Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Класичний цибулевий суп

( 4.6667 4 5 3 оцінки)
90 хвилинпорцій - 7складність - 4 з 5
Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Для любителів неоригінальної  їжі я приготував рецепт.  Суп із цибулі популярний з давніх часів.

Інгредієнти

Сир Грюйер100 г.
Вершкове масло3 ст.л
Борошно50 г.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Цибуля1 кг.
Цукор1 ч.л
Багет1 шт.
Бульйон2 л.
Вино біле сухе50 мл.
Часник2 зуб.

Покроковий рецепт

01

Очищається і нарізається пір'ями  цибуля. Багет нарізається кубиками, викладається на деко і підсушується в духовці 7 хвилин до утворення золотистого відтінку. Також знадобиться вершкове і оливкове масло, зубчики часнику, борошно, гілочка чебрецю, сіль, перець, цукор, сир, і біле вино.

Крок - 1
02

У каструлю з товстим дном викладається вершкове масло, ставиться на вогонь і доводиться до повного розчинення. Потім додається оливкова олія і змішується. Кладеться цибуля, зубчики часнику, чебрець, додається сіль, перець чилі, періодично помішуючи і готуючи 30 хвилин на середньому вогні.

Крок - 2
03

Після цього слід додати цукор і вино до повного зникнення запаху алкоголю, потім борошно і помішуючи готувати 5 хвилин.

Крок - 3
04

У цю масу додається гарячий бульйон і доводиться до кипіння. Після чого зменшується вогонь і вариться близько 40 хвилин з постійним зняттям пінки.

Крок - 4
05

В кінці приготування виймається гілочка чебрецю і приправляється за смаком чорним перцем.Підсушені  крутони з багета натираються часником, викладаються на дно тарілки і посипаються сиром, а потім заливається супом. Можна на початку залити суп, всипати крутони, а зверху посипати сиром і поставити в розігріту духовку до повного розплавлення сиру і відразу подавати до столу.

Крок - 5

Оцінити рецепт