відправляємо цукерки в холодильник на кілька хвилин, щоб шоколад схопився.
Готові цукерки Ферреро можна подавати до столу. Щоб вони виглядали презентабельно, пропонуємо кожну цукерку загорнути у фольгу золотого кольору і покладіть цукерку в паперовий кошик. Тепер це не тільки на смак, але і на вигляд - справжній витвір кондитерського мистецтва.
Випадкові рецепти