Укр
Рус
Цибульний суп Перші страви Французька кухня

Класичний цибулевий суп

( 4.9048 4 521 21 оцінка)

3367 - переглядів
75 хвилин порцій - 7 складність - 4 з 5
Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Для любителів неоригінальної  їжі я приготував рецепт.  Суп із цибулі популярний з давніх часів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний цибулевий суп" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири4.2 гр.
  • Вуглеводи3.2 гр.
  • Калорії74 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Є цибуля трохи різна на смак: солодкувата і гіркувата, для приготування цибулевого супу ідеально підійде солодкувата цибуля. При покупці вибирайте великі цибулини без вм'ятин і пошкоджень, вона повинна бути твердою. Очистіть цибулю від лушпиння, сполосніть і наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 1
02

Візьміть толстодонну каструлю з антипригарним покриттям, щоб в процесі готування не пригорала цибуля. Якщо у вас немає такої ємності, можна використовувати антипригарну велику сковорідку. Поставте на плиту. Налийте в неї оливкову олію і покладіть шматок вершкового. Увімкніть середній вогонь і підігрійте масло, почекайте, поки вершкове повністю розтопиться.

Крок - 2
03

У розтоплене масло закиньте нарізану півкільцями ріпчасту цибулю. Перемішайте цибулю з маслом, щоб вона повністю їм покрилася. Прикрийте каструлю кришкою і пасеруйте цибулю протягом 15-20 хвилин.

Крок - 3
04

Через 15 хвилин зніміть кришку. Приправте свіжомеленим чорним перцем, засипте сіль за смаком і цукор. Готуйте цибулю ще близько 30 хвилин, часто перемішуючи. Овоч має стати темно-золотистого кольору.

Крок - 4
05

Як тільки цибуля придбала необхідний відтінок, досипте в неї просіяне заздалегідь пшеничне борошно. Ретельно перемішайте з цибулею і готуйте ще кілька хвилин.

Крок - 5
06

Поки обсмажується цибуля, підготуйте бульйон, його потрібно нагріти. Бульйон можна використовувати як овочевий, так і курячий або яловичий. Хоча при готуванні цибуля дає дуже сильний запах, на крайній випадок ви можете залити її окропом.

Крок - 6
07

Тепер додайте до цибулі раніше підготовлений бульйон (воду). Перемішайте і почекайте, поки рідина не випарується. Коли в ємності залишиться лише м'яка, практично розварена цибуля, вилийте до неї решту бульйону.

Крок - 7
08

Покладіть ароматні гілочки чебрецю. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте приблизно 30 хвилин. Суп повинен випаруватися і стати середньої густини. Спробуйте суп на смак, за потребою досипте солі або перцю.

Крок - 8
09

Готовий суп розлийте по супових тарілках. Покладіть поверх скибочки багета, підсмажені до рум'яної скоринки на сухій сковороді або в тостері.

Крок - 9
10

Зверху на багет посипте натертий твердий сир, він може бути будь-яким, але смачніше буде з грюйер або емменталь. Помістіть тарілки в прогріту духовку до 190 градусів. Запікайте, поки сир не розплавиться. Подавайте в гарячому вигляді, з духовки прямо до столу. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

 Салат обжорка з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат обжорка з куркою 55 6 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки вдома - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки вдома 50 3 3 з 5 - детальніше -