Укр
Рус
thermomix thermomix
Цибульний суп Перші страви Французька кухня

Класичний цибулевий суп

( 4.6667 4 53 3 оцінки)
75 хвилинпорцій - 7складність - 4 з 5
Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Для любителів неоригінальної  їжі я приготував рецепт.  Суп із цибулі популярний з давніх часів.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сир твердий 200 г.
  • Багет за смаком
  • Чебрець 3 шт.
  • Бульйон 8 скл.
  • Борошно пшеничне 2 ст.л
  • Цукор 1/2 ч.л
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Вершкове масло 30 г.
  • Цибуля 5 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Є цибуля трохи різна на смак: солодкувата і гіркувата, для приготування цибулевого супу ідеально підійде солодкувата цибуля. При покупці вибирайте великі цибулини без вм'ятин і пошкоджень, вона повинна бути твердою. Очистіть цибулю від лушпиння, сполосніть і наріжте тонкими півкільцями.

    Крок - 1
  2. 02

    Візьміть толстодонну каструлю з антипригарним покриттям, щоб в процесі готування не пригорала цибуля. Якщо у вас немає такої ємності, можна використовувати антипригарну велику сковорідку. Поставте на плиту. Налийте в неї оливкову олію і покладіть шматок вершкового. Увімкніть середній вогонь і підігрійте масло, почекайте, поки вершкове повністю розтопиться.

    Крок - 2
  3. 03

    У розтоплене масло закиньте нарізану півкільцями ріпчасту цибулю. Перемішайте цибулю з маслом, щоб вона повністю їм покрилася. Прикрийте каструлю кришкою і пасеруйте цибулю протягом 15-20 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Через 15 хвилин зніміть кришку. Приправте свіжомеленим чорним перцем, засипте сіль за смаком і цукор. Готуйте цибулю ще близько 30 хвилин, часто перемішуючи. Овоч має стати темно-золотистого кольору.

    Крок - 4
  5. 05

    Як тільки цибуля придбала необхідний відтінок, досипте в неї просіяне заздалегідь пшеничне борошно. Ретельно перемішайте з цибулею і готуйте ще кілька хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Поки обсмажується цибуля, підготуйте бульйон, його потрібно нагріти. Бульйон можна використовувати як овочевий, так і курячий або яловичий. Хоча при готуванні цибуля дає дуже сильний запах, на крайній випадок ви можете залити її окропом.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер додайте до цибулі раніше підготовлений бульйон (воду). Перемішайте і почекайте, поки рідина не випарується. Коли в ємності залишиться лише м'яка, практично розварена цибуля, вилийте до неї решту бульйону.

    Крок - 7
  8. 08

    Покладіть ароматні гілочки чебрецю. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте приблизно 30 хвилин. Суп повинен випаруватися і стати середньої густини. Спробуйте суп на смак, за потребою досипте солі або перцю.

    Крок - 8
  9. 09

    Готовий суп розлийте по супових тарілках. Покладіть поверх скибочки багета, підсмажені до рум'яної скоринки на сухій сковороді або в тостері.

    Крок - 9
  10. 10

    Зверху на багет посипте натертий твердий сир, він може бути будь-яким, але смачніше буде з грюйер або емменталь. Помістіть тарілки в прогріту духовку до 190 градусів. Запікайте, поки сир не розплавиться. Подавайте в гарячому вигляді, з духовки прямо до столу. Смачного.

    Крок - 10

Оцінити рецепт